Konec jarní série bez prohry

[16. 5. 2023 16:13:46]
Konec jarní série bez prohry

FC Velim – „A“ muži 3:2 (2:1)
G: Krotil, Hanuš (p)

 

Sestava:
Dřevojan F. – Plesl, Brotánek L., Novotný – Krotil, Hanuš, Kouklík (14. Schwarz), Štemberk, Sirotek M. (90. Jiráček) – Repetný, Chlasták (89. Kočí)

V dalším zápase nás čekal přímý souboj o čtvrté místo na hřišti Velimi. Kvalitní soupeř, který hraje pohledný ofenzivní fotbal, nebyl tentokrát naším jediným soupeřem. My jsme bohužel řešili velké problémy se sestavou už před zápasem. K Sochůrkovi a Habartovi přibyli v týdnu na marodku Hofman a Krůta. Dvořák s V. Lípou vypomohli Béčku v důležitém záchranářském zápase hraném ve stejném čase. Jen na lavičce jsme měli Schwarze, který kvůli tříslu prakticky měsíc netrénoval. V základní sestavě jsme tak měli tři dorostence a další dva na lavičce.


V úvodu jsme očekávali velký domácí tlak, který ale nepřišel. Přišla však další rána v podobě zranění Kouklíka. Kuba se v 10. minutě probíjel do vápna a soupeř mu v souboji přišlápnul kotník. Nejen, že se nepískala penalta, ale Jakub musel nuceně střídat a pravděpodobně s ním nebudeme moci nějakou dobu počítat. Aby nebylo vše špatně, tak jsme šli v 15. min do vedení. Hanuš zahrával roh z pravé strany a ostrý míč do malého vápna usměrnil do sítě Krotil - 0:1. V 19. min. mohlo být ještě veseleji. Trestný kop z 22 metrů z levé strany zahrával opět Hanuš a krásnou střelou trefil levou tyč. Velká škoda, protože po dalších pěti minutách domácí vyrovnali. Vysoký míč do vápna si našel domácí Kukal a hlavou přehodil Dřevojana - 1:1. Po půlhodině hry jsme si mohli vzít vedení zpět. Sirotek s Repetným dobře napadali a obrali o míč domácího stopera. Repetný mohl postupovat do vápna, ale rozhodl se pro střelu z 16 metrů a brankář Dejmek vyrazil na roh. Ve 33. min měl velkou šanci domácí kanonýr Jícha. Po centru zprava zakončoval hlavou, ale Dřevojan skvěle zasáhl a míč mířící do šibenice vyškrábnul na roh. O dvě minuty později se už Jícha radoval. Po rohu z levé strany si naskočil na prudký centr a strážce naší branky byl tentokrát bez šance - 2:1. Ve 42. minutě našel Hanuš z rohu hlavu Novotného, míč ale skončil mimo tři tyče.


Do druhého poločasu jsme šli s tím, že se pokusíme vyrovnat. První velkou šanci ale měli domácí. Byl to opět kapitán Jícha, který se dostal v 56. minutě k vyraženému míči od Dřevojana, ale jeho zakončení zastavili obránci na brankové čáře. O minutu později přihrál Brotánek do levého křídla na Schwarze, ten si dal trochu delší první dotyk, ale obránce s gólmanem trochu zaváhali, Vláďa byl u balónu dřív a po kontaktu s Dejmkem skončil na zemi – penalta. K té se postavil Hanuš a tvrdou střelou vyrovnal na 2:2. V 64. minutě jsme měli štěstí. Centr z levé strany lehce nadzvedl Plesl těsně před Novotným a od jeho hlavy šel míč do levé tyče naší branky. V 69. minutě centroval Repetný z pravé strany, na zadní tyči to dobře zavíral Schwarz, ale míč hlavou netrefil dobře a Dejmka neohrozil. V 78. minutě se opět vyznamenal Dřevojan. Přetažený centr na zadní tyč vrátil domácí hráč před bránu a Filip reflexivně vyrazil gólovou hlavičku na roh. O dvě minuty později se přeci jen domácí radovali z vítězné branky. Pěkný míč z pravé strany do kapsy za obranu převzal domácí útočník a po kontaktu s Brotánkem skončil na zemi. Přišel pro nás dvojí trest. Kopala se penalta a náš kapitán viděl červenou kartu. K exekuci se postavil Jícha a, i když Dřevojan vystihl směr střely k levé tyči, na míč nedosáhl - 3:2. V závěru jsme měli ještě náznak šance, když si dlouhý míč zpracoval Repetný za obránce, ale brankář Dejmek byl u míče dříve. Na závěrečný tlak už nám chyběly síly a tak jsme poprvé na jaře nebodovali.


I když jsme prohráli, musíme na zápase vidět spíše pozitiva. Všichni zápas odmakali na 100 %. Vyzdvihnout musím výkony mladých hráčů, kteří se na hřišti vůbec neztratili a získali velice cenné zkušenosti. Bohužel jsme přišli o další dva hráče a před sobotním derby na Dobříši budeme řešit jak poskládat sestavu a uspět. Zápas začíná od 17:00 a věříme, že dorazí i naši fanoušci. Jejich podporu budeme potřebovat.

Zpět na články »