Na rezervu Králova Dvora naše béčko v posledním kole nestačilo

[23. 6. 2022 13:24:13]
Na rezervu Králova Dvora naše béčko v posledním kole nestačilo

FUMBI I. B třída, skupina E – 26. kolo  
Sobota 18. 6. 2022 (hřiště: Králův Dvůr)


Králův Dvůr „B“ - „B“ muži 4:0 (2:0)

 

Sestava:

L. Mošnička – J. Špaček (53. M. Barták), D. Pudil, T. Čipera, M. Doubrava P. Sirotek, J. Lhota, D. Čipera, L. Matoušek, M. Sirotek, V. Lípa (81. T. Brotánek)


Kádr na poslední zápas sezóny se podařilo dát dohromady až na poslední chvíli a na hřiště třetího týmu tabulky jsme rozhodně nejeli v pozici favorita. Poděkovat musím všem hráčům z áčka a céčka, kteří nás v tomto zápase doplnili.


I přesto, že se zápas hrál v extrémním horku, tak mladé domácí mužstvo se od začátku snažilo o fotbal ve velkém pohybu. Než jsme se vůbec stačili rozkoukat, tak nás zachránila ve 2. minutě tyčka. O dvě minuty později ovšem poslal D. Čipera pěkný pas na unikajícího V. Lípu, kterého ovšem na poslední chvíli doběhl obránce a zakončení zblokoval. V 9.minutě předvedl pohlednou akci M. Sirotek, míč se následně dostal opět k V. Lípovi, který se uvolnil a vystřelil těsně vedle. V 22. minutě se po sporné ofsajdové situaci dostali dva osamocení domácí hráči před L.Mošničku v naší brance, ale zakončení jednoho z nich naštěstí skončilo těsně nad břevnem. V 33.minutě zahrával soupeř několik rohových kopů a po jednom z nich se míč vyražený naším brankářem přes několik tečí a dorážek dostal bohužel až do sítě – 1:0. V 40.minutě se udál v našem pokutovém území ještě daleko větší zmatek, nedůraz obránců, několikrát netrefený míč a slabé odkopy, z čehož pramenila druhá obdržená branka – 2:0.  


Druhý poločas přinesl celkem vyrovnaný průběh, ale rozdíl byl v tom, že domácí se dokázali dostat do několika šancí. Na druhou stranu je potřeba říci, že všechny skvěle zlikvidoval náš brankář (2x dokonce samostatný nájezd). My jsme si dokázali vytvořit jen několik nadějných situací, ale často nás zastavila zbrklá rozehrávka a zbytečné pokusy o finální přihrávku z hloubi pole. V 72.minutě soupeř využil nedorozumění v naší rozehrávce a vstřelil třetí branku – 3:0. Konečnou podobu dostal výsledek v 87. minutě, kdy v rozehrávce zaváhal náš brankář a nabídl soupeři jednoduché zakončení do odkryté branky – 4:0. V 90. minutě ještě střídající T. Brotánek vyhrál souboj před vápnem soupeře a míč přihrál na druhého střídajícího M. Bartáka, ale tomu zakončení v dobré pozici vůbec nesedlo.


V konečné tabulce letošní sezóny nám patří 7. místo se ziskem 35 bodů. Dosažené umístění odpovídá tomu, že jsme se chtěli pohybovat v klidném středu tabulky, ale vzhledem k vyrovnanosti soutěže jsme dlouho museli bojovat o body potřebné k udržení. Do nové sezóny musíme doufat ve zlepšení tréninkové docházky a i účasti hráčů na zápasech.

Zpět na články »