Nepodařená generálka

[7. 8. 2023 8:11:15]
Nepodařená generálka

„A“ muži – FC ZVVZ Milevsko 0:2 (0:1)
G: ---

 

Sestava:
Dřevojan L. (45. Dřevojan F.) – Krotil, Plesl, Brotánek L. (60. Krůta M.), Krůta M. (45. Schwarz) – Štemberk, Hanuš, Habart M. (45. Kvěch), Novotný, Sirotek – Lípa V.

K poslednímu zápasu přípravy jsme si pozvali tradičního rivala z Milevska, který hraje jihočeský krajský přebor. První nepříjemnost nastala hned před zápasem, když se utkání kvůli vytrvalému dešti muselo přesunout na UMT. Bohužel jsme nemohli počítat s Repetným, Dvořákem, Sochůrkem, Kouklíkem a Hofmanem.


Hosté se celý zápas prezentovali důraznou hrou s dobrým pohybem a kvalitní rozehrávkou od své branky. Díky naší menší umělce se hrál fotbal plný ostrých soubojů hlavně mezi vápny, šancí příliš k vidění nebylo. Bohužel hned ve 13. minutě se soupeř dostal do vedení. Po našem rohu výborně vyřešili rychlý brejk - 0:1. My jsme jako tradičně měli několik nadějných situací, které jsme nedotáhli do finále. Stoprocentní šanci pak zahodil Sirotek, který postupoval po chybě obrany sám na brankáře z levé strany, ale o kousek minul zadní tyč.


Druhá půle nabídla podobnou podívanou. Sudí pouštěl hodně tvrdou hru a i díky tomu došlo po hodině hry k velké strkanici před naší brankou, po které byl vykázán ze hřiště kapitán Brotánek. V dalším průběhu se nám nepodařilo proměnit ještě další šance. Hlavně ty Hanuše a Schwarze si o gól říkaly. Branka nakonec přišla v úplném závěru na druhé straně. Po rychlé akci po pravé straně si před dobíhajícím útočníkem srazil míč do vlastní branky Schwarz.


Generálka se nám bohužel nepovedla. Díky malému hřišti jsme nemohli příliš využívat křídelní prostory. Důrazná hra příliš neseděla našim středovým hráčům a s koncovkou bojujeme delší dobu. Budeme věřit, že po výsledkově nepovedené letní přípravě bude platit „těžko na cvičišti, lehko na bojišti“ a uspějeme v prvním mistrovském zápase na hřišti Velimi. Ten se uskuteční v sobotu 12.8. od 17:00.

Zpět na články »