Mladší dorost je „podzimním mistrem“

[17. 11. 2014 17:08:02]
Mladší dorost je „podzimním mistrem“

15.kolo KPMD, neděle 16.11.2014, Kosmonosy


Kosmonosy – Ml.dorost      0:5 (0:0)
G: Křížek 2, Glogar, Stibor, Lhota

 

Sestava:
Dřevojan – Kejha (52.Hofman), Čipera, Mašek, Vlásek (33.Novák) – Plachý (41.Křížek), Matoušek, Lhota, Žirovnický  - Souček (41.Glogar), Procházka (52.Stibor)

Už při pohledu do zápisu o utkání (a do tabulky soutěže) se dalo předpokládat, že se bude jednat o utkání, v kterém se dá předpokládat, že budeme soupeře výrazně přehrávat. V základní sestavě Kosmonos nastoupila dokonce hned trojice žáků. Na soupeře jsme nastoupili ve velkém tempu a prakticky z každé akce v prvních 5 minutách plynula jasná gólová příležitost. Ale! Kluci ovšem přistoupili k zakončení lajdácky a gól jsme žádný nevstřelili. Stejný průběh měl prakticky celý první poločas, jen s tím rozdílem že mnoho našich akcích končilo ofsajdem. Bohužel naše mužstvo, vědomo si své jasné převahy, se nedokázalo pořádně koncentrovat na koncovku a ani na samotnou hru. Takže i přesto, že jsme prakticky pořád útočili jen my a měli jsme šanci za šancí, tak náš výkon byl hrozný.

O poločase, letos poprvé, došlo v kabině na velmi důrazný a hlasitý proslov. Kluci přistoupili k utkání velmi vlažně a soustředili se na mnoho dalších věcí, než jen na fotbal. Jen pro představu uvedu, že průběhu utkání by tak odpovídalo naše poločasové vedení o 5 až 7 branek! V druhém poločase jsme chtěli hrát jinak, hlavně více kombinačně a v pohybu, teda tak, jak se mělo hrát od začátku! Naše střelecké trápení jsme protrhli v 47.minutě, když po rohu zakončoval střídající T.Glogar a na brankové čáře míč do sítě doklepl další nový hráč na hřišti V.Křížek – 0:1. V 49.minutě se podařilo stejnému hráči zvýšit naše vedení na 0:2, když tentokrát to bylo střelou z hranice velkého vápna. V 53.minutě se gólově prosadil i T.Glogar, který využil svoji první šanci – 0:3. V těchto chvílích se opět hrálo pouze na polovině soupeře, který jen občas zahrozil nějakým protiútokem.  72.minutě zvýšil na 0:4 F.Stibor, který si míč připravil ve vápně na střelu k tyči. Konečnou podobu dostalo skóre v 78.minutě, když si na centr po rohu od F.Stibora naskočil J.Lhota a hlavou upravil na 0:5. I v druhém poločase jsme nedokázali dotáhnout mnoho slušně rozjetých akcí, když někdy přišla chyba už ve finální přihrávce a jindy opět ve špatné koncovce. Posledních 20 minut už ovšem utkání připomínalo spíše exhibici, když jsme kombinovali a domácím prakticky nepůjčovali míč. Druhý poločas už byl z pohledu hry a nasazení lepší, a hlavně jsme také konečně protrhli střeleckou smůlu. Z individuálních výkonů bych tentokrát vyzdvihl V.Křížka, který odehrál dobrý druhý poločas, vstřelil dvě branky a ještě jednu jeho střelu zastavila tyčka.

Tímto vítězstvím jsme si zajistili titul „podzimního mistra“, když vedeme tabulku s náskokem dvou bodů před Spartakem Příbram. Třináct zápasů jsme dokázali vyhrát a pouze dvakrát jsme odešli poraženi, což znamená velmi pěkný zisk 39 bodů.

 

vedoucí mužstva: Zdeněk Lhota

Zpět na články »