Opět pouze domácí remíza

[29. 5. 2023 10:30:05]
Opět pouze domácí remíza

„A“ muži – Sokol Nespeky 2:2 (1:0)
G: Lípa V., Krotil

 

Sestava:
Dřevojan L. – Krotil, Plesl, Brotánek L., Novotný – Repetný, Hanuš, Kouklík (54. Štemberk), Dvořák M., Sirotek M. (65. Lípa P.) – Lípa V. (65. Kvěch)

I když jsme v obou předchozích venkovních zápasech sahali po bodu, nezískali jsme nic. Proto jsme chtěli naplno bodovat na domácím hřišti. Proti byl však silný soupeř, který bojuje o postup do divize, a na podzim jsme si z Nespek přivezli potupnou čtyřku. Do sestavy se sice vrátil Brotánek a Sirotek, ale početná marodka zasáhla i Béčko a tak Plesl, Štemberk a V. Lípa museli v sobotu nastoupit v Jevanech.


Věděli jsme o velké síle soupeře na obou stranách, kde mají velice rychlé hráče, a k tomu na hrotu dlouholetého kanonýra Benešova Turka. Nám se však podařil nástup do zápasu a téměř celou první půli jsme soupeře přehrávali. Dokázali jsme se vyrovnat jejich pohybu a chybělo jen jediné – góly. Hned v úvodu dostal dvakrát míč do pravého křídla Repetný. Pokaždé zakončoval ještě před vápnem, jednou šel míč vedle a jednou si poradil brankář Drážek a střelu vyrazil. Celá řada dalších nadějných akcí končila ještě v předfinální fázi a k nebezpečnému zakončení jsme se v první půlhodině příliš nedostávali. Hostům patřil pouze krátký úsek kolem třicáté minuty. Nejdříve Dřevojan zlikvidoval nebezpečně tečovanou střelu z 22 metrů. O chvíli později soupeř dobře zakombinoval na levé straně a náš brankář včasným vyběhnutím zlikvidoval zakončení hostujícího hráče, který postupoval z úhlu sám na branku. Na konci poločasu jsme zase hrozili my. Ve 36. minutě centroval po dalším úniku po pravém křídle Repetný, přetažený míč si dobře zpracoval Hanuš a přihrávkou pod sebe našel Sirotka. Ten střílel pohotově z 10 metrů, ale trefil jen chumel hráčů u levé tyče. O minutu později předvedl pěknou individuální akci Dvořák. Od levé lajny prošel přes tři hráče, dostal se až před Drážka, který dobře vyběhnul a se zakončením si poradil. Ve 45. minutě jsme se konečně radovali za zaslouženého vedení. Další Repetného centr nikoho před brankou nenašel, ale Novotný míč vybojoval u levé lajny a přihrávkou pod sebe našel na vápně V. Lípu. Tomu se sice střela příliš nepovedla, ale před Drážkem byla tečovaná a míč skončil u levé tyče v síti - 1:0.


Druhý poločas začal mnohem větší aktivitou hostí a hned ve 47. minutě mohlo být vyrovnáno. Po akci na levé straně se před Dřevojanem protlačil k zakončení hostující útočník. Lukáš balón ztlumil a z brankové čáry ho odkopnul na poslední chvíli Novotný přímo do rukavic našeho brankáře. Sudí Horák to nepochopitelně vyhodnotil jako malou domů a nabídnul hostům nepřímý kop ze 7 metrů. Hosté však nadějnou situaci nezvládli a stříleli nad bránu. V 54. minutě zahrával soupeř trestňák od pravé lajny. Centrovaný míč jsme odvrátili pouze na vápno a nepříliš prudkou střelu Čalouna tečoval před bránou kapitán Melichar a míč skončil u levé tyče naší branky - 1:1. V 59. minutě dal Dvořák do pravého křídla na Repetného, ten hledal ostrým centrem před bránou V. Lípu, Vašek ale na míč pořádně nedosáhnul a z nadějné pozice Drážka neohrozil. V následující minutě jsme ale šli opět do vedení. Hanuš zahrával roh z levé strany. Ten hosté odvrátili na první tyči zpátky k rohovému praporku a druhý Markův centr dotlačil na zadní tyči do brány Krotil - 2:1. V 75. minutě zakombinovali hosté na levé strany a tvrdou střelu na zadní tyč vyrazil Dřevojan do bezpečí. V závěru nám viditelně docházely síly a hosté se tlačili za vyrovnáním. Velké škoda, že střídající P. Lípa nezvýšil na 3:1, když postupoval sám na Drážka, ten ale přečetl Pavlův pokus o kličku a skokem pod nohy ho o míč připravil. V 82. minutě odpískal rozhodčí sporný zákrok ve prospěch hostů a Maršoun umístěnou střelou přes zeď z 25 metrů vyrovnal na 2:2. Stejný hráč nás nakonec mohl v 88. minutě připravit i o bod za remízu. Na pravé straně postupoval sám proti Dřevojanovi, ten ale výborným zákrokem vytěsnil střelu na zadní tyč na roh. Do konce už se žádná šance neurodila a zápas skončil dělbou bodů.


Zápas jsme měli rozhodnout v první půli, bohužel jsme dali jen jeden gól. V druhém poločase ukázali hosté, proč se pohybují v horních patrech tabulky a nám bohužel došly v závěru síly a přišli jsme tak o dva body. V posledních zápasech doplácíme na úzký kádr a v závěrech přicházíme o body. Další zápas nás čeká na hřišti Horek, které hrají po sestupu z divize o záchranu a musí vyhrát. To se jim pokusíme překazit a rádi bychom se dotáhli k soupeřům nad námi a zabojovali o umístění v první pětce. Zápas se hraje v neděli 4.6. od 10:30.

Zpět na články »