1. kolo: Neúspěšný vstup do krajského přeboru

[15. 8. 2022 8:01:35]
1. kolo: Neúspěšný vstup do krajského přeboru

SK Spartak Příbram - „A“ muži 4:2 (1:1)
G: Hanuš, Haas

 

Sestava:
Dřevojan F. – Sosnovec, Brotánek L., Hofman, Krůta M. – Kdolský, Kouklík (56. Habart M.), Hanuš, Sirotek M. (62. Matoušek L.) – Haas, Sochůrek (56. Repetný)

V úvodním zápase v nové soutěži nás čekal hned derby zápas v Příbrami na Spartaku. Domácí v čele s kanonýrem Slepičkou jsou také nováčci krajského přeboru, v minulé sezóně vyhráli I.A třídu. V sestavě jsme postrádali zraněné Novotného a Hrabáka a nemocné Krotila a Lukáše Dřevojana.


Velký důraz jsme kladli na dobrý začátek a to se nám podařilo. Domácím jsme zatápěli rychlým přechodem a v prvních třiceti minutách jsme byli lepším týmem. Hned v úvodu se dostal k zakončení z pravé strany Kdolský, křižná střela ale byla nepřesná. V 8. minutě posunul Kdolský do pravého křídla Sochůrkovi, ten postupoval z úhlu sám na brankáře Bohuslava, ale dlouho otálel se zakončením a obrana ho zablokovala. V 10. minutě vybídl Haas ke skórování Kdolského, po tvrdé střele z úhlu se ale zahrával jen roh. Domácí se prvně připomenuli v 15. minutě. Po našem autu na polovině hřiště jsme ztratili míč. Ten se od Slepičky dostal ke Kubovi, který skákavou střelou protáhl Dřevojana, kopal se ale jenom roh. Další šance jsme si ale vytvářeli my. V 19. minutě našel Krůta dlouhým míčem Kdolského, ten prostrčil na Sochůrka, ale jeho křižná střela šla vedle levé tyče. Ve 22. minutě vysunul vlevo Hofman Sirotka, ten postupoval se Sochůrkem na jediného obránce a na křižnou přihrávku na zadní tyči Matěj jen těsně nedosáhl. Ve 26. minutě obral Sochůrek stopera o míč a byl zastaven jen žlutým faulem. K zahrání trestňáku z 32 metrů se postavil Hanuš a míč jen těsně minul  pravou šibenici domácí branky. Poté se hra přeci jen vyrovnala a ve 34. minutě se v šanci objevil Slepička, který ale z voleje na zadní tyči branku netrefil. Ve 40. minutě se prvně měnilo skóre, bohužel ve prospěch domácích. Nejdříve jsme ztratili míč ve středu hřiště, ten se rychle dostal k mladému Jeníkovi, který zasekl do středu a přesnou střelou k pravé tyči nedal Dřevojanovi šanci - 1:0. Naštěstí odpověď přišla ještě do přestávky. Na pravé straně 25 metrů od branky byl ve 43. minutě faulován Haas. K míči se opět postavil Hanuš a jeho ostrá střela byla před brankou ještě tečována domácí obranou a skončila za Bohuslavem - 1:1.


Druhý poločas začal šancemi na obou stranách. Nejdříve v 50. minutě po naší chybě na pravé straně postupoval domácí hráč z úhlu na Dřevojana, který dobře zmenšil střelecký úhel a střelu zneškodnil. Hned vzápětí jsme měli skórovat na druhé straně. K dlouhému míči do vápna se prodral Sochůrek, přehodil Bohuslava a hlavou nasměroval míč do prázdné brány. Bohužel hlavička nebyla tolik důrazná a obránce vykopl míč z brankové čáry. Za další dvě minuty posunul Haas do ideální pozice Sochůrkovi, pro něj ale byla brána v tomto zápase zamčená a trefil jen nohy Bohuslava. To domácí byli v zakončení určitě efektivnější. V 61. minutě to vzal na sebe Hušek. Individuálně se protáhl do vápna, kde byl nedovoleně zastaven Hofmanem, a kopala se penalta. K té se postavil Slepička, a i když Dřevojan vystihl směr, tak na důraznou střelu byl krátký - 2:1. O deset minut později bylo ještě hůře. U levého rohového praporku jsme dlouho otáleli s odehráním míče, odkop byl nakonec sražený tak nešťastně, že se dostal k úplně volnému Kubovi, který neměl se zakončením z 12 metrů problém a zvýšil na 3:1. Dalších deset minut nám trvalo, než jsme se z inkasovaných branek oklepali. V 81. minutě po rozehraném autu na levé straně posunul Krůta míč na malé vápno bojovníku Haasovi, který podržel na zádech stopera a chytře z otočky snížil na 3:2. V 90. minutě mohlo být vyrovnáno. Odražený míč propadl k Haasovi, který sám před Bohuslavem nechal vyniknout domácího brankáře a kopal se roh. Hned vzápětí šel zprava sám na gólmana Repetný, ale slabá střela po zemi neměla naději na úspěch. V nastaveném čase šel do vápna na roh i Dřevojan, domácí míč odvrátili a na druhé straně ho dostali do odkryté brány, díky ofsajdu ale nebyl gól uznaný. Stejná situace se opakovala o chvilku později, tentokrát si už domácí ofsajd pohlídali a Pilík upravil na konečných 4:2.


Co k zápasu říct? Stále se opakují naše dva velké problémy. Laciné chyby v obrané fázi, které soupeř většinou potrestá a až neuvěřitelné zahazování šancí na druhé straně hřiště. Ve 30. minutě jsme měli vést 3:0 a nebylo co řešit. Místo toho necháme jít soupeře do vedení. Za stavu 1:1 další dvě obrovské šance a místo toho je to v 70. minutě 3:1. Po snížení na 3:2 máme další dvě velké šance na vyrovnání a nakonec odjíždíme bez bodu. Prohru se pokusíme napravit v tradičním pouťovém zápase v neděli 21.8. od 17 hod, kdy nás čekají Poříčany, které stejně jako my sestoupily z divize. Přijďte nás podpořit.

Zpět na články »