Mladší dorost v Hořovicích vyhrál; starší tentokrát nebodovali

[3. 10. 2017 11:41:51]
Mladší dorost v Hořovicích vyhrál; starší tentokrát nebodovali

ČESKÁ DIVIZE STARŠÍHO DOROSTU - skupina A
8. mistrovské utkání: 30.9.2017 (hřiště: Hořovicko - I)

Hořovicko - Starší dorost   5:2 (3:0)
G: Matoušek, Bláha
(A: Matoušek, Čejda)

Sestava:
Kubánek – Nováček (63.Barták), Kouklík, Bláha, Machovský – Křížek (61.Bareš), Všetečka, Čejda, Žirovnický (74.Chocholoušek) – Matoušek, Krameš         /připraveni: Dřevojan/


Fotogalerie z obou dvou utkání: ZDE


Po výborném výkonu proti Táborsku jsme jeli o další body bojovat do Hořovic. Bohužel už před zápasem bylo zřejmé, že každý bodový zisk by se rovnal malému zázraku, protože naše sestava byla v naprostém rozkladu. Několik kluků chybělo úplně a hned čtyři další nastupovali se zraněním, které jim neumožňovalo stoprocentní pohyb. Jen pro představu uvedu, že z obrany chyběla hned trojice stabilních hráčů a musel zde zaskočit dokonce útočník.

Do první šance se dostali domácí, když po rohovém kopu ve 3.minutě zůstal jeden z jejich hráčů zcela sám a hlavičkoval těsně nad branku. V 6.minutě se do zakončení dostal L.Matoušek, ale jeho pokus obránce srazil na roh. V 7.minutě stejný hráč zahrával trestný kop a tentokrát na roh míč vyrážel brankář. V 8.minutě přišlo velké zaváhání M.Machovského, z čehož pramenil nebezpečný útok domácích. S první situací jsme si poradili odkopem z vápna, ale následoval faul a trestný kop. V 10.minutě tak přišel nebezpečný centr před naší branku, míč ve skrumáži propadl a dobíhající hráč skóroval – 1:0. V 15.minutě nás od druhé inkasované branky zachránil skvělým zákrokem M.Kubánek. V 16.minutě se do nadějné situace v blízkosti vápna soupeře dostal A.Krameš, ale místo zakončení se zamotal do kliček. V 26.minutě propadla do naší branky tečovaná střela z 20 metrů – 2:0. Ještě hůř bylo o dvě minuty později, kdy soupeř využil rohový kop – 3:0. Tyto standardní situace Hořovice rozehrávaly výborně a my jsme nebyli schopní je pořádně bránit. V 33.minutě ještě soupeř nastřelil tyčku. V 45.minutě se do zajímavé pozice procpal L.Matoušek, ale i tentokrát jeho střelu brankář vyrazil na roh.

Druhý poločas jsme chtěli začít aktivně a ještě se pokusit vrátit do zápasu. Tento plán nám vyšel, když v 50.minutě vybídl D.Čejda krásnou přihrávkou L.Matouška (skvělé naběhnutí) a ten s přehledem snížil na 3:1. Bohužel v 53.minutě jsme si špatně obsadili hráče při autovém vhazování, domácí zakombinovali a následná střela přes několik hráčů skončila v brance – 4:1. Podobná situace se opakoval i v 59.minutě a bylo to už 5:1. Následně jsme vystřídali některé kluky, kteří už se svým zraněním opravdu nemohli pořádně pokračovat a na hřišti je nahradili kluci z mladšího dorostu. Po jejich příchodu jsme také trochu změnili rozestavení a podařilo se nám zastavit tlak domácího celku. V 74.minutě jsme dobře napadali rozehrávku Hořovic, míče se zmocnil L.Matoušek a ke skórování vybídl M.Bláhu, který nezaváhal – 5:2. V 77.minutě nebezpečně vystřelil L.Matoušek, brankář míč vyrazil na D.Čejdu, ale ten ho nechal ještě jednou vyniknout. V 87.minutě přišla ještě jedna pěkná akce této dvojice hráčů. L.Matoušek předložil D.Čejdovi pěknou přihrávku do běhu, ale David mířil těsně vedle.

Porážka v tomto zápase mrzí, protože se určitě nejednalo o soupeře, na kterého bychom neměli. Nezbývá nám než věřit, že se někteří kluci dají rychle do pořádku a body vybojujeme v dalších zápasech. I přes prohru musím kluky pochválit za způsob, jakým utkání odehráli. Musíme si uvědomit, že většina kluků nehrála na svých pozicích a někteří nastoupili i se zraněním. V příštím kole nastoupíme na domácím hřišti proti Motorletu Praha „B“ (sobota 10:15 hod).      


-----------------------------------------------------------------------------------

 

Hořovicko – Mladší dorost  2:4 (1:2)
G: Chocholoušek 2, Novotný, Kozohorský

Sestava:
Dřevojan – Beňo, Svoboda, Bareš, Procházka – Jirák, Novotný, Kouklík, Kozohorský – Barták, Chocholoušek
střídali: Šťovíček 


I mladší dorost měl velké problémy se zraněními, ale i přesto dokázal utkání zvládnout a zaslouženě zvítězit. I když je potřeba říci, že i soupeř si vypracoval několik dalších dobrých příležitostí, které ovšem skvěle vyřešil L.Dřevojan v brance.

Zpět na články »