Na Rokycany starší dorost nestačil; mladší jasně zvítězili

[16. 5. 2018 13:12:12]
Na Rokycany starší dorost nestačil; mladší jasně zvítězili

ČESKÁ DIVIZE STARŠÍHO DOROSTU - skupina A
25. mistrovské utkání: 12.5.2018 (hřiště: Tatran)

Starší dorost - Rokycany   1:5 (0:2)
G: Matoušek
(A: Čipera)

Sestava:
Dřevojan – Hrbek, Čejda, Kouklík, Machovský – Vyskočil, Bláha, Čipera, Počepický – Jirák, Matoušek
(střídali: Nováček, Novotný, Kopp, Procházka)


Fotogalerie: ZDE


V 25.kole dorostenecké divize jsme hostili Rokycany, které patří mezi nejlepší celky a bojují o celkové vítězství v soutěži. Na podzim jsme u nich jen těsně prohráli, ale je potřeba říci, že zápas byl velmi ovlivněn faktem, že domácí hráli po vyloučení jednoho z obránců prakticky celý zápas v deseti. Do naší branky se po zranění měl vrátit M.Kubánek, ale po rozcvičení uznal, že to ještě není úplně ono a chytal tedy L.Dřevojan z mladších. Utkání začalo naší obrovskou šancí, když se po chybě v rozehrávce dostal ve 2.minutě k míči M.Jirák a postupoval téměř osamocen na hostujícího brankáře, ale ten ho dokázal vychytat. Prvních dvacet minut přineslo celkem vyrovnaný zápas, i když daleko větší šance měl soupeř. S postupujícím časem se ovšem převaha soupeře ještě zvýšila a dalo se očekávat, že se některá příležitost Rokycan ujme. V 9.minutě unikal jeden z hostujících hráčů ze strany, pokusil se přelobovat našeho brankáře, ale ten pohotově zasáhl. Hned o minutu později nás po rohou zachránila tyčka. V 15.minutě pohotově provedl dlouhé autové vhazování M.Machovský, našel za obranou M.Bláhu, který ovšem mířil jen do boční sítě. V 22.minutě další obrovská šance Rokycan po rohovém kopu, když zcela osamocený hráč hlavičkoval těsně vedle. V 25.minutě se nadějně uvolňoval ve vápně L.Matoušek, ale koncovka mu příliš nevyšla a míč skončil vedle branky. V 33.minutě se hosté po centru ze strany ujali vedení, když se na malém vápně prosadil suverénně nejlepší střelec soutěže David Kroc – 0:1. V úplném závěru poločasu náš hosté zatlačili k naší brance a přestože jsme přežili sérii několika rohových kopů, tak se jim po dlouhém autu do vápna podařilo zvýšit na 0:2.

Druhá část začala další 100% příležitostí soupeře, ale L.Dřevojan proti zakončení zblízka výborně zasáhl. V 48.minutě postupoval L.Matoušek a J.Vyskočil na jediného obránce, ale Lukáš situaci 2 na 1 špatně vyřešil a nic z toho nebylo. V 50.minutě navíc přišla naše obrovská chyba, když se hosté po našem trestném kopu dostali do rychlého brejku a zvýšili na 0:3. Aby toho nebylo málo, tak o pět minut později jsme byli velmi nedůrazní v bránění na naší polovině a soupeř trestal – 0:4. Desetiminutovku hrůzy zakončil v 58.minutě po rychlém brejku svým třetím gólem kanonýr Kroc a na světelné tabuli svítilo – 0:5.  V dalších minutách došlo ke zklidnění hry z obou dvou stran a také několika střídání. Nakonec jsme si dokázali ještě vytvořit i několik příležitostí. V 63.minutě hlavičkoval po rohu na zadní tyči D.Čejda, ale na brankové čáře zasáhl gólman. V 82.minutě se do úniku dostal R.Kopp, jenže brankář Rokycan jeho střelu vyrazil na roh. V 83.minutě jsme se dočkali alespoň kosmetické úpravy výsledku, když se po přihrávce od D.Čipery prosadil druhý nejlepší střelec soutěže L.Matoušek – 1:5. V 86.minutě pěkná střela D.Čipery skončila vedle. V 89.minutě se ještě dokázal do velké šance dostal L.Matoušek, ale brankář jeho zakončení z malého vápna dokázal vyrazil na roh.

Soupeř v tomto utkání potvrdil své kvality a zvítězil naprosto zaslouženě. Z naší strany bylo docela podařených prvních dvacet minut a potom až závěr, ale to už se za daného stavu nedá příliš hodnotit. I přes nesporné kvality mužstva Rokycan si ovšem musíme říci, že kluci nepodali v tomto zápase ideální výkon a musíme věřit, že se to v dalších utkáních nebude opakovat. Z jednotlivců bych tentokrát jednoznačně nejvíce ocenil výkon stopera D.Čejdy a také brankáře L.Dřevojana, kteří ještě několika dalším gólům zabránili.

V příštím kole jedem k dalšímu těžkému soupeři, když hrajeme na Petříně Plzeň (sobota 19.května, 10:15 hod).      

         
-----------------------------------------------------------------------------------

 

Mladší dorost - Rokycany   10:2 (6:1)
G: Sochůrek 4, Chocholoušek 2, Kouklík, Bareš

Sestava:
Dřevojan – Beňo, Svoboda, Bareš, Procházka, Barták, Kouklík, Novotný, Sosnovec, Sochůrek, Chocholoušek
střídali: Kozohorský, Jirák, Hrabák, Brejška

Zpět na články »