Oba dorosty byly tentokrát úspěšné a z Třeboně přivezly šest bodů

[14. 11. 2017 14:45:03]
Oba dorosty byly tentokrát úspěšné a z Třeboně přivezly šest bodů

ČESKÁ DIVIZE STARŠÍHO DOROSTU - skupina A
14. mistrovské utkání: 11.11.2017 (hřiště: Třeboň - UMT)

Třeboň – Starší dorost  1:5 (0:2)
G: Matoušek 2, Krůta 2, Bláha
(A: Matoušek, Krůta, Machovský, Glogar)

Sestava:
Dřevojan - Hrbek, Glogar, Jo.Kouklík, Machovský – Křížek, Bláha, Novotný (46.Jirák), Krůta (80.Doubrava) – Žirovnický (71.Chocholoušek), Matoušek   


Fotogalerie z utkání staršího i mladšího dorostu: ZDE

 

Do Třeboně starší dorost odjel s vědomím, že se jedná o jeden ze dvou naprosto klíčových zápasů závěru podzimní části, protože soupeř se nacházel v tabulce jen tři body za námi na 13.pozici.  Po delší době nás také posílil David Krůta, který jinak hraje především za dospělé. Přestože jsme klukům říkali, že mají začít opatrně, tak jsme se hned od úvodního hvizdu vrhli do útočení. Ve 2.minutě našel L.Matoušek přihrávkou do ulice skvěle nabíhajícího D.Krůtu a ten si v zakončení věděl rady – 0:1. Ve 4.minutě postupoval do vápna L.Matoušek, ale ještě než stihl zakončit, tak byl faulován vracejícím se domácím hráčem. Rozhodčí bez váhání nařídil penaltu. Bohužel faulující hráč se při zákroku nešťastně srazil se svým brankářem. Následovala přibližně pětiminutová pauza, kdy byl těžce otřesený hráč transportován mimo hřiště a byla mu zavolána ambulance. Po tomto přerušení už jsme se chystali k zahrávání penalty, ale rozhodčí k údivu všech rozhodl, že hra bude pokračovat kopem od branky. Několik následujících minut jsme se nemohli pořádně dostat do hry, protože kluci ještě řešili předchozí situaci. Za nedlouho přišlo další přerušení, když po zraněného hráče přijela záchranka. Zraněnému hráči samozřejmě přejeme brzké uzdravení. Přibližně po deseti minutách se pokračovalo. V 25.minutě se ve velké šanci objevil D.Krůta, ale tentokrát neproměnil. V 27.minutě našel M.Machovský pěkným pasem L.Matouška, ale jeho střela skončila vedle. V 45.minutě se ve velké příležitosti objevil J.Žirovnický, kterého centrem oslovil D.Krůta, ale úspěšnější byl brankář. Po zmíněných dvou dlouhých pauzách se nastavovalo se 14 minut. V druhé minutě nastavení oslovil D.Krůta L.Matouška dlouhým pasem a jeho únik zastavil až brankář za cenu faulu – penalta. K exekuci se postavil D.Krůta a zvýšil na 0:2. V sedmé minutě nastavení se vyznamenal L.Dřevojan v naší brance, když zneškodnil vyloženou šanci Třeboně. V desáte minutě nastavení ještě postupoval zcela sám na branku M.Bláha, ale jeho zakončení lobem bohužel skončilo nad brankou.

Druhá část začala další naší šancí, když v 51.minutě zaváhala domácí obrana i brankář, ale J.Žirovnický bohužel netrefil odkrytou branku. V 56.minutě podnikli nebezpečný brejk hosté, ale vracející D.Krůta a L.Dřevojan v brance si s tím poradili. V 63.minutě vybojoval D.Krůta svým důrazem míč na domácím obránci a M.Bláha střelou podél brankáře zvýšil na 0:3. V 67.minutě podnikl pěkný ofenzivní průnik M.Machovský, který se dostal až do vápna, vystřelil, brankář jeho pokus jen vyrazil a pro L.Matouška nebyl problém skórovat – 0:4. V 75.minutě se branky dočkali i domácí, když se jim podařilo využít jednu z mála kombinačních akcí kolem našeho vápna. V následujících minutách byla naše hra špatná a soupeř si vytvořil mírnou převahu. Konečnou podobu výsledku jsme ovšem dali my, když v 90.minutě D.Glogar vysunul do úniku L.Matouška a ten prostřelil vybíhajícího brankáře – 1:5.

V tomto utkání jsme byli hned od prvních minut jasně lepším celkem a jen díky našemu známému problému s koncovkou byl soupeř dlouho ve hře o dobrý výsledek. Konečné skóre mohlo, nebo spíše mělo, být ještě vyšší. Věřím, že se nám na tuto výhru podaří navázat i v posledním podzimním  zápase, kdy v sobotu 18.listopadu (10:15 hod) hostíme na domácím hřišti SK Rakovník, který se momentálně nachází na 14.místě tabulky.

-----------------------------------------------------------------------------------

 

Třeboň – Starší dorost  1:2 (0:1)
G: Barták, Chocholoušek

Sestava:
Dřevojan – Beňo, Svoboda, Bareš, Doubrava, Procházka, Barták, Kouklík, Kozohorský, Sochůrek, Chocholoušek
střídali: Jirák, Šťovíček, (Novotný) 

Zpět na články »