Oslabené "B" mužstvo první jarní zápas prohrálo

[25. 3. 2019 9:51:42]
Oslabené

I.B třída, skupina D – 14.kolo  
Neděle 24.3.2019 (hřiště: Struhařov)

 

Struhařov – „B“ muži    2:1 (2:1)
G:
Nováček
(A: J.Čejda)

Sestava:
Dřevojan – Kabíček (46.Machovský), Pudil, Stibor, Podlipský – Bartůšek, J.Čejda (65.Pecholt), Bláha (78.Janoušek), Otradovec (69.P.Sirotek) – J.Dvořák, Nováček

ŽK: Pecholt, Bartůšek


Stejně jako v přípravě, tak i v prvním jarním kole nastoupilo „béčko“ ve zcela jiné sestavě než v předchozím zápase. Tentokrát jsme nemohli počítat s žádnou výpomocí ze širšího kádru „A“ mužstva, protože to ve stejný čas hrálo důležitý zápas se Soběslaví. Použít jsme tedy museli hlavně hráče „C“ týmu a dorostu, pro které to většinou byl už druhý zápas o tomto víkendu. Hned od úvodu zápasu bylo zřejmé, že domácí vsadí na velmi důraznou hru a dlouhé nakopávané míče. Prvotní tlak se nám podařilo ubránit a v 8.minutě jsme se dokonce dostali do vedení. Po rychle rozehraném trestném kopu na půlce hřiště se míč dostal k J.Čejdovi, který se natlačil před obránce a prudkým přízemním centrem našel ve vápně T.Nováčka a ten prostřelil vše co mu stálo v cestě – 0:1. V 11.minutě mohlo být ještě veseleji, ale D.Otradovec nedokázal gólově využít pěknou přihrávku do uličky od J.Dvořáka a mířil těsně vedle zadní tyče.  Ve 14.minutě přišla první velká šance domácích a F.Dřevojan vytahoval hlavičku po rohovém kopu na břevno. V 19.minutě přišla podobná situace, ale tentokrát domácí hráč hlavičkoval těsně nad branku. Plynulosti hry příliš nenapomáhal ani rozhodčí, který prakticky každý důraznější kontakt posuzoval jako faul. Vzhledem k tomu, že více útočili domácí, tak jsme se museli bránit mnoha standardním situacím. Ve 40.minutě už jsme to bohužel nezvládli a po tečovaném centru z trestného kopu domácí hlavou srovnali na 1:1. Ve 45.minutě navíc přišlo naše obrovské zaváhání v obraně a domácí hráči situaci „dva na brankáře“ využili ke vstřelení vedoucí branky – 2:1.

Do druhého poločasu jsme na hřiště poslali již třetího dorostence, když M.Machovský nahradil v obraně P.Kabíčka. Ve 49.minutě se k pěkně střele z 25 metrů odhodlal V.Podlipský, ale domácí brankář ji vyrazil. V 56.minutě nastřelili domácí hlavou po dalším trestném kopu opět břevno. Ve zbývajícím čase se toho už příliš zajímavého před brankami nedělo a spíše se bojovalo ve středu hřiště. Na obou dvou týmech také postupně byla znát únava. V našem dresu se na hřiště ještě postupně dostali tři hráči z „céčka“ (Pecholt, P.Sirotek, Janoušek), ale ani příchod těchto čerstvých sil nám nepomohl k vytvoření nějakého tlaku, z kterého bychom mohli vyrovnat. Největší příležitost k tomu měl J.Dvořák v 74.minutě, když se pěkně prokličkoval do vápna, ale jeho zakončení z úhlu brankář vyrazil na roh. V úplném závěru se ještě několikrát o střelu pokoušel F.Stibor, ale většinu pokusů dokázala obrana zablokovat.

Konečný výsledek docela odpovídá průběhu hry a my si musíme přiznat, že z naší strany se nejednalo o podařený zápas. Největší pochvalu z našeho týmu si zaslouží jednoznačně brankář F.Dřevojan a také všichni kluci, kteří s námi jeli, i když v sobotu už jeden zápas odehráli. O dalším důležité body budeme muset zabojovat příští týden na domácím hřišti, kde hostíme Kunice a zápas se v neděli hraje ještě od 15:00 hod.  

Zpět na články »