Konečně výhra

[29. 4. 2024 14:50:46]
Konečně výhra

„A“ muži – Tatran Sedlčany     2:4 (1:2)
G: Kdolský (p), Štemberk, Říha, Sirotek

 

Sestava:
Dřevojan F. – Repetný, Brotánek L. (78. Plesl), Novotný, Krotil  – Říha (83. Schwarz), Hanuš, Kdolský (69. Habart M.),  Kouklík (73. Hofman), Sirotek M. – Štemberk (69. Lípa V.)

Po domácí prohře s Doksy jsme zajížděli na půdu posledního celku tabulky. Průhonice uhrály na jaře jenom bod, proto jsme měli jediný cíl – tři body. K dispozici jsme neměli pouze zraněné Sochůrka a Krůtu.


Od začátku zápasu jsme měli mírnou územní převahu, ale díky řadě nepřesností se nám nedařilo dostávat do gólových šancí. Branku jsme ohrozili pouze po rohu Štemberkem a střelami s dálky v podání Hanuše a Kouklíka. Ve všech případech šel míč mimo tři tyče. Skóre se měnilo až ve 22. minutě. Sirotek si ve středu narazil s Kdolským a ve vápně byl zastaven nedovoleně – penalta. K té se postavil druhý jmenovaný a střelou doprostřed branky nezaváhal - 0:1. Vedení nás ukolébalo a s nadšením bojující domácí po dvou minutách vyrovnali. Na půlce hřiště převzal míč do pohybu Horváth, prohnal se středem obrany a levačkou vyrovnal - 1:1. Domácí nám nedali nic zadarmo, tvrdě nás doráželi a naopak sami měli často až příliš času na zpracování a rozehrávku. Naštěstí se k ohrožení naší branky často nedostávali. Ve 35. minutě zatáhl po levém křídle míč Sirotek a jeho jedovatou střelu po zemi vyrazil brankář Štika na roh. Ve 41. min zahrával Kdolský trestňák na půlce a obloučkem za obranu našel Hanuše. Ten dal zprava míč před bránu, Štika sice míč neudržel, ale k dorážce jsme se nedostali. O dvě minuty později rozehráli domácí nakrátko od brány, míč se vrátil ke Štikovi, který tak dlouho váhal s odkopem, až ho o míč obral Štemberk a zakončil do prázdné brány - 1:2.


Druhá půle byla podobná jako první. V 51. min dal Hanuš do pravého křídla Repetnému, který se vřítil do vápna, ale střela rozvlnila pouze boční síť. V 55. min další míč do křídla na Repetného, který centrem našel hlavu Štemberka, ten prodloužil na zadní tyč, kde z úhlu zakončoval Krotil a Štika vykopl míč na roh. V 60. min házel Hanuš dlouhý aut z levé strany a ve vápně jsme byli tentokrát hodně důrazní. Nejdříve obrana zblokovala střelu Krotila, následně i Štemberka, až Říha tvrdou přízemní střelou prostřelil Štiku - 1:3. Bohužel i tentokrát jsme nechali domácí vrátit se do zápasu. V 68. min. se k míči 35 metrů od brány dostal opět Horváth, který se přes tři naše bránící hráče dostal do vápna a tam ho nedovoleně zastavil Repetný – penalta. K té se postavil Škarda a bombou pod břevno korigoval na 2:3. Naštěstí v 74. min definitivně rozhodl Sirotek ve spolupráci s gólmanem Štikou. Na středovém kruhu se k němu dostal odražený míč, který si posunul směrem k bráně a vystřelil. Míč pře Štikou skočil a ke všeobecnému překvapení prošel mezi jeho rukama do sítě - 2:4.


Po čtyřech zápasech jsme konečně naplno bodovali. Na menším hřišti jsme si tentokrát nevytvářeli tolik gólových šancí a nebýt dvou fatálních minel brankáře Štiky byla by cesta za vítězstvím velice složitá. Domácí bojovali celý zápas a nám se hra příliš nedařila. Vůbec nemůžeme být spokojeni s inkasovanými brankami. I když je domácí Horváth šikovný fotbalista, není možné, aby při obou brankách prošel středem hřiště bez jakéhokoliv kontaktu. V dalším zápase před našimi fanoušky budeme chtít navázat na bodový zisk, ale předvést mnohem lepší výkon. Našim soupeřem bude tradičně v neděli do 17 hod celek z Mnichova Hradiště.

Zpět na články »