Mladší žáci opět odehráli dobré zápasy, ale body zatím nezískali

[14. 9. 2020 9:19:13]
Mladší žáci opět odehráli dobré zápasy, ale body zatím nezískali

Slaný - Mladší žáci 3:2

Švermov - Mladší žáci 5:3

Krajský přebor mladších žáků, skupina A – 3. kolo podzim 2020
Sobota 5. 9. 2020

 

Slaný – Mladší žáci „A“     3:2 (1:0)
G:
Hejduk 2

 

Sestava:
Pšenička – Mrázek, Voháňková, Beňo, Hejduk, Matoušek, Sokol, Havel, Kouba, Valenta, Šamša, Hron, Stašák, Furiš, Brodkorb

Trenéři: J. Sůsa, Z. Lhota, M. Havel

 

Cestou do Slaného většina mladších žáků prvně zažila jaké to je na zápas cestovat autobusem společně se staršími žáky. K dispozici měli trenéři tentokrát téměř kompletní kádr. Prakticky od úvodních minut vypukl na hřišti velký boj plný osobních soubojů a rychlých protiútoků. Zpočátku si domácí mužstvo vytvořilo mírnou převahu a také několik velkých šancí. Většinu z nich skvěle zlikvidovat M.Pšenička, který nedosáhl pouze na tvrdou střelu v 10.minutě – 1:0. V dalším průběhu prvního poločasu se hra pomalu vyrovnávala a do dobrých pozic jsme se dostávali i my. Bohužel stejně, jako v předchozích zápasech, tak i nyní nám chyběl větší klid v zakončení. Druhá část začala pořádně zhurta, protože nejdříve v 31.minutě domácí zvýšili vedení na 2:0, ale hned o minutu později D.Hejduk výborně „zavíral“ zadní tyč a po přesném pasu od I.Voháňkové neměl problém skórovat – 2:1. Bohužel i hosté znovu okamžitě reagovali, a tak to bylo v 35.minutě již 3:1. V dalším průběhu se hrálo spíše ve středu pole, a když už se některé mužstvo dostalo do zakončení, tak skvěle zasáhli brankáři. V 51.minutě jsme se vrátili do boje o body, když D.Hejduk snížil na 3:2 (opět přihrávala I.Voháňková). Bohužel i přes velkou snahu se nám již v závěru na vyrovnání dosáhnout nepovedlo, ale přesto jsme mohli být se zápasem spokojeni, protože mužstvo odvedlo další tvrdě odpracovaný výkon, což ocenili i přihlížející diváci. Pokud bych měl tentokrát něco mužstvu vytknout, tak to mimo již zmíněné koncovky, by to byl slabší start na balón a občas pomalé přepnutí z útoku na obranu.  


---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Krajský přebor mladších žáků, skupina A – 4. kolo podzim 2020
Sobota 12. 9. 2020

 

Švermov – Mladší žáci „A“     5:3 (2:1)
G:
Valenta, F. Matoušek, vlastní

 

Sestava:
Pšenička – Mrázek, Hejduk, F. Matoušek, Sokol, Kouba, Valenta, Hron, Furiš, Linhart, A. Matoušek, Brodkorb

Trenéři: Z. Lhota

 

Do Švermova jsme odjeli v dost oslabené sestavě, když chyběla hned pětice hráčů (Voháňková, Havel, Šamša, Beňo, Stašák). Naopak novou tváří v týmu byl Antonín Matoušek, který se dosud připravoval se staršími žáky a hned v prvním zápase ukázal, že bude pro náš tým přínosem. Do utkání jsme vstupovali s obavami, jak se podaří nahradit chybějící hráče, ale mužstvo od začátku bojovalo a i přesto, že někteří museli hrát na nezvyklých postech, tak všichni odvedli dobrý výkon. Vzhledem k tomu, že nám chybělo několik hráčů schopných podržet míč a rozehrát, tak jsme tentokrát naší hru trochu zjednodušili a snažili jsme se využít delších přihrávek a přímočarých akcí. Tato taktika celkem vycházela a dařilo se nám dostávat do nadějných přečíslení. Jako první se gólově prosadil soupeř, když v 15.minutě využil naší rozestoupené obrany a volný hráč se nemýlil – 1:0. O dvě minuty později jsme inkasovali podruhé, když jsme se nedokázali po obdržené brance rychle znovu soustředit na hru.  V 19.minutě vytěžil D.Valenta z rychlého brejku snížení na 1:2 a nutno říci, že tento kontaktní gól jsme si za předvedenou bojovnost zasloužili. Druhý poločas pro nás začal velmi špatně, když hned v první minutě domácí podnikli průnik po naší pravé straně a zblízka zvýšili na 3:1. Kluky tento gól naštěstí nesrazil a naopak je ještě povzbudil a chtěli rychle odpovědět. Ve 36.minutě se nám podařilo vykombinovat soupeřovu obranu a zapomenutý F.Matoušek „tváří tvář“ brankářovi uspěl – 3:2. Následně jsme se dostali do několika nadějných pozic, ale bohužel se nepodařila finální přihrávka. A tak to byl soupeř, který se ve 43.minutě dokázal se štěstím gólově prosadit - 4:2. V 53.minutě už to bylo 5:2, když se jeden z domácích záložníků trefil přesně k tyči. My jsme to ovšem nevzdali v 57.minutě se nám podařilo ještě zápas zdramatizovat brankou na 5:3, když si po velkém závaru před brankou jeden z domácích hráčů srazil míč do vlastní sítě. V úplném závěru jsme ještě měli několik nadějných akcí, ale další branku už jsme nevstřelili.

Celkově musím zápas hodnotit pozitivně, protože kluci nechali na hřišti všechno a dokázali si poradit i s tím, že během utkání museli vyměnit několik různých postů, na které nejsou zvyklí. Do příštích zápasů musíme ještě více zapracovat na obranném postavení, aby se nám nestávalo, že nás soupeř po snadném obehrání jednoho hráče přečíslí. Naopak směrem dopředu se nám stále nedaří úplně zautomatizovat okamžité roztažení hry do lajn a přenesení hry do volného prostoru.            

Zpět na články »