Lídr si přijel pro první porážku

[16. 10. 2023 10:43:40]
Lídr si přijel pro první porážku

„A“ muži – TJ Ligmet Milín 4:0 (1:0)
G: Štemberk, Sirotek, Lípa V., Krotil

 

Sestava:
Dřevojan L. – Krotil, Brotánek L., Novotný (89. Hofman), Krůta M. – Repetný, Hanuš, Kouklík (58. Plesl), Štemberk (64. Dvořák), Sirotek M. (78. Lípa V.) – Sochůrek (84. Vrkoslav)

Zajímavé momenty a góly: video


Po prohře v Mnichově Hradišti nás čekal soupeř nejtěžší a to suverénní lídr z Milína. I když nakonec nepřijel Kadlec, měl soupeř v sestavě několik bývalých ligistů (Štěch, Mazuch, Soldát, Kvída). My jsme postrádali F. Dřevojana, Habarta a Schwarze a konečně měli i „nabitou“ lavičku.


Od začátku se mělo více než 350 diváků na co dívat. Hned v prvních minutách měl soupeř několik nebezpečných akcí, ale netrefoval branku. Výjimkou byla 4. minuta, kdy se hodně důrazně probil po levé straně kanonýr Gabriel, ve vápně našel pod sebou Roma, který ale trefil jen místo, kde byl připravený Dřevojan a nohou střelu vyrazil. My jsme se snažili poctivě bránit a vyrážet k rychlým protiútokům. To se dařilo. Hlavně hbitý Sochůrek zaměstnával hostující obranu, bohužel ale několik nadějných akcí nedotáhnul do zakončení. V 5. minutě byl 25. metrů před bránou faulovaný, ale Hanušův trestňák přes zeď skončil mimo. Po rychlé rozehrávce brankáře Štěcha se míč vrátil k Sirotkovi, který tvrdě vystřelil z levé strany, hostující gólman míč vyrazil jen před sebe a dobíhající Krůta z malého vápna přestřelil. Ve 22. minutě jsme šli do vedení. Hanuš kopal roh z pravé strany, sražený míč mu vrátil Brotánek k postranní čáře. Marek míč vrátil do vápna, ve vzniklé skrumáži před brankou si nejlépe počínali Krotil se Štemberkem a druhý jmenovaný doslova dotlačil míč do sítě - 1:0. Tato branka se ukázala jako zásadní pro celý zápas. Hosté měli více ze hry a svou individuální kvalitou se dokázal dostávat do zakončení, ale buď netrefili bránu, nebo byl na místě jistý Lukáš Dřevojan. Ani my jsme nenechávali hostující obranu v klidu. Ve 38. minutě mohl vedení navýšit navrátilec do sestavy Novotný. Hanušův roh z pravé strany si našel na první tyči a jeho tvrdou hlavičku vyrazil se štěstím Štěch na další roh. V prvním poločase měli sice hosté míč více na svých kopačkách a i více nebezpečných situací před naší brankou, ale my jsme měli dvě mnohem větší příležitosti a po velkém důrazu po rohu drželi jednobrankové vedení.


Druhý poločas začal podobně. Hosté se tlačili před naší branku, kde byl hodně aktivní hlavně Gabriel, který se vrátil po delším trestu, ale většinou šlo jen o zakončení z dálky a stoprocentní šance si lídr soutěže nevytvářel. Nám se naopak stále více dařilo chodit do rychlých brejků. Hned v 50. minutě jsme měli další obrovskou šanci na navýšení vedení. Kvída dal malou domů přímo na za obranou zapomenutého Štemberka, který to nečekal a míč se mu trochu zamotal mezi nohama. Přes Hanuše se následně dostal k zakončení Sochůrek, kterému ale zblokoval střelu obránce. Míč se odrazil k volnému Krůtovi, který zakončoval z 12 metrů, ale opět jen nad branku. V 60. minutě získal Repetný míč na půlce hřiště a se Sochůrkem postupovali na jediného obránce. Jarda se rozhodl pro zakončení z 15 metrů, ale Štěch jeho střelu na první tyč vyrazil. V 69. minutě jsme se už konečně radovali z navýšení vedení. Plesl vystihl hostující rozehrávku, přes Sochůrka se dostal míč do vápna na Repetného, který hledal před bránou Plesla, ale obránci centr zablokovali. Pak ale Rom váhal s rozehrávkou, Repetný ho obral o míč a vybídnul ke skórování Sirotka, který se z 11 metrů nemýlil a trefil přesně k levé tyči - 2:0. O dvě minuty později byli v akci opět Repetný se Sirotkem a hostující Rom. Jarda dal Markovi krásný míč za obranu, ten postupoval sám na Štěcha, ale zakončit mu nedovolil Rom, který ho před vápnem nedovoleně atakoval a musel do sprch. Následný trestňák z dobré pozice poslal Hanuš přes zeď opět jen kousek vedle pravé tyče. Od té doby už soupeř rezignoval a my mu přibalili ještě dva kousky na cestu. Nejdříve vybojoval v 83. minutě na půlce míč Brotánek. Přes Sochůrka se balón dostal na pravé křídlo na Repetného, který našel nadýchaným centrem na zadní tyči V. Lípu a ten hlavou trefil přes celou bránu - 3:0. V poslední minutě si připsal aktivní Repetný třetí asistenci, když vydláždil uličku pro Krotila, který postupoval z pravé strany sám na branku a angličanem o zadní tyč nedal Štěchovi šanci - 4:0.


Velkou pochvalu za předvedený výkon si zaslouží všech 16 hráčů, kteří se objevili na hřišti. Přesto udělám výjimky a vyzdvihnu velice spolehlivý výkon Lukáše Dřevojana v bráně. Po nepříliš povedených posledních zápasech pak ovládnul druhý poločas Jarda Repetný, který připsal tři asistence a krásně nahrál i Sirotkovi, po jehož úniku šli hosté do deseti. A i když se nakonec bodově neprosadil tak byl celý zápas po soupeřovu obranu velice nebezpečný Matěj Sochůrek. V dalším zápase nás čeká druhý celek tabulky – v sobotu jedeme do Tuchlovic a věříme, že kluci dokáží navázat na vítězný zápas s Milínem a podaří se nám bodovat.

Zpět na články »