Na vítězné vlně

[1. 5. 2023 12:24:47]
Na vítězné vlně

Povltavská FA „B“ – „A“ muži 1:3 (1:2)
G: Brotánek, Hanuš, Repetný

 

Sestava:
Dřevojan L. – Krotil (70. Štemberk), Brotánek L., Novotný, Krůta M. – Repetný, Hanuš, Kouklík (63. Plesl), Dvořák M., Sirotek M. (90. Habart J.) – Lípa V. (80. Chlasták)

K dalšímu venkovnímu zápasu jsme zajížděli do Hvozdnice, kde hraje své domácí zápasy Béčko Povltavské fotbalové akademie. Lídrem domácích je exligista Petr Nerad. My stále bojujeme s početnou marodkou a k Sochůrkovi, Hofmanovi a Schwarzovi přibyl Matěj Habart. Na hrotu se tak objevil V. Lípa a na lavičce jsme měli kvarteto v dorosteneckém věku.


Hřiště ve Hvozdnici má poměrně velký sklon k jedné bráně, který byl ještě podpořen místy silným větrem. Po vítězném losu jsme zvolili variantu z kopce a s větrem v zádech. Tato výhoda byla citelná při standardkách, naopak při dlouhých přihrávkách do křídla nám často míč utekl až za brankovou čáru. Úvod zápasu se hrál převážně od vápna k vápnu a nebezpečné situace vznikali hlavně při standardních situacích, když na obou stranách byli excelentní exekutoři Nerad a Hanuš. Tak padla i první branka v 19. minutě. Hanuš zahrával roh z pravé strany, ostrý centr zatočil přímo do branky. Tam ještě zasáhla dobře domácí obrana, ale volný míč na malém vápně uklidil z otočky do sítě kapitán Brotánek - 0:1. V dalším průběhu poločasu jsme sice měli několik nadějných akcí, které ale skončili špatným finálním řešením a k ohrožení Grégra v domácí brance nedošlo. Po půl hodině hry byli blízko k vyrovnání domácí. Po pěkné akci na levé straně se řítil z úhlu na Dřevojana soupeřův křídelník. Lukáš ale dobře vyběhl a nohou vyrazil na roh. Pak přišla zřejmě klíčová fáze utkání. Ve 43. minutě kopal Nerad trestňák od levé lajny. Ostrý míč vytěsnil Dřevojan na tyč, v chumlu před brankou se od Brotánka odrazil znovu do tyče a pak jsme ho s velkým štěstím odvrátili do bezpečí. V další minutě jsme kopali trestňák na druhé straně. Hanuš téměř z půlky centroval do vápna, Grégr míč jen vyrazil před sebe, ale Krotil se k dorážce neprotlačil. Ve druhé nastavené minutě se sice domácí útočník ukopnul a míč skončil v zámezí, ale rozhodčí ukázal na roh. Nerad ho z levé strany zahrál do brány a domácím se z následné skrumáže podařilo dotlačit míč do sítě - 1:1. I když to vypadalo, že následně sudí ukončí první dějství, nechal nás ještě rozehrát a na pravé straně 25 metrů od brány byl faulovaný Dvořák. Míč si postavil Hanuš a umístěnou střelou přes zeď nedal Grégrovi šanci - 1:2.


Druhý poločas nabídl podobný obrázek. Každá standardka na obou stranách byla hodně nebezpečná, začalo se více jiskřit a zvláště domácí sbírali jednu kartu za druhou. V 50. minutě zahrával další nebezpečný trestňák Hanuš, s kterým si Grégr napoprvé neporadil, ale zase jsme se neprotlačili k zakončení. Po hodině hry jsme raději vystřídali Kouklíka, který měl žlutou kartu z první půle, a nechtěli jsme riskovat vyloučení. Toho nahradil Plesl, který se po pár minutách srazil hlavou s kapitánem domácích Tomancem a zápas dohrával obětavě s velkou boulí na čele. V 68. minutě to byl právě domácí kapitán, který využil větru v zádech a z 35 metrů chtěl přelobovat Dřevojana. Lukáš se ale nenechal zaskočit a míč skončil v jeho rukavicích. V téže minutě dostal druhou žlutou kartu domácí obránce Igbinosa, který zajel nesmyslně do Dvořáka přímo před naší lavičkou. V poslední čtvrtině zápasu jsme tak  měli více prostoru k rychlým kontrům. Ale ani Sirotek, ani Chlasták nadějné brejky k rozhodnutí nevyužili. Domácí už v deseti neměli síly na vyrovnání a v 88. minutě jsme nakonec třetím gólem definitivně rozhodli o tom, že si domu přivezeme další tři body. Před naším vápnem se k míči dostal Chlasták, posunul ho na Dvořáka, který postupoval ve dvojici s Repetným na jediného domácího obránce. V pravou chvíli Michal přihrál, Jarda si dal dobrý první dotyk a na zadní tyč prostřelil Grégra - 1:3.


I přes velkou marodku se vezeme na vítězné vlně. Pochvalu zaslouží celé mužstvo za bojovný výkon. Produktivní byli tentokrát třicátníci, kteří se podělili o všechny branky. Dvě asistence připsal Michal Dvořák. Speciální pochvalu zaslouží Vašek Lípa, který se statečně rval na hrotu s důraznou domácí obranou. Velkou radost máme i z mladíků, kteří naskočili v průběhu druhé půle a na hřišti byli hodně  vidět. Další zápas nás čeká v neděli 7.5. na domácím hřišti, kde přivítáme soupeře z Tuchlovic a půjde o přímý souboj o páté místo. Zápas začíná v 17:00  a těšíme se na Vaši tradiční hlasitou podporu.

Zpět na články »