Okresní derby starších žáků vyznělo jasně pro Dobříš

[27. 9. 2019 7:48:24]
Okresní derby starších žáků vyznělo jasně pro Dobříš

Starší žáci – MFK Dobříš   2:7  (1:2)

Branky: Špitalík Martin, Pechač Jakub

Fotogalerie z utkání: ZDE (Vojtěch Konopištský)

 

Sestava:
Jiráček Jan, Hodouš Jakub, Matoušek Šimon, Novák Jiří, Pudil Petr, Brunclík Jaroslav, Špitalík Martin, Pšenička Jakub, Jindráková Rozálie, Macháček Šimon, Pechač Jakub, Kuba Štěpán, Pešta Matěj, Dembélé Alexis

 

V dalším domácím zápase jsme přivítali v okresním derby hráče Dobříše a doufali jsme, že odčiníme zbytečnou porážku ze Lhoty. Bohužel jsme do zápasu nevstoupili šťastně a po prvotním vzájemném oťukávání nás soupeř zatlačil a vytvořil si dvě nebezpečné brankové příležitosti, které ovšem neproměnil. A tak až v 8.min šel do vedení po naší hrubé chybě při rozehrávce z kopu od branky, kdy jsme soupeři úplně nesmyslnou přihrávkou nabídli bezpracně jít do vedení 0:1 . V tomto zápase nás provázela jedna, ale VELIKÁ bolest a to absolutní nekomunikace. Po obdržené brance se hra srovnala a obě družstva si vytvořila po dvou dobrých šancích, které však ani na jedné straně neskončili brankou. Takže jsme soupeři v 21min. opět pomohli – po nedohodě stopera s brankářem (ani jeden nemluvil!) propadl míč mezi nimi a hostující hráč bezpracně 0:2. Druhá branka nás trochu nakopla a malinko jsme přidali a hned ve 23. min jsme po pěkné akci a brance Martina Špitalíka snížili na 1:2. Do konce prvního poločasu jsme se více osmělovali a naše hra začala být nebezpečnější a dostávali jsme se do šancí. Za zmínku stojí akce, kdy se dvakrát do zakončení ve vápně dostal v dobré pozici Martin Špitalík, ale bohužel jsme neproměnili ani jednu a do šaten jsme šli za stavu 1:2 .

V poločasové přestávce jsme hráčům zdůrazňovali, že nám vázne komunikace na hřišti, která byla hlavní příčinou dvou branek!!! Dále jsme se snažili uklidnit hráče aby nechvátali s rozehrávkou dali si záležet na prvním doteku a více jsme přesnými přihrávkami drželi míč. Začátek druhého poločasu vypadal jako zlý sen. Vypadalo to, že jsme v kabině mlčeli a k zápasu nic neřekli, protože všechno bylo úplně opačně. 37.min - míč do našeho vápna - TICHO - propadlý míč a soupeř zadarmo 1:3. Ve 39.min střela na naší branku z 25m, kterou Honza Jiráček vyrazil nad sebe a naši hráči koukají, jak míč padá směrem do branky, zatímco soupeřův útočník udělá dva kroky a další laciná branka - 1:4. Po čtvrté lacině obdržené brance jsme úplně odešli, a to jak hlavou, tak pohybem na hřišti. Ve 46.min jsme ještě dostali šanci se nadechnut když jsme zahrávali pokutový kop, ale když to nejde, tak to nejde - střela nad branku potvrdila, že dneska si nezasloužíme . Hned vzápětí 47.min se po rozehrání od branky dostal soupeř do šance, kterou chladnokrevně proměnil 1:5. Soupeři jsme usnadňovali hru naší velkou nepřesností, kdy jsme ztráceli míč prvním dotekem a to nás stálo strašně moc sil, které nám v závěru zápasu viditelně scházeli. V 56.min nás hosté přehráli pěknou kombinací a bylo 1:6. V 59 min. jsme soupeře z našeho autového vhazování, u soupeřovi branky, poslali do brejku na 1:7 a navíc se nám zranil dobíhající Šimon Matoušek, který pro zranění kolene musel odstoupit. Pěknou světlou chvilku jsme si schovali  až na samý závěr do 70.min, kdy po krásné akci zacentroval z levé strany Martin Špitalík do vápna, přesně na hlavu nabíhajícího Kuby Pechače, který hlavou krásně uklidil na 2:7.

V tomto zápase nám bohužel nešlo skoro nic, měli jsme jen velmi málo světlých okamžiků. Budeme muset hodně zabrat a na tréninku se všemu věnovat na 100%.!!!

 

 

 

Zpět na články »