Oba dorosty byly v okresním derby s Dobříší úspěsné

[25. 9. 2017 12:58:21]
Oba dorosty byly v okresním derby s Dobříší úspěsné

ČESKÁ DIVIZE STARŠÍHO DOROSTU - skupina A
6. mistrovské utkání: 23.9.2017 (hřiště: Tatran)

Starší dorost – MFK Dobříš   6:2 (4:0)
G: Nováček 2, Čejda 2, Vyskočil, Matoušek
(A: Žirovnický 3, Nováček 2, Krameš)

Sestava:
Chalupecký – Hrbek, Počepický, Glogar, Machovský (69.Svoboda) – Vyskočil (38.Krameš), Matoušek, Čejda, Křížek – Žirovnický, Nováček
přípraveni: Ja.Kouklík, Dřevojan

 

Fotogalerie z obou dvou utkání: ZDE


Potom, co jsme si v Plzni nechali utéct všechny body doslova v poslední minutě, tak jsme na domácím hřišti hostili v okresním derby celek Dobříše. Pohled na dosavadní výsledky nás jasně favorizoval, a tak jsme nemohli do utkání jít s jiným cílem, než zvítězit za tři body. Aby to ovšem nebylo tak jednoduché, tak nám situaci výrazně ztížila absence několika hráčů. V základní sestavě tedy došlo k několika změnám a věděli jsme, že nesmíme nic podcenit.

Úvod zápasu se nám podařil stejně, jako v Plzni. Hned ve 2.minutě jsme šli do vedení 1:0. J.Vyskočil zatáhl míč po pravé straně, centrem našel ve vápně J.Žirovnického, který ovšem ještě nedokázal dopravit míč do sítě a doklepávat musel T.Nováček. V 9.minutě našel J.Žirovnický krásnou přihrávkou do ulice rozběhnutého T.Nováčka a ten se opět nemýlil (po zemi k tyči) – 2:0. V 15.minutě měl stejný hráč další velkou šanci, ale neuspěl – z dorážky se neprosadil ani J.Žirovnický. V 21.minutě uklidil míč krásnou přízemní střelou k zadní tyči J.Vyskočil a poslal nás již do vedení o tři branky – 3:0. V 22. a 25.minutě se do dobrých pozic dostal D.Čejda, ale v obou dvou případech mířil nad branku. V 28.minutě D.Čejda přiklepl míč na J.Žirovnického, ale ani on nevyužil další velkou šanci. O minutu později zahrozil soupeř, když přízemní centr prolétl těsně před naší brankou a kolem kopaček několika hostujících hráčů. V 30.minutě se levou nohou prosadil L.Matoušek, který dostal ideální přihrávku před branku od T.Nováčka – 4:0. V 35.minutě se při snaze doběhnout nepovedený centr nešťastně zranil J.Vyskočil a musel střídat. Posledních pár minut před přestávkou se naše hra výrazně zhoršila, protože kluci přestali kombinovat a začali nakopávat dlouhé míče. Trest za to mohl přijít ve 44.minutě, ale hostující hráč naštěstí zakončoval v dobré pozici jen těsně vedle tyče.

Druhá část začala stejně dobře jako první, když hned ve 47.minutě na 5:0 upravil D.Čejda, který se prosadil střelou pod břevno z bezprostřední blízkosti. V 51.minutě se mezi střelce mohl zapsat střídající A.Krameš, ale jeho pokus byl sražen na roh. V 57.minutě poslal L.Matoušek krásný dlouhý pas na D.Čejdu, který se pokusil přehodit vyběhnutého brankáře, ale ten nakonec míč zachytil. V 72.minutě další samostatný únik D.Čejdy skončil jen střelou nad branku. O tři minuty později se již David trefil, když ho na zadní tyči našel T.Nováček – 6:0. V těchto chvílích jsme měli opravdu velkou převahu, ale bohužel jsme většinu šancí a dobrých akcí nedokázali dotáhnout do úspěšného konce. V 77.minutě se na ofenzivním výletě v ideální pozici objevil D.Glogar, ale mířil vysoko nad branku. V závěru byl náš výkon již dost nedisciplinovaný směrem dozadu a soupeř toho využil ke vstřelení dvou branek, když se nejdříve prosadil nedůrazu celé obrany a následně z pokutového kopu, který vznikl po nepovedené malé domu od D.Čejdy – 6:2. V úplném závěru ještě mohl skóre navýšit A.Krameš, ale stejně jako několik jeho spoluhráčů před ním, mířil vysoko nad branku. Zápas jsme kontrolovali hned od prvních minut a soupeř se do hry dostal vždy jen v závěrech poločasů, kdy jsme nepochopitelně polevili v koncentraci. Vytknout ovšem klukům opět musím koncovku, protože opět jsme neproměnili velké množství vyložených příležitostí a to je něco, co si v utkáních proti silnějším týmům nemůže dovolovat.

Náročný program v závěru září nám přisoudil hned tři zápasy během sedmi dnů, a tak znovu hrajeme již ve čtvrtek 28.září od 10:15 hod, kdy hostíme Táborsko „B“. V sobotu 30.září hrajeme v Hořovicích.

-----------------------------------------------------------------------------------

 

Mladší dorost – MFK Dobříš  7:0 (2:0)
G: Doubrava 4, Sochůrek 3

Sestava:
Dřevojan – Brejla, Svoboda, Bareš, Doubrava – Procházka, Novotný, Kouklík, Kozohorský – Sochůrek, Chocholoušek
střídali: Jirák, Šťovíček 


Domácí tým měl od první minuty výraznou herní převahu, kterou se ovšem dlouho nedařilo promítnout do skóre. První branka přišla až po půlhodině hry. Dále již ovšem skóre pravidelně narůstalo. O všechny branky se postarali M.Sochůrek a M.Doubrava, kteří před sezónou přišli z Votic. Vyzvdvihnout jsou potřeba hlavně 4 branky druhého jmenovaného, který hrál pravého obránce a navíc tři góly vstřelil hlavou.  

Zpět na články »