Mladší žáci opět nedokázali zvítězit

[12. 5. 2016 9:15:46]
Mladší žáci opět nedokázali zvítězit

V domácím zápase se soupeřem z Kunic jsme chtěli odčinit potupnou podzimní porážku na hřišti soupeře a také jsme před zápasem v kabině mužstvo motivovali.


Mladší žáci – Kunice    1:5 (1:2)    /zápis o utkání/

Bohužel problém, se kterým se již delší dobu setkáváme je nedodržování věcí, na kterých se domluvíme, a to jak na tréninku, tak při zápasech a u některých i nesoustředěnost na trénink i zápas. Tyhle věci se nám pak do samotných zápasů promítají a mají vliv na průběh zápasů. Do zápasu jsme na poslední chvíli za omluveného V.Macháčka nasadili V.Křesinu (2005), který si opět odehrál svoje. Měli jsme k dispozici dvě kompletní sedmičky a chtěli jsme po hráčích, aby bylo vidět maximální nasazení, snaha hrát fotbal a zápas si fotbalově užít. Předem jsme mužstvo upozornili na možnost, že pokud se nám nebude líbit nasazení a zaujetí pro hru je možné, že uděláme změny v nasazování do zápasu. Samotný zápas začal vyrovnanou hrou a na začátku jsme opět měli více ze hry, ale jek se již stává pravidlem naší hloupou chybou jsme soupeři darovali v 8.min. vedení 0:1. Hra byla v poli vyrovnaná, ale byl vidět rozdíl v plnění pokynů trenérů v rozestavění na hřišti a komunikaci mezi hráči. V 15. min. náš brankář neudržel střelu soupeře, míč mu z náruče vypadl a za přihlížení našich hráčů soupeř pohodlně 0:2. Po obdržené druhé brance jsme se herně trochu zvedli a začali si vytvářet šance, ale špatně jsme řešili finální přihrávku na volné hráče, kteří mohli dát branku a také v situacích kdy je náš hráč ve vápně soupeře ještě místo zakončení nesmyslně nahrává spoluhráči stojícímu v ofsajdovém postavení. To jsou momenty, které zápasy rozhodují.  Náš zvýšený tlak byl před přestávkou odměněn, když soupeřův brankář udělal stejnou chybu jako náš, vypadl mu míč a osamocený O.Štemberk snížil ve 29.minutě na 1:2.

O poločase jsme si uvedené chyby zhodnotili, ale někteří hráči stále hledají výmluvy a hledají chybu všude jinde než u sebe sama. Do druhého poločasu jsme nasadili momentálně nejsilnější přítomnou sedmičku se snahou výsledek otočit a zápas zlomit. Bohužel ani tento tah nám nevyšel a během 8 minut bylo po zápase, protože v 36.minutě po našem rohu pošleme naší rozehrávkou rohu soupeře do brejku 1:3, v 38.minutě vhazujeme aut tak, že soupeři nabídneme dej si gól 1:4 a ve 44.minutě místo aby si každý hráč držel své postavení a prostor, tak máme uprostřed hřiště na 3 metrech 4 hráče, kteří spolu nemluví a navzájem se pletou takže soupeř si vezme míč a pohodlně na dvě přihrávky 1:5. Za tohoto stavu došlo k prostřídaní hráčů, ale obraz hry se moc nezměnil soupeři jsme svými lacinými ztrátami míče ještě dvakrát nabídli možnost skórovat, ale ten naštěstí neproměnil. Je škoda, že vlastní  nedisciplinovaností, lajdáctvím a malým nasazením některých hráčů prohrajeme zápasy, které by jinak byli vyrovnané a velmi zajímavé. To, že fotbal kluci a holky hrát umí, nám již několikrát předvedli, ale disciplína a dodržování domluvené taktiky hry rozhodují zápasy a pokud si to neuvědomíme tak se dál neposuneme.

 

  Petr Jindrák - trenér

Zpět na články »