Loučení se sezónou nám pokazil Čížek

[17. 6. 2024 9:58:20]
Loučení se sezónou nám pokazil Čížek

„A“ muži – SK Tochovice   3:4 (0:3)
G: Krůta M., Lípa V., Krotil

 

Sestava:
Dřevojan F. – Repetný, Brotánek L., Novotný, Krůta M. – Říha, Hanuš, Kouklík (81. Chlasták), Habart M. (60. Plesl), Sirotek M. (71. Schwarz) – Lípa V. (60. Krotil)

VIDEOZÁZNAM UTKÁNÍ: ZDE

 

V posledním zápase sezóny nás čekalo další okresní derby. O motivaci nebyla nouze. V případě výhry bychom soupeře přeskočili v tabulce a také jsme chtěli odčinit vysokou prohru z Dobříše. Bohužel jsme nemohli počítat s Kdolským, Štemberkem a Hofmanem.


Hned v úvodu jsme neměli daleko k úvodní brance. Ve 3 min. jsme kopali dva rohy a po obou vznikl před brankářem Němcem velký závar, ale hosté pokaždé míč odvrátili do bezpečí. Ve 12. min jsme dobře zakombinovali na levé straně, Sirotek dal na Repetného, kterého dobře zakřižoval hostující stoper a zakončení doprostřed brány nemělo potřebnou razanci. Ve 21. minutě jsme nebyli důrazní ve středu hřiště a přišli jsme o míč. Pazderník dal do levého křídla na Maršíka, kterého při nepřesném zakončení atakoval Repetný a rozhodčí nařídil pokutový kop. K němu se postavil Čížek a bez problémů otevřel skóre - 0:1. Ve 28. min jsme házeli aut u rohového praporku. Bohužel jsme opět ztratili míč, který se po rychlém přechodu dostal k Čížkovi, který si všimnul výše postaveného Dřevojana a z dobrých 40 metrů ho přeloboval - 0:2. O dvě minuty později jsme ztratili míč před vápnem, míč se dostal k Tuháčkovi, který úplně sám před Dřevojanem trefil jen jeho nohy. Ve 35 min. nacentroval na zadní tyč Repetný, kde našel Habarta, který sice překonal Němce, ale radost mu pokazilo břevno hostující svatyně. Minutu před půlí jsme udělali další fatální chybu v rozehrávce. Míč získal Čížek, posunul ho na lépe postaveného Tuháčka, který se nemýlil  a zvýšil na 0:3. Nedá se říci, že bychom byli horším týmem, ale soupeř trestal naše hrubé chyby a zvláště Čížek si na hřišti dělal téměř, co chtěl.


Do druhé půle jsme šli s odhodláním ještě něco se zápasem udělat. Hned v úvodu se po přetaženém centru dostal míč k Habartovi, který ho hlavou posunul na Kouklíka, ale jeho pohotová střela trefila jen hostujícího obránce. V 54. min jsme vykřesali naději. Kouklík dal do levého křídla na Sirotka, jeho centr před bránu odvrátila obrana ke Krůtovi, který trefil křížem za pravou tyč - 1:3. Hosté se nemohli dostat do hry, v první půli výborný Čížek nebyl najednou vůbec vidět a my se tlačili za další brankou. V 56. minutě jsme ubránili roh, Hanušův dlouhý míč se dostal k Sirotkovi. Ten zatáhl míč po levém křídle a ve vápně našel Říhu, jehož pohotová střela skončila jen kousek vedle zadní tyče. O minutu později jsme rozjeli po pravé straně pohlednou akci. Hanuš dal na Repetného, ten si navedl míč do středu a posunul do pravého křídla na Říhu. Tomáš nacentroval před bránu, kde našel hlavu Lípy, který snížil na 2:3. I dál jsme měli více ze hry a hnali se za vyrovnáním. V 63. min našel Plesl dlouhým křižným pasem Sirotka, který si zasekl míč do středu, ale pěknou střelu pravačkou na zadní tyč Němec vyrazil. V 69. minutě kopal Hanuš roh z levé strany, před bránou našel střídajícího Krotila, který hlavou vyrovnal - 3:3. Hned v následující minutě to byl opět Krotil, který si vyměnil míč se Schwarzem, ale střela na přední tyč postrádala větší razanci. O chvíli později byl v hlavní roli Hanuš. Nejdříve zahrával z oblíbené pozice z 22 metrů trestňák, ale trefil jen zeď. O chvíli později kopal další standardku od levé lajny, před bránou se k míči protlačil Novotný, bohužel hlavička skončila těsně nad. Velký obrat se nakonec nepodařil a v 85. min jsme přišli i o bod. Po centru z levé strany se dostal ve vápně k míči Mourek, pod sebou našel Čížka, který skrytou střelou ze 17 metrů trefil přesně za tyč - 3:4.


Diváci viděli zápas dvou poločasů. V první půli vládl na hřišti Čížek a díky jeho produktivitě a našich velkých chybách šli hosté do třígolového vedení. V druhé půli jsme se zvedli, dokázali jsme vyrovnat a sahali po třech bodech. Bohužel nakonec nám nebyl přán ani jeden, i když za výkon v druhé půli bychom si bodovat zasloužili.


Po nepříliš povedeném jaru jsme nakonec obsadili 10. místo s 38 body a se skóre 62:69. Mrzí nás hlavně domácí bilance, kdy jsme v druhé části sezóny vyhráli pouze 3 zápasy a hned 5 utkání skončilo porážkou. Jako vždy musíme závěrem poděkovat našim výborným fanouškům, kteří nás celou sezónu podporovali.

 

Zpět na články »