Nová Ves si ze Sedlčan odvezla "tenisového kanára"

[15. 5. 2024 12:40:36]
Nová Ves si ze Sedlčan odvezla

I. B třída, skupina E – 20. kolo  
Neděle 12. 5. 2024 (hřiště: Tatran)

 

„B“ muži – Nová Ves    6:0 (5:0)
G: L. Matoušek, R. Kvěch, P. Lípa, M. Barták, D. Pudil (p), V. Lípa

Sestava:
J.Habart – J.Chlasták, L.Mošnička, D.Pudil, P.Lípa (72.R.Krůta), V.Schwarz (67.P.Sirotek), M.Dvořák, D.Čipera, V.Lípa (56.M.Barták), L.Matoušek, R.Kvěch (78.L.Rákosník)  


Na podzim jsme si z Nové Vsi odvezli ostudnou porážku 9:0, takže nám nezbývalo nic jiného než se to pokusit doma odčinit. Vzhledem k vyrovnanosti týmů na pozicích bojujících o záchranu se pro nás navíc jednalo o důležitý domácí zápas, které musíme teď zvládat. Potěšující byl návrat Pavla Lípy do sestavy po dlouhém zranění a také fakt, že se nám tentokrát podařilo dát dohromady kvalitativně i kvantitativně silné mužstvo.


Na hráčích byla vidět od začátku velká odhodlanost, bojovnost a celkově se podařilo tým namotivovat k dobrému vstupu do utkání. Hned ve 2.minutě unikl po levé straně P. Lípa, poslal přízemní centr na malé vápno, ale dobíhající V.Schwarz na míč těsně nedosáhl. Ve 4.minutě už se ovšem měnilo skóre. V.Schwarz vybojoval téměř ztracený míč u postranní lajny, následně brankář vyrazil střelu M.Dvořáka,  přišel odražený míč, který získal V.Lípa a nekompromisně prostřelil vše co mu stálo v cestě – 1:0. Rychlá branka nás ještě více nabudila a soupeře jsme začali herně jasně převyšovat a navíc se hosté dopouštěli i mnoha zbytečných chyb. V 19. minutě dal P.Lípa dlouhý míč za obranu, hostující obrana přestala chvíli hrát kvůli domnělému ofsajdu, ale do hry se zapojil zezadu nabíhající V.Lípa a vzniklou situaci „čtyři na jednoho“ vyřešil přihrávkou na L.Matouška, který zvýšil do odkryté branky na 2:0. V 23.minutě M.Dvořák dobrým napadáním získal míč, ale následně v dobré pozici mířil vedle branky. O čtyři minuty později si skvěle pohybem do vápna řekl o míč V.Schwarz, kterého lobem hledal L.Matoušek a byla z toho po zákroku brankáře penalta! Její exekuci si vzal na starost tradičně kapitán D.Pudil a zvýšil už na 3:0.  V 32.minutě se hostující obrana opět neúspěšně snažila vystavit naše hráče do ofsajdu a R.Kvěch únik „dva na brankáře“ (s V. Schwarzem) vyřešil přesnou střelou mezi nohy – 4:0. Ale to ještě pořád nebylo všechno. V 34. minutě si skvěle vyhověli P.Lípa s R.Kvěchem a po sérii nahrávek prvně jmenovaný završil „bůra“ – 5:0.


I přes vysoké vedení jsme rozhodně nechtěli nic podcenit, protože soupeř je v tabulce na čtvrté pozici, hrál v prakticky nejsilnější sestavě a na jaře patří mezi nejúspěšnější celky. Ani Nová Ves ještě zápas o přestávce úplně nezabalila a ze začátku se snažila zvýšenou aktivitou ještě dostat na dostřel naší branky. Nutno ovšem říci, že se jim příliš nedařilo a navíc naše mužstvo si věřilo a hrálo opravdu soustředěně. Definitivní tečku za snahou soupeře s výsledkem ještě něco udělat dal v 60. minutě M.Barták, když zakončil střelou o tyčku rychlou akci po spolupráci M.Dvořáka a R.Kvěcha – 6:0. Závěr utkání se potom už dohrával v trochu pomalejším tempu, ale i přesto jsme si dokázali vytvořit několik dalších velice dobrých příležitostí. Do těch největších se dostal M.Barták, když postupoval v 74. a 80. minutě prakticky sám na branku, ale nejdříve ho vychytal brankář a podruhé mířil jen do tyčky.  


Celkově je zapotřebí zápas zhodnotit velice pozitivně, protože se nám podařilo předvést velice dobrý týmový výkon, plný krásných kombinací a velkých příležitostí. Soupeře jsme jasně fotbalově přehráli a potěšující je, že jsme určitě měli i lepší nasazení po celou dobu utkání. Příští zápas hrajeme v Jílovém v sobotu 18. května od 17 hodin.

Zpět na články »