Ostudný debakl v derby

[10. 6. 2024 11:45:52]
Ostudný debakl v derby

MFK Dobříš – „A“ muži  6:2 (2:0)
G: Štemberk, Repetný

 

Sestava:
Dřevojan F. – Repetný, Brotánek L. (62. Novotný), Plesl, Krůta  – Říha, Kdolský, Kouklík (77. Krotil), Štemberk, Sirotek M. – Habart M. (54. Hanuš)

VIDEOZÁZNAM UTKÁNÍ: ZDE

 

Vyhrát v tradičním okresním derby bylo pro domácí hodně důležité v boji o záchranu v krajském přeboru, dalo se čekat, že na hřišti nechají úplně všechno. My jsme tentokrát neměli k dispozici kompletní kádr. Hned sedm hráčů z kádru (Novotný, Krotil, Dřevojan F., Hofman, Chlasták, Schwarz, Lípa V.) nastoupilo dopoledne za Béčko. Krotil s Novotným pak museli i do Dobříše a na lavičce je doplnil v týdnu nemocný Hanuš. Filip Dřevojan musel do brány od začátku.


Zápas jsme začali dobře a hned ve druhé minutě se míč po pěkné kombinaci vpravo dostal k Repetnému, ale na pěkný centr před bránu Habart nedosáhl a kopal se jen roh. Po něm se k hlavičce dostal Brotánek, ale zamířil jen nad bránu. V 7. min vystihl Říha špatnou malou domů, po kličce brankáři se dostal ke koncové čáře, ale zřejmě prováhal nejlepší okamžik k přihrávce. Nakonec dal Štemberkovi a ten trefil jen obránce před sebou. Z protiútoku se prosadil na levé straně individuálně Boudník, dostal se z úhlu sám před Dřevojana, který ho dobře vystál a domácí útočník se s míčem dostal až za koncovou čáru. To byla jediná soupeřova šance ze hry v prvním poločase. My jsme drželi hodně míč, ale převážně na své půlce. Domácí byli viditelně nervózní a nechtěli udělat chybu, proto se nepouštěli do většího napadání. Jako vždy ale byli nebezpeční ze standartních situací a ty pak rozhodly celý zápas. Ve 43. min. kopal roh z pravé strany Puchmajer a míč prošel netečován přes chumel hráčů na první tyči a propadl až do sítě - 1:0. Hororový závěr poločasu pokračoval o dvě minuty později. Tentokrát kopal roh z levé strany J. Šrain, před bránou našel trestuhodně volného Talůžka, který neměl problém hlavou zavěsit - 2:0. V nastaveném čase pak propadla naše obrana, ale zcela volného Junka vychytal Dřevojan.


Druhý poločas jsme začali dobře  a v 51. minutě se nám podařilo snížit. Kdolského roh z pravé strany pustil na první tyči za sebe Krůta a důrazný Štemberk se trefil hlavou přesně k tyči - 2:1. V 54. mohlo být vyrovnáno. Před vápnem se dobře uvolnil Habart, posunul na Kouklíka, který se opřel do míče z 18 metrů, ale jeho skákavou střelu vytěsnil brankář Vašák na roh. Bohužel po chvíli uhodilo zase na druhé straně. Nejdříve po rychlé akci po pravé straně propadl míč k Boudníkovi, který z 10 metrů přestřelil. V 59. minutě se ale už domácí radovali. Nejdříve se srazili tři naši hráči před vápnem, míč se dostal k Puchmajerovi, jehož střelu z vápna přizvednul Plesl a Dřevojan byl bezmocný - 3:1. O pět minut později přišel další špatně odbráněný roh. Jeden z nejmenších domácích hráčů J. Šrain hlavičkoval na zadní tyč, kde dorazil míč do prázdné brány Procházka - 4:1. O minutu později dal Kdolský křižný míč do pravého křídla. Říha ho chytře pustil na Repetného, který postupoval z úhlu sám na Vašáka a trefil přesně na zadní tyč - 4:2. Naše snaha o zdramatizování zápasu ale byla jalová a domácím se naopak otvírala okénka k rychlým kontrům. Toho využil dvakrát Petrlík a v posledních minutách zaokrouhlil výsledek na tenisových 6:2.


I když to v průběhu první půle vůbec nevypadalo, schytali jsme nakonec ostudný debakl. Přesto že jsme věděli, že hlavní zbraní domácích jsou standardky, tak z nich po najivním bránění dostaneme hned tři góly! Nikdo na hřišti nedokázal svým výkonem strhnout ostatní a s nadšením hrající domácí si tak poměrně jednoduše dokráčeli pro záchranu v soutěži. Poslední zápas sezóny sehrajeme na domácím hřišti s dalším soupeřem z našeho okresu - Tochovicemi a budeme se chtít rozloučit vítězstvím.

Pozor změna! Poslední domácí utkání se bude hrát v PÁTEK od 18 hodin!

Zpět na články »