Mladší dorost se dokázal vrátit na první místo

[3. 5. 2015 19:55:34]
Mladší dorost se dokázal vrátit na první místo

24.kolo KPMD, sobota 2.5.2015, Čáslav

 

Čáslav – Ml.dorost    0:3 (0:1)

G: Stibor, Hrubý, Lhota 

 

Sestava:
Dřevojan – Kejha, Hofman, Počepický, Vlásek – Plachý, Stibor, Žirovnický, Klíma – Procházka, Glogar
Střídali: Lhota, Hrubý, Křížek 

Do Čáslavi odjížděl mladší dorost s obavami, protože opět chybělo několik lidí a téměř všichni ostatní se objevili v zápise staršího dorostu. Domácí mužstvo na tom ovšem bylo nakonec ještě hůře, když dalo dohromady pouze 11 hráčů a tři z toho ještě věkem žáky. Hned na úvod zde musím naopak pochválit naše kluky, kteří hráli za starší, že nám šli ještě pomoci. Přestože jsme si řekli, že úvod bude opatrný a postupně se uvidí, jak bude hra vypadat, tak jsme nakonec mohli během prvních sedmi minut klidně rozhodnout. Hned v 1.minutě se do velmi nadějné situace dostal T.Procházka, ale neuspěl. Ve 4.minutě založil F.Dřevojan dlouhým výkopem další nebezpečnou akci, když T.Procházka postupoval téměř sám na branku – nedal. V 7.minutě se přišla naše třetí velká šance, když F.Stibor vybídl krásnou přihrávkou k zakončení T.Glogara, ale ten zamířil nad branku. Po tomto úvodním tlaku se hra zklidnila a hrálo se spíše ves středu pole, i když s naší mírnou převahou. Skóre se měnilo v 29.minutě, když T.Procházka zatáhl míč k lajně, přihrál pod sebe a akci zakončil F.Stibor – 0:1. V 34.minutě přišla chyba M.Kejhy v naší rozehrávce, ale hosté naštěstí nedokázali přesně zakončit. V 35.minutě neproměnil F.Stibor stoprocentní příležitost. Do několika zajímavých situací se ovšem v průběhu první půle dostali i domácí. Většinou se jednalo o rychlé individuální průniky. Se všemi nebezpečnými střelami si ovšem s jistotou poradil F.Dřevojan.

Vstup do druhého poločasu nám vyšel na jedničku. V 44.minutě poslal F.Stibor pěknou kolmicí do úniku střídajícího J.Hrubého a ten navýšil naše vedení na 0:2.V 58.minutě nás podržel F.Dřevojan, který pohotově zneškodnil šanci Čáslavi. V 64.minutě postupoval J.Hrubý (po přihrávce od M.Kejhy) od poloviny hřiště zcela sám na brankáře, ale šanci trestuhodně zahodil. Hned o minutu později přestřelil v další gólové šanci T.Procházka. Konečnou podobu dostal výsledek v 70.minutě, když ofenzivu znovu dobře podpořil M.Kejha, zatáhl míč a jeho přízemní centr do branky usměrnil J.Lhota – 0:3.

Díky ostatním výsledkům jsme se navíc opět vrátili na čelo tabulky a vypadá to, že bychom se mohli poprat o nejvyšší příčky. Pokud mám tentokrát chválit i jednotlivce, tak těch jmen musí být více. Velmi obětavý a dobrý výkon podali F.Stibor a F.Hofman, kteří nejdříve museli zvládnout zápas za starší a následně hodně přispěli k našemu úspěchu. Výrazný podíl na naší výhře má také F.Dřevojan, který si připsal další čisté konto a zápas zvládl bez zaváhání. Opět výborně zahrál i M.Kejha, který se po delší době vrátil k fotbalu a hned ukazuje, že je stále obrovským talentem.    

 

Zpět na články »