Mladší dorost se v prvním kole utkal s Přešticemi

[27. 8. 2020 14:37:17]
Mladší dorost se v prvním kole utkal s Přešticemi

Mladší dorost – TJ Přeštice        0:3  (0:1)

 

Sestava:
Jiráček, Vodrážka, Matoušek, Novák, Chlasták, Brunclík, Pšenička, Štemberk O., Habart, Štemberk Š., Hasman

Střídání: Křesina, Krátký, Plachý F.

Fotogalerie z utkání: ZDE (Vojtěch Konopištský)

 

Za velkého vedra jsme nastoupili k prvnímu mistrovskému zápasu nové sezony. Do zápasu jsme vstupovali s tím, že tři hráči měli v nohách 90 minut za SD, kde odvedli velmi kvalitní výkon (Štemberk O., Habart, Chlasták). Dále nám scházeli Kuba Kočí a Kuba Pechač.

Na začátku zápasu si soupeř vytvořil optickou převahu s několika šancemi, ovšem bez gólu. Naše hra po získání míče chodila přes krajní hráče, hráli jsme ze dvou doteků a chtěli jsme rychle dostat k brance soupeře. V 10.minutě jsme udělali chybu v rozehrávce na půlce naší půlky, soupeř získal míč a pěknou kolmou přihrávkou vyslal svého útočníka, který šel sám na brankáře a bylo 0:1. Po obdržené brance měl soupeř ještě dvě velké šance na zvýšení náskoku, ale obě skončily bez gólu po dobrých zákrocích Honzy Jiráčka. Po těchto šancích jsme měli možnost na vyrovnání, kdy se do velké šance dostal Š.Štemberk, ale bohužel také bez gólu. V 16.minutě dostal za tvrdý zákrok ŽK hráč hostí č.16 Kuneš. O další dvě minuty později následoval opět velmi tvrdý zákrok téhož hráče, kdy zahodil Jonáše Habarta ovšem k velkému překvapení pouze domluva RO. Na to zareagoval trenér hostí a hráče vystřídal. Ve 20. minutě jsme bohužel museli přistoupit k prvnímu vynucenému střídání, kdy po předcházejícím zákroku a pro křeče musel odstoupit Jonáš Habart a vystřídal jej Víťa Krátký. Soupeř měl nadále optickou převahu, ale k dalším větším šancím jsme jej již soupeři nedovolovali. Ve 25.minutě došlo na druhé vynucené střídání, kdy pro křeče musel odstoupit i Pepa Chlasták a vystřídal jej Václav Křesina. Do poločasu se hrálo převážně ve středu hřiště bez větších šancí na obou stranách.

 

O poločasové přestávce jsme se museli postarat o zraněný kotník Ondry Štemberka a rozebrat s hráči co zlepšíme na hře. Chtěli jsme nepředržovat míč hrát na dva doteky a mluvit na sebe. Začátek druhého poločasu přinesl stejný obraz hry – od vápna k vápnu bez větších šancí ovšem na straně hostů narůstal počet dalších tvrdých zákroků. V 55. minutě si vzal na kopačky míč Šimon Matoušek a namířil si to od našeho vápna na soupeřovu branku. Jeho cesta skončila asi 30 m od branky soupeře po faulu soupeře a následovalo další vynucené střídání, kdy na hřiště šel Fanda Plachý. V 70. min se soupeři povedl brejk do naší otevřené obrany a soupeřův útočník nám ukázal, jak se takové šance řeší - 0:2. V 80. min došlo na další ostrý zákrok hostů, který odnesl zraněním kotníku Víťa Krátký, který zápas nemohl dohrát. Takže od 80.minuty jsme dohrávali o 10 a soupeř toho ještě v 88.minutě využil a zakončil na konečných 0:3.

Hráčům chci poděkovat za bojovný výkon až do konce. Zvláštní poděkování patří O.Štemberkovi, který jako kapitán odehrál druhý poločas s hodně velkým srdíčkem. Hráči se sami přesvědčili, že musíme ještě hodně zapracovat na fyzické kondici, abychom zvládali 90 minut v pohybu.

 

 

 

 

Zpět na články »