P.Chlasták nastřílel v Petrovicích proti našemu "béčku" hattrick

[8. 11. 2019 13:31:51]
P.Chlasták nastřílel v Petrovicích proti našemu

FUMBI I.B třída, skupina E – 11.kolo  
neděle 3.11.2019 (hřiště: Petrovice)


Petrovice – „B“ muži     4:0 (3:0)
G: ---

Sestava:
Glogar – Machovský, Novák, Pudil, Štemberk, P.Sirotek, Lhota, Stibor, Bláha, V.Lípa, Špaček

 

ŽK: Špaček, Novák

V 11.kole soutěže čekalo naše „B“ mužstvo atraktivní derby v Petrovicích. Bohužel rozlosování tomuto zápasu nepřálo, protože ve stejnou chvíli hrálo doma i naše „áčko“, tudíž jsme nemohli použít některé hráče ze širšího kádru a zároveň do Petrovic nevyrazili ani naši diváci. Prestiž zápasu dodával i fakt, že za obě dvě družstva hrálo několik hráčů, kteří nastoupili dříve i za soupeře.

Začátek utkání byl spíše opatrný, ale postupem času se hra zrychlila a přitvrdila. Obě mužstva se dostala do několika rychlých brejkových situací, ale všechny končily dobrým obraným zákrokem, případně na rukavicích pozorných brankářů. Skóre se poprvé měnilo v 22.minutě, když hlavičku P.Chlastáka, po rohovém kopu, dokázal T.Glogar vyrazit, ale na dorážku O.Štemberka už byl krátký – 1:0. V 29.minutě dostaly Petrovice možnost zahrávat trestný kop z 22 metrů a P.Chlasták dokázal prostřelit zeď a překvapit i našeho brankáře – 2:0. V 38.minutě došlo ve vápně soupeře k nepříjemnému kontaktu V.Lípy s jedním z domácích hráčů, při kterém si náš hráč zranil koleno a musel střídat (nahradil ho J.Dvořák). Václavovi budeme přát brzké uzdravení, ale podle prvních informací se bohužel jedná o těžké zranění kolenních vazů. Ve 40.minutě přišel jeden z rozhodujících momentů utkání, protože M.Štemberk se stal ve vápně domácích obětí ošklivého skluzu na kotník, ale píšťalka rozhodčího se k našemu překvapení neozvala. Aby toho nebylo málo, tak přišla v nastavení první části velká chyba v rozehrávce a P.Chlasták se v samostatném nájezdu nemýlil – 3:0.

Druhá část se již hrála v dost menším tempu a na domácím mužstvu bylo vidět, že je první poločas stál hodně sil. Hra se vyrovnala a několikrát jsme se dostali i do velmi nadějných akcí na polovině soupeře. Nejvíce obranu Petrovic zaměstnával J.Dvořák, který se mezi 46. – 60.minutou dostal do několika velmi nebezpečných úniků. Největší šanci si vypracoval v 55.minutě, ale V.Zrůbek dokázal jeho střelu vyrazit. V 56.minutě nahradil na hřišti F.Stibora dorostenec Š.Sosnovec a hned naší hru ještě víc oživil. O pět minut později se na hřiště dostal také F. Šťovíček, když vystřídal J.Špačka. V 71.minutě došlo v těsné blízkosti domácí branky k několika soubojům o míč, který se následně odrazil právě k střídajícímu F.Šťovíčkovi a jeho pokus se zastavil až na tyčce. V 76.minutě dostal výsledek konečnou podobu, když rychlý brejk zakončil svým třetím gólem nejlepší střelec soutěže P.Chlasták – 4:0. V 78.minutě jsme ještě naposledy vystřídali, když místo J.Lhoty přišel na hřiště R.Krůta. Úplný závěr utkání se již spíše jen dohrával a ani jedno z mužstev už si nedokázalo vytvořit brankovou příležitost.

Domácí byli v zápase lepším mužstvem a zaslouženě zvítězili. Nám se bohužel nepodařilo proměnit žádný z několika náznaků šancí v úvodu a následně jsme již neměli síly na zvrat. Petrovice ukázaly, že mají zkušené a hlavně sehrané mužstvo, což toto utkání rozhodlo. Náš bývalý hráč P.Chlasták dokázal vstřelit hattrick a ukázal, že na tuto soutěž je stále rozdílový. Příští zápas hrajeme doma v neděli 10.listopadu, když od 14:00 hostíme Králův Dvůr „B“.    

Zpět na články »