Mladší žáci absolvovali letní soustředění v Plavech

[15. 8. 2019 10:04:45]
Mladší žáci absolvovali letní soustředění v Plavech

V termínu 3. – 10.srpna 2019 odjela obě dvě mužstva našich mladších žáků („A“ + „B“) na letní soustředění, které se v letošním roce konalo v Plavech nedaleko Jablonce nad Nisou. Ubytováni jsme byli v Penzionu MAXÍK a k tréninkům jsme využívali hřiště místního fotbalového klubu, přilehlé okolí a městské sportoviště (minihřiště s UMT a kurt na plážový volejbal).

Fotogalerie: 1.část  2.část


Celkem se soustředění zúčastnilo 24 hráčů (ročníky 2007, 2008 a 2009) a šest dospělých. Každý den byla na programu ranní rozcvička a dvě tréninkové jednotky. Po večeři ještě většinou následovaly další aktivity, kdy se buď šlo na procházku, hrála se přehazovaná nebo případně fotbálek. V případě špatného počasí byl program uvnitř (kvíz, pantomima, sledování fotbalu v televizi).


Soustředění bylo ovšem zpestřeno i několika dalšími akcemi. Hned cestou tam jsme navštívili ligové utkání mezi Libercem a Olomoucí, což bylo pro některé hráče vůbec poprvé, kdy se takovýto zápas dostali. Ve středu jsme, netradičně vlakem, odjeli do Semil na přátelská utkání, když „áčko“ hrálo s domácím celkem a „béčko“ ve svém úplně prvním zápase na větší hřiště změřilo síly s Lomnicí. A to ještě nebylo všechno. Ve čtvrtek totiž přišel na krátkou besedu s hráči kapitán ligového týmu Bohemians Praha Josef Jindříšek, který odsud pochází a právě na místním hřišti s fotbalem začínal. Přibližně hodinu ochotně odpovídal na různé dotazy, následně s námi povečeřel a potom bylo možné se s ním vyfotit, případně si nechat něco podepsat.


Celkově musíme tuto akci hodnotit pozitivně, protože počasí nám přálo a podařilo se odtrénovat vše, co bylo naplánováno. Důležité také bylo, že si na sebe všichni postupně zvykli a zlepšily se kamarádské vazby mezi všemi hráči. No a to nejpodstatnější, prakticky jsme nemuseli řešit žádný zásadní problém a ani žádné větší zranění. Na závěr musíme ještě jednou poděkovat personálu penzionu za výborné podmínky a servis, který nám vytvořili a také místnímu fotbalovému klubu za půjčení hrací plochy.     

 

Zpět na články »