Mladší dorost bojuje s malým počtem hráčů a na Táborsko nestačil

[7. 9. 2020 11:06:14]
Mladší dorost bojuje s malým počtem hráčů a na Táborsko nestačil

Mladší dorost – FC Táborsko  „B“       0:8 (0:3)

 

Sestava:
Habart - Štemberk O., Pechač, Hasman, Rákosník, Pšenička, Chlasták, Novák, Kočí, Matoušek, Štemberk Š.,

Střídali: Plachý Fr., Brunclík

Do dalšího domácího zápasu jsme vstupovali s vědomím, že to bude hodně těžké vzhledem k malému počtu zdravých hráčů a únavě 3 hráčů ze zápasu staršího dorostu. I přesto jsme nabádali hráče, kteří byli čerství k většímu nasazení a zaujetí pro hru než bylo v minulém zápase. Začátek zápasu byl ve znamení optického tlaku hostů, ale dařilo se nám včas dostupovat hráče a být v pohybu. Hosté si vytvořili dvě šance, které pochytal Jonáš. Ve 20. minutě jsme ovšem nezachytili přečíslení soupeře stoperem a ten si pohodlně středem hřiště došel pro gól - 0:1. Tento styl hry, kdy nás soupeř přečísloval o ofenzivně hrající obránce nás stál další dvě branky. Nejdříve ve 34. minutě - 0:2 a ve 44.minutě do šatny 0:3.

V kabině jsme se hráčům snažili poradit jak tyto situace řešit, že je nutná komunikace na hřišti a zastoupení jednoho hráče druhým. Chtěli jsme, abychom hráli fotbal, nezbavovali se míče a byli více přesní po zisku míče. Začátek druhého poločasu přinesl první vynucené střídání, kdy šel dolu Pepa Chlasták, který měl v nohou zápas SD. Bylo jen otázkou času, kolik vydrží. V 52.minutě jsme po pěkné akci soupeře dostali na 0:4. Po této brance šla hra, nasazení, koncentrace a zájem některých hráčů rapidně dolů. Výsledkem toho byl opět nepříjemný příděl branek v 58., 66., 76. a 90. minutě až na hrozivých 0:8.

Nemá cenu opakovat již řečené. Čeká nás hodně práce, dřiny a opakování věcí, které nám nejdou a dělají nám naši hru těžší. Je, ale nutné aby se všichni hráči v maximální možné míře účastnili tréninků jak fyzicky, tak hlavou. Dále musí kluci na sobě makat i individuálně. Je důležité pohlídat si jídelníček, pitný režim a hlavně pozitivní hlavu!

 

 

Zpět na články »