Výroční členská schůze 2019 - shrnutí (+ foto)

[18. 1. 2020 15:33:19]
Výroční členská schůze 2019 - shrnutí (+ foto)

V pátek 17.ledna 2020 proběhla v klubovně na Tatranu výroční členská schůze fotbalového oddílu Tatran Sedlčany. Jedním z hlavních bodů bylo vyhlášení tradiční ankety "FOTBALISTA ROKU".

Fotogalerie: ZDE

 

Schůze byla již tradičně určena pro všechny členy oddílu starší 18 let a pozvané hosty. Za město se tentokrát zúčastnil místostarosta města Mgr. Zdeněk Šimeček a tradičně také ředitel příspěvkové organizace SAS (Sportovní areály Sedlčany) Pavel Bednář. Celková účast se jinak příliš nelišila od minulých let, když se schůze zúčastnilo něco kolem padesáti lidí.


Schůze každoročně začíná hodnocením uplynulého roku z pohledu výboru a nejinak tomu bylo letos. Zprávu místo nepřítomného předsedy oddílu Petra Jindráka (pracovní důvody) přednesl místopředseda Lubomír Lhota. Ve zprávě poděkoval všem, kteří se jakkoliv na chodu oddílu podílejí, ať už jako trenéři, pořadatelé nebo funkcionáři a samozřejmě sponzorům. Zvláště potom našemu generálnímu partnerovi, kterým je město Sedlčany. Zazněla zde i informace o aktuálním problému, kterým je po dobu rekonstrukce, nemožnost využívat stadion Taverny. Stručně byly zmíněny i výsledky jednotlivých mužstev, ale více se o jejich činnosti přítomní dozvěděli v dalším bodu programu, kterým byly krátké zprávy trenérů jednotlivých mužstev, na které navazovala zpráva o hospodaření oddílu. Velmi očekávaným bodem bylo také vyhlášení nejlepších hráčů za jednotlivá mužstva a celoroční ankety „FOTBALISTA ROKU“. V závěru byl samozřejmě prostor i pro diskuzi.


Vzhledem k tomu, že na výroční schůzi vždy hodnotíme kalendářní rok, který se liší od fotbalové sezóny, tak je nutné se podívat na výsledky a události, které vlastně zasahují do dvou sezón.


„A“ mužstvo v loňské sezóně obsadilo v divizi 9.místo, když předvádělo vyrovnané výkony a dařilo se mu především na domácí půdě, kde se mohlo spolehnout na podporu diváků. „Béčku“ se sezóna vůbec nevydařila a až do posledních kol hrálo o záchranu. V závěru se ovšem za pomoci hráčů z áčka podařilo potřebné body vybojovat a bylo z toho 10.místo v I.B třídě, skupina D. Podobně by se dalo zhodnotit i působení „céčka“ v okresním přeboru, kde z toho také byla 10.pozice. Starší dorost si držel vysokou výkonnost a v divizi vybojoval skvělé 4.místo. Velkým překvapením byly výkony mladšího dorostu, který se vypořádal s mnoha odchody do starší kategorie a poctivým sbíráním bodů dosáhl v divizi na 6.pozici. V kategorii žáků působíme v krajském přeboru (nesestupová soutěž) a momentálně se zde potýkáme s menší kvalitou, ale potěšující je, že dokážeme postavit tři žákovská družstva, když „béčko“ mladších žáků hraje okresní přebor. V kategorii přípravek se také podařilo dosáhnout pěkných úspěchů, když se dvě naše družstva probojovala až do skupiny o okresního přeborníka (starší a mladší) a navíc v soutěži působila ještě jedna další starší přípravka. V těchto kategoriích jde ale hlavně o to, aby si všichni užili radost ze hry a postupně se zlepšovali.


Po první části nové sezóny (podzim 2019) má „A“ mužstvo co zlepšovat, když je na 12.místě, „B“ mužstvo je zatím 8., „C“ mužstvo drží 7.pozici, starší dorost opět drží krok se špičkou a průběžně je 6. Bohužel vůbec se letos nedaří mladšímu dorostu, který bojuje s nedostatkem hráčů a zatím tabulku divize na 16.místě uzavírá. V kategorii žáků stále využíváme toho, že je krajský přebor nesestupový a spíše než na výsledky je dáván větší důraz na to, aby se do zápasů zapojilo velké množství dětí. Okresní soutěže přípravek hrají tři družstva (2 starší a 1 mladší). Pomalu dohromady se také dává nová nejmladší přípravka (r. 2014 - 2015).


 

Následovalo vyhlášení nejlepších hráčů jednotlivých mužstev, kteří obdrželi za prvenství trofej, kalendář a šálu z našeho fanshopu:


Přípravka „C“ – Adam Paták 
Přípravka „B“ – Filip Mácha 
Přípravka „A“ – Jakub Chrastil
Mladší žáci  „B“ – Iva Voháňková 
Mladší žáci „A“ – Matěj Pešta 
Starší žáci – Šimon Matoušek
Mladší dorost – Lukáš Jenčík
Starší dorost – Martin Jirák
„C“ muži – Michal Hrbek 
„B“ muži – Dušan Pudil 
„A“ muži – David Čejda 

 

 

Anketa „FOTBALISTA ROKU 2019“ sponzorovaná firmou S-B Sedlčany: (kompletní výsledky: ZDE)


1. Michael Dvořák          2. David Čejda          3. Michal Kdolský    

 

Zároveň také bylo vylosováno 5 výherců z řad hlasujících, kterým hlavní sponzor ankety věnoval ceny v podobě 5 litrového soudku piva.

 

V závěrečné diskuzi vystoupil mimo jiné místostarosta města Mgr. Zdeněk Šimeček, který řekl, že si velmi váží práce všech lidí, kteří se podílejí na chodu našeho oddílu, a poděkoval jim za práci, když především vyzdvihl práci těch, kteří pracují  s mládeží. Dále také přítomné ujistil, že město bude nadále sport v Sedlčanech podporovat formou příspěvku na činnost, který by měl i v následujícím roce zůstat ve stejné výši. Zapomínat nesmíme ani to, že se město stará o všechna sportoviště, poskytuje je nám bezplatně k užívání a platí jejich údržbu. Krátce vystoupil také Pavel Bednář, který vyzdvihl dobře fungující výbor fotbalového oddílu. V diskuzi bylo také zmíněno, že příští rok náš oddíl čeká oslava 100 let od založení a v této souvislosti padl dotaz na zástupce města, jestli dojede k nějaké rekonstrukci trávníku, případně ochozů pro diváky. Bohužel po letošních investicích do autobusového terminálu a stadionu Taverny se žádná další velká akce na Tatranu nedá očekávat, ale věřme, že se město pokusí, alespoň částečně, i zde prostředí pro diváky a podmínky pro hráče zlepšovat.

 

 

Zpět na články »