Mladší dorost doplatil na velké množství chyb a nepozornost ve hře

[6. 10. 2020 13:05:02]
Mladší dorost doplatil na velké množství chyb a nepozornost ve hře

TJ Malše Roudné – Mladší dorost        5:0 (3:0)

 

Sestava:
Jiráček - Pechač, Rákosník, Pšenička, Plachý F., Chlasták, Brunclík, Novák, Kočí, Matoušek, Habart

Střídání: Štemberk O., Krátký V., Zapach

Do tohoto zápasu jsme poprvé v sezoně šli s tím, že všichni hráči základní sestavy měli být odpočatí. Za starší dorost nastoupil jen Jonáš, který chytal a Ondra Štemberk, který začal za MD po dohodě na lavičce. Kuba Kočí odehrál
17 minut za SD a Pepa Chlasták 7 minut. Poprvé jsme měli na lavičce více MD než soupeř! Před zápasem jsme kladli velký důraz na soustředěnost a těsné bránění hráčů při přebírání míče. Začátek zápasu byl ovšem stejně jako u SD jako z hororu.

2.minuta, centr od rohového praporku před velké vápno. Naši hráči v 6 lidech na penaltě a nikdo nevystoupí proti hráči, který si v klidu míč zpracuje a připraví na střelu z 20 m pod břevno 1:0. 4.minuta, domácí nahrávají na hráče, který stojí 2 metry za našimi obránci kam předtím zaběhl. Hráč převezme míč za našimi hráči, zpracuje si jej a nahrává do velkého vápna na spoluhráče. Praporek pomezního rozhodčího - NIC! Domácí hráč sice také překvapený, že se nepíská, ale pro jistotu kopne do míče, který zapadne do branky 2:0. Po obdržených brankách a chvilce, kterou jsme potřebovali na oklepání, se začíná hrát fotbal. Začínáme kombinovat, držíme míč na zemi a snažíme se ohrožovat branku domácích. Hra se odehrává převážně mezi vápny bez větších šancí. Bohužel ani mladší dorostenci se v tomto zápase nepřinutili ke střelbě na branku, i když postava domácího brankáře k tomu přímo vybízela. Ve 35.minutě  jsme udělali druhou chybu při bránění domácích. Opět stejná situace. Míč od rohového praporku před velké vápno. Domácí hráč si míč může nerušeně přebrat zády k naší brance, otočit se s ním a vystřelit pod břevno - 3:0. Nikdo proti němu nevystoupil. Nikdo mu neztížil převzetí míče. Všichni daleko od hráče.

 

O poločasové přestávce jsme nešli do kabin, ale využili krásného počasí a sluníčka. Rozebrali jsme si průběh prvního poločasu venku. Poučení 1. do zápasu musím jít koncentrovaný a s hlavou na hřišti. 2. hráče musím bránit při přebírání míče. 3. hraje se dokud není pískáno!!! Chtěli jsme, aby kluci dál hráli po zemi, chtěli kombinovat a hlavně aby zvýšili pohyb a nabídku na nahrávky.

Zřejmě jsme ale bod 1. a 2. nedůrazně vysvětlili, neboť hned ve 48. minutě se obě dvě chyby opakují. Nekoncentrovanost na začátku poločasu, zbytečný faul. Standardní situace domácích a nedůsledné dostoupení hráče při přímém volném kopu - 4:0. Po obdržené brance se přidala další komplikace a to s nakopnutou nohou Jonáše Habarta, který v krátkém sledu dostal dvakrát do stejného místa a v 56.minutě musel střídat, a tak se na hřiště podíval i Ondra Štemberk. Trochu jsme změnili rozestavění na hřišti a snažili se zápas důstojně dohrát. Do konce zápasu byla hra vyrovnaná, měli jsme pár pěkných kombinací, ale špatně jsme řešili finálové přihrávky nebo zakončení. Poslední chybu v zápase jsme vytvořili v 83.minutě, kdy domácí rozehrávali po našem faulu na půlce hřiště volný kop. Naši hráči bohužel vůbec nesledovali dění kolem sebe. Domácí hráč vzal míč a rychle rozehrál na úplně volného spoluhráče na středu naší poloviny hřiště, ten si míč převzal a šel sám na brankáře - 5:0.

 

Pokud se zpětně podívám na zápas, tak soupeř měl opticky více ze hry, ale pouze od vápna k vápnu. Všechny obdržené branky byly po našich chybách, kdy jsme nedůslední v obsazování hráčů a rychlém přepínání v herních situacích. Po ztrátě míče reagujeme pozdě, nedohráváme situace, nevytváříme zpětně tlak na protihráče. Domácí si vypracovali za zápas dvě vyložené šance, kdy nás přehráli a překombinovali, ale ty jsme zlikvidovali tím, že je Honza skvěle chytil. Trošku mě zklamalo, že nám v zápase chyběla jiskra, dravost a větší chuť se pořádně poprat o výsledek. Nevím, jestli je to způsobené sobotní zábavou, tanečními, posilovnou nebo jen pohodlností některých hráčů udělat něco navíc. Je to velká škoda, protože tento zápas mohl vypadat úplně jinak.

 

 

 

Zpět na články »