Oslabené "B" mužstvo nedokázalo na hřišti silné Kosoře vstřelit ani branku

[24. 5. 2017 7:52:38]
Oslabené

Nepříjemnou sérii tří zápasů bez tříbodového vítězství jsme chtěli ukončit v Kosoři. U aspiranta na postup to byl ale přetěžký úkol. Jako už tradičně jsme museli řešit malý počet hráčů. Chyběli P.Matoušek, Bartůšek, Kvěch a další hráči šli hrát za Céčko. Proto museli podstatnou část zápasu odehrát i dorostenci Dřevojan, Krůta, Hofman a Bláha, kteří dopoledne odehráli velice těžký zápas v Hořovicích.

 

FK Kosoř - Tatran Sedlčany „B“ 5:0 (3:0)

 

Sestava Tatranu:
Dřevojan F.  - Pešek, Pudil, Ségl, Šťovíček F. -  Lípa P., Otradovec, Čejda J.(36.Hofman), Sirotek M.(56.Bláha)  – Lípa V., Krůta


ŽK: 40. Lípa V., 60. Pešek, 60. Šťovíček


Domácí začali velice aktivně. Už ve 2.min jsme odolali jen se štěstím, kdy domácí útočník po centru z pravé strany netrefil jen o centimetry. Ve 4.min už šli domácí do vedení. Vodecký z levé strany nacentroval a nekrytý Bícha hlavou pohodlně zakončil. Tito dva byli nejnebezpečnější hráči soupeře a zvlášť útočník Bícha převyšuje úroveň I.B třídy. I přes velký tlak domácích jsme mohli v 7 min. vyrovnat. Krůta se uvolnil ve středu pole a z 22 metrů trefil přízemní střelou tyč. Ve 13.min se opět Krůta prosadil na pravé straně, přihrál Otradovcovi, jeho střelu ale domácí gólman vyrazil. Naše hra nevypadala vůbec špatně. Ve středu pole se nám dařila kombinační hra po zemi, na finální fázi ale musíme ještě hodně zapracovat. Domácí praktikovali dlouhé nákopy za obranu a všechny centry do vápna byly hodně nebezpečné. Ve 30 min. rozehráli domácí nakrátko roh na pravé straně, Vodecký nacentroval za obranu, kde zůstali úplně sami hned tři jeho spoluhráči (sporná ofsajdová situace) a Hejret opět hlavou skóroval - 2:0. Hned v další minutě bylo ještě hůře. Ve středu obrany jsme ztratili míč a situaci 2 na 1 zakončil Kratochvíl střelou do prázdné brány 3:0. Hra se pak trochu uklidnila. Bohužel jsme přišli o zraněného Čejdu, který svým důrazem držel střed zálohy.


Druhý poločas jsme chtěli dohrát se ctí, což se nám s mladým týmem celkem podařilo. Skóre tomu ale neodpovídalo a navýšit se ho dařilo pouze domácím, i když na naší straně také šance přicházeli. V 61.min se dostal po chybné rozehrávce do šance Vodecký a jen těsně přestřelil. V 64.min udeřili domácí opět ze vzduchu. Povedený centr od levé lajny našel hlavu Bíchy, který si zkušeně poradil - 4:0. V 67.min trefil Bícha z blízka tyč. V 73.min se dostali bratři Lípové do přečíslení 2 na 1, zastavil je zvednutý praporek pomezního rozhodčího. Naopak, na druhé straně se k překvapení naší obrany nemávalo, a domácí veterán Boháč tak 84.minutě dovršil potupného bůra - 5:0. Poslední minuty jsme chtěli alespoň korigovat nepříznivý výsledek. V 87.min po několikáté tvrdě vystřelil Krůta, vyprášil ale jen rukavice domácího brankáře. V té samé minutě našel z pravé strany pěkným centrem Pavel Lípa Pudila, jeho střela z voleje ale skončila těsně vedle. V 89.min ještě vybojoval na levé straně míč neúnavný Krůta, posunul ho na Bláhu, který technickou střelou na zadní tyč jen o milimetry minul.


Kosoř zaslouženě bojuje o postup a její ofenziva je opravdu výborná. Celý náš tým si zaslouží pochvalu za sympatický výkon a zvlášť pro dorostence to byla velice cenná konfrontace s kvalitním soupeřem. Škoda, že se nám nepodařilo alespoň v závěru poupravit jednoznačné skóre. Jasně nejlepším hráčem byl David Krůta. Po dopoledním zápase dorostu mu nedošly síly a byl permanentní hrozbou pro obranu soupeře. Ve středu pole se dařilo Otradovcovi a do zranění Čejdovi. Dobrou práci odvedli i bratři Lípové. Příslibem do budoucna je  mladší dorostenec Matěj Bláha, který odehrál po zranění Sirotka více než 30 minut a s dopoledním zápasem v nohách se vůbec neztratil a mohl i skórovat. V příštím kole přivítáme v neděli 28.5. od 17 hodin FK Lety s exligisty  Sňozíkem a Markem Jarolímem v sestavě. Přijďte nás povzbudit!!!

 

Zpět na články »