Oba dva dorosty potvrdily roli favorita a nad Povltavskou akademií zvítězili i podruhé v sezóně

[10. 4. 2017 6:38:11]
Oba dva dorosty potvrdily roli favorita a nad Povltavskou akademií zvítězili i podruhé v sezóně

Krajský přebor – skupina A
16. mistrovské utkání: 9.4.2017 (hřiště: Měchenice)

Povltavská akademie – St.dorost         1:2 (0:1)
G: Špaček, Matoušek   
(A: Matoušek, Glogar)


Sestava:
F.Dřevojan – Glogar, Novák, Stibor, Kouklík – Špaček (70.Počepický), Lhota, Matoušek, Sirotek – Krůta (75.Čejda), Míka (83.Křížek)

Fotogalerie z utkání staršího + mladšího dorostu: ZDE


V dalším kole krajského přeboru staršího dorostu jsme se střetli s Povltavskou fotbalovou akademií, která hraje svá domácí utkání v Měchenicích. Na podzim jsme tohoto soupeře doma přejeli 8:0, ale tentokrát se dal očekávat daleko těžší zápas. Domácí hned od začátku vsadili na dobře organizovanou obranu, což nám v kombinaci s menším hřištěm, dělalo velké problémy. Na druhou stranu podnikali velmi nebezpečné protiútoky. V 15.minutě nás poprvé zachraňoval F.Dřevojan, když dobře vyběhl a zneškodnil únik domácího útočníka. V 17.minutě krásně vystřelil z 20 metrů L.Matoušek, ale zazvonila pouze tyčka. V 28.minutě se situace opakovala, ale tentokrát se míče ještě dotkl brankář a kopal roh. V 32.minutě se pro změnu činil náš brankář, když vytáhl gólovou střelu na tyčku. V 41.minutě další obrovská šance domácích, ale F.Dřevojan opět zachránil. V 42.minutě seběhl dobře do vápna J.Špaček a po přihrávce od L.Matouška nás poslal do vedení – 0:1. Druhý poločas začal neurovnanou hrou z obou dvou stran. V 55.minutě jsme už po několikáté nechali zbytečně otevřenou obranu a soupeř trestal vyrovnáním na 1:1. Hned o minutu později podnikl pěkný slalom přes několik hráčů L.Matoušek a jeho neméně pěkné zakončení střelou skončilo těsně vedle. V 65.minutě jsme se dostali do vedení, když se k odraženému míči po střele T.Glogara dostal aktivní L.Matoušek a s přispěním chybujícího brankáře skóroval – 1:2. Závěrečná dvacetiminutovka přinesla hlavně boj o střed hřiště, kde z naší strany velmi dobře zapracovali oba dva naši střídající hráči - M.Počepický a D.Čejda. Oba dva týmy se ovšem ještě jednou ocitly blízko vstřelení branky. V 86.minutě jsme už po několikáté nesmyslně propadli a domácí hráč postupoval prakticky sám na naší branku. F.Dřevojan ovšem včasným výběhem střelci zmenšil střelecký úhel a míč skončil těsně vedle. V 89.minutě se pokusil překvapit domácího brankáře F.Stibor a jeho střela z poloviny hřiště skončila na břevně!. Nakonec jsme si tedy odvezli těžce vybojované vítězství a udrželi jsme se v boji o nejvyšší příčky tabulky. Celkově ovšem výkon nemůžu hodnotit nijak pozitivně, protože kluci se nedokázali přinutit do většího nasazení a pohybu. Z jednotlivců si tentokrát největší pochvalu zaslouží F.Dřevojan, který vychytal mnoho obrovských příležitostí a také L.Matoušek, který hrál velmi aktivně a vytvořil několik dobrých šancí pro sebe, pro spoluhráče a nakonec vstřelil i vítěznou branku. V příštím kole hrajeme doma okresní derby se Spartakem Příbram a bude se jednat o souboj 2. a 3.mužstva tabulky (neděle 16.4.2017 od 10:15).

 

-----------------------------------------------------------------------------------

Povltavská akademie – Ml.dorost         1:6 (1:3)
G: Nováček 3, Čejda, Kouklík, Svoboda

Sestava:
L.Dřevojan -  Hrbek, Svoboda, Bareš, Beňo – Kozohorský, Čejda, Kouklík, Vyskočil – Machovský, Nováček

Střídali: Kopp, Chocholoušek


Začátek zápasu byl celkem vyrovnaný, ale postupem času se ukázalo, že jsou naší o něco lepším týmem a navíc domácím docházely síly. Druhý poločas už se hrálo hlavně na polovině soupeře. 

Zpět na články »