Na domácím hřišti se daří

[30. 10. 2023 11:35:57]
Na domácím hřišti se daří

„A“ muži – Povltavská FA „B“  8:1 (4:0)
G: Štemberk 2x, Krotil, Brotánek, Repetný, Sochůrek, Vrkoslav, Kouklík (p)

 

Sestava:
Dřevojan F. – Krotil, Brotánek L. (45. Dvořák), Plesl, Krůta M. – Repetný (87. Kouklík), Hanuš, Novotný, Štemberk (70. Habart M.), Sirotek M. (61.Vrkoslav) – Lípa V. (45. Sochůrek)

Zajímavé momenty a góly: VIDEO

 

S Béčkem Povltavské FA nás čekal důležitý zápas, ve kterém jsme chtěli naplno bodovat a utéct soupeři na rozdíl 6 bodů. Hosté disponují mladým kádrem kolem exligisty Nerada a venku zatím uhráli pouze 2 body. My jsme měli opět téměř kompletní kádr. Chyběl jen Hofman a Schwarz pomáhal béčku v Petrovicích.


Hosté se dlouho rozcvičovali jen s polovinou základní sestavy a čekali na pětici hráčů, kteří absolvovali s áčkem dopolední zápas v ČFL. Toho jsme chtěli využít a na soupeře vlítnout hned od první minuty. Dalším plánem bylo hrozit ze standardních situací, protože jsme měli výraznou výškovou převahu. Plán do úvodu zápasu se podařilo naplnit dokonale. Hned ve 4. minutě házel zleva dlouhý aut Hanuš, ve vzniklé skrumáži na malém vápně se nejlépe orientoval Brotánek, který posunul na lépe postaveného Krotila a ten umístěnou střelou otevřel skóre - 1:0. O minutu později zatáhl míč po levém křídle Sirotek, ve vápně posunul na Krůtu, který našel v dobré pozici Repetného, ale slabou střelu doprostřed brány gólman Grégr zlikvidoval. Ve 20. minutě jsme se dobře prokombinovali od našeho vápna, míč se dostal vpravo k Repetnému, který si ho navedl na střed a z 20 metrů prudce vystřelil. Grégr míč vyrazil jen před sebe a důrazný Štemberk nadvakrát dorazil do sítě - 2:0. Po půlhodině hry zahrával z pravé strany roh Hanuš, na malém vápně našel přesně hlavu Brotánka, který neměl problém nasměrovat míč do brány - 3:0. O dvě minuty později vydláždil Lípa ulici Štemberkovi, který postupoval od půlky sám na bránu, před Grégrem posunul Repetnému, který neměl problém trefit prázdnou bránu - 4:0. Pátý gól mohl padnout už do poločasu. K trestňáku z rohu vápna, na levé straně se postavil překvapivě Plesl a jeho bombu na přední tyč vyrazil Grégr s vypětím všech sil na roh. První opravdu nebezpečnou situaci před naší brankou jsme zaznamenali ve 37. minutě, kdy se hostující útočník objevil na pravé straně sám před Dřevojanem, ale udělal dlouhou kličku a míč skončil jen na boční síti. První půli jsme výsledkově jasně ovládli. Soupeř se sice snažil hrát fotbal, ale pouze po vápno, kromě jedné větší šance jsme je ale k ničemu nepustili. My jsme naopak využili dvě standardky a s našimi kontry do otevřené obrany měli hosté obrovské problémy.


Druhou půli začali hosté krátkým náporem, z něhož vytěžili ve 46. minutě trestňák z rohu vápna na levé straně, který ale skončil nad naší brankou. Šance ze 49. minutě už byla mnohem větší, když se zleva před Dřevojanem dostal do velké šance hostující útočník. Filip ale dobře vyběhnul a zakončení vyrazil. Jak si poradit se samostatným nájezdem ukázal v 50. minutě střídající Sochůrek. Repetný ho vyslal do sóla z půlky hřiště a Matěj zakončil zkušeně na zadní tyč - 5:0. V 52. minutě znovu nahrával Repetný, tentokrát na levou stranu Sirotkovi, který postupoval ze strany sám na Grégra. Brankáře sice překonal, ale radost mu zkazila pravá tyč. V 64. minutě udělal Krotil na hranici vápna kličku obránci a ten ho poslal k zemi. K trestňáku se tentokrát postavil Hanuš a Grégr krásnou robinzonádou vyrazil gólovou střelu na roh. V 69. minutě se hodně vysoko zjevil stoper Plesl, vystihnul chybnou rozehrávku hostí a postupoval sám na Grégra. Místo zakončení chtěl dát před prázdnou bránu na Sochůrka, ale tomu chyběl krok, aby přihrávku dostihnul. To se mu povedlo až před koncovou čárou, ihned dal pod sebe na Štemberka, který z osmi metrů trefil placírkou pod břevno - 6:0. V 80. minutě dal Novotný za obranu na Sochůrka, ten šel zleva sám na Grégra, pokusil se o kličku, která se mu ale nepovedla a míč mu utekl za koncovou čáru. V 82. minutě dával od pravé lajny Repetný před vápno na Sochůrka, tomu míč utekl, ale jen k Vrkoslavovi, který umístěnou přízemní střelou k pravé tyči zvýšil už na 7:0. V následující minutě vystihl Repetný další chybnou rozehru hostů a postupoval sám na Grégra, ten ale jeho zakončení levou nohou vyrazil. V 86. minutě se dočkali čestného úspěchu i hosté. Prokombinovali se středem hřiště a před vápnem si Šumilov navedl míč na pravou nohu a střelou z 20 metrů trefil levou šibenici - 7:1. Poslední slovo jsme ale měli my. V 89. minutě dostal Sochůrek další míč za obranu, před brankou ho dostihl stoper a nedovoleně stáhl k zemi – penalta. K té se postavil Kouklík a přesnou střelou k levé tyči uzavřel gólový účet - 8:1.


Zápas se nám povedl a je dobře, že jsme naše fanoušky odměnili tolika góly. Soupeř nebyl vůbec špatný v mezihře, ale fotbal se hraje na góly a ty jsme dávali my. Pozitivní je, že se o branky podělilo sedm různých střelců. Doufáme, že nám nezvlhne střelecký prach v příštím zápase, který sehrajeme v sobotu 4.11. od 10:00 v Libiši.

Zpět na články »