Mladší žáci "B" odehráli první dvě mistrovská utkání nové sezóny

[27. 9. 2019 13:03:04]
Mladší žáci

Mužstvo mladších žáků "B" je pro letošní sezónu složeno převážně z hráčů, kteří příšli z přípravky a někteří by tam dokonce ještě letos mohli hrát. Hráče a trenéry nečeká vůbec lehká sezóna, protože budou hrát proti starším a zkušenějším soupeřům a musí si zvykat na větší hřiště a jiné rozestavení. V prvním mistráku v Příbrami naše mužstvo na soupeře nestačilo, ale v druhém zápase proti sdruženému týmu D.Hbity-Višňová nás o body připravila pouze velmi špatná koncovka.   

Okresní přebor mladších žáků, skupina C – 1.kolo podzim 2019
Neděle 8.9.2019

 

1.FK Příbram „B“ – Mladší žáci „B“     16:4 (9:2)
G:
Mrázek, Linhart, Kouba, Voháňková

 

Sestava:
Jirout – Mrázek, Voháňková, Beňo, Linhart, Hron, Hejduk, Matoušek, Sokol, Havel, Kouba, Valenta

 

První mistrovské utkání po přechodu do mladších žáků nás čekalo v Příbrami, kde jsme se utkali s týmem složeným z hráčů r.2009. Výsledkově se nám zápas vůbec nepodařil, ale na druhou stranu herně tam bylo velké zlepšení oproti dvěma přípravným zápasům, které jsme hráli předtím. Mnohem lépe už se nám dařilo držet určité herní rozestavení, na hřišti nevnikalo tolik chumlů a hráči si začali uvědomovat, že na větším hřišti už se nedá „hrát všude“ a musí se soustředit hlavně na svůj post. Velké zlepšení bylo také ve hře tělem a důrazu. Naopak velmi jsme zaostávali v situacích 1 na 1, kde nás většinou soupeř obešel a tím vznikalo přečíslení. Zapracovat je také nutné na rozehrávce a více využívat středního záložníka. V utkání bylo několik dobrých pasáží, kde se hrálo např. 10 minut bez branek a vyrovnaně, ale potom jsme tam také měli výpadky soustředěnosti a během pár minut jsme dostali několik gólů. Na závěr je potřeba říci, že se jednalo o soupeře sice mladého, ale individuálně velmi dobře připraveného. Věříme, že až narazíme na některá další mužstva, tak průběh bude daleko vyrovnanější.   

 

 

Okresní přebor mladších žáků, skupina C – 2.kolo podzim 2019
Sobota 14.9.2019


D.Hbity-Višňová – Mladší žáci „B“     3:0 (2:0)
G:
---

 

Sestava:
Jirout (2.poločas Valenta) – Mrázek, Voháňková, Beňo, Linhart, Hron, Hejduk, Matoušek, Sokol, Havel, Kouba, Valenta, Stašák, Šamša, Brodkorb

 

K druhému mistrovskému zápasu jsme odcestovali do Dolních Hbit, kde jsme se střetli s místním celkem, který hraje jako sdružené mužstvo s Višňovou. Oproti minulému týdnu jsme tentokrát měli k dispozici celé „dvě sedmičky“, což velmi usnadní práci při střídání a všichni si zahrají přibližně stejný čas. Hned před začátkem bylo jasné, že domácí celek bude spoléhat hlavně na několik dobře urostlých hráčů a hráček, včetně brankáře. Hned od začátku jsme si ovšem aktivní hrou dokázali vytvořit velký tlak, který prakticky trval celý zápas. Celé mužstvo se snažilo hrát kombinačně a hlavně v úvodu jsme dobře roztahovali hru do stran. Bohužel celému tomu chyběla jedna podstatná věc – pořádné zakončení. Během celého utkání jsme si dokázali vytvořit velké množství obrovských příležitostí a k tomu několik dalších nadějných situací, ale naše koncovka byla velmi slabá. Hodně toho zachránil na poslední chvíli urostlý stoper, hodně toho pochytal brankář, ale mnoho šancí jsme zahodili tím, že se nám nedařila střelba – většina našich pokusů byla slabých. Soupeř se do hry příliš nedostával, a jak to v takových zápasech bývá, spoléhal se hlavně na rychlé protiútoky a dlouhé nakopávané míče. Tato taktika se mu nakonec vyplatila, protože dokázal z minima vytěžit tři branky, kterým předcházeli naše individuální chyby při zpracování a odhadu na dlouhý míč. V tomto utkání nezvítězilo herně lepší mužstvo, ale hraje se na vstřelené branky. Na druhou stranu, i přes prohru jsme náš tým pochválili, protože celé utkání odbojoval a do poslední chvíle se snažil s výsledkem něco udělat. Zapomínat ovšem hlavně nesmíme na fakt, že nejdůležitější jsou předvedené výkony jednotlivců a celého týmu, protože body jsou opravdu podstatné až ve starších kategoriích.

Zpět na články »