Hodnocení závěrečných kol podzimní části krajského přeboru žáků

[24. 11. 2015 8:47:46]
Hodnocení závěrečných kol podzimní části krajského přeboru žáků

V posledních třech zápasech podzimu se starším žákům podařilo vybojovat pouze jednu výhru, ikdyž je pravda, že nastoupili proti velmi kvalitním mužstvům. A kdo viděl záverečné domácí utkání se Spartakem Příbram, tak musí uznat, že navzdory počátečním obavám kluci soutěž zvládají velice dobře. Mladší žáci bohužel klesli až na úplné dno tabulky.

Sedlčany – Tatran Rakovník st.žáci   6:1  (3:1) /zápis o utkání/

31.10.2015    

 

V dalším kole jsme v souboji Tatranů na domácí půdě přivítali soupeře z Rakovníka. Pro klidnou zimu byl před námi jasný cíl v podobě 3 bodů.

Před začátkem zápasu, který jsme netradičně hráli v sobotu, jsme museli řešit zajímavé situace v sestavě. Zranění nedovolilo nastoupit M.Jirákovi, Max Kubín měl naplánovaný výlet do Prahy, tak mohl jen na poločas, Pavel Krotil měl dle dohody hrát pouze poločas, neboť jej čekal odpoledne zápas za 1.FK Příbram proti Slávii, M.Barták a T.Machač potřebovali kolem 60. min., střídat aby stihli hokejový zápas.

Tomu odpovídala i předzápasová příprava a pokyny před začátkem zápasu. Úkol zněl jasně - vlítnout na soupeře do 10 minut nasypat co nejvíce branek, do poločasu mít rozhodnuto a v klidu vystřídat.

Kluci si úkol vzali k srdci, začali velmi dobře a soupeře jsme přikovali k jeho brance a za prvních 5 minut zápasu jsme měli 4!!!! 100% gólové šance a mohlo být po zápase, ale staré fotbalové pravidlo se opět naplnilo – nedáš – dostaneš!!! V 6. minutě došlo ke špatné rozehrávce, Patrik Brejla hrál malou domu na brankáře, ale namazal hostujícímu útočníkovi a z první akce na naši branku bylo 0:1.

Musím kluky pochválit, že je inkasovaný gól nerozhodil a dál jsme do soupeře bušili a vytvářeli si jednu šanci za druhou. První naše radost přišla až v 18.minutě, kdy jsme se konečně gólově prosadili a po pěkné akci na 1:1 dával T.Svoboda.

Kluci dál makali a chtěli zápas otočit a to se nám podařilo těsně před přestávkou, kdy po pěkných akcích se ve 30. a 33 min. trefil M.Barták a zápas jsme otočili na 3:1 . S tímto výsledkem jsme šli do kabin. V poločase vystřídal dle dohody Max Kubín a nahradil ho Víťa Macháček, kterému se druhý poločas moc povedl, byl aktivní a chtěl hrát fotbal. Pavel Krotil sám požádal, že chce ještě nastoupit do druhého poločasu a chce dát gól. V kabině jsme kluky chválili a uklidňovali, že z vypracovaných šancí to tam musí ještě napadat.

Do druhého poločasu jsme opět vlétli a s tím že chceme soupeře dorazit a hned od začátku jsme opět zápas kontrolovali. V 38.minutě si s velkou chutí hrající Pavel Krotil  tradičně vzal u našeho vápna míč a samostatnou akcí, kdy míč již nikomu nepůjčil a hráči soupeře pro něj připomínali tréninkové kužílky si to namířil k soupeřově brance kde na dvakrát dává na 4:1.  Po vstřeleném gólu jsme opět předváděli pěknou hru plnou pěkných akcí a velkých šancí. Ve 44. minutě přišel ke slovu opět T.Svoboda, kdy po pěkné akci dorážel z malého vápna na 5:1 . Tomáš byl v tomto zápase při chuti a tak v 55.minutě dovršil hattrick a opět po pěkné akci dal na konečných 6:1 .

V 61.min si vysloužili velký potlesk tribuny střídající P.Krotil a T.Svoboda, kteří odehráli skvělý zápas. V 65.minutě se stejného potlesku dočkali i střídající T.Machač a M.Barták, kterým zápas také vyšel skvěle.

V tomto zápase musím pochválit celé mužstvo, které pracovalo, chtělo hrát fotbal a bylo hladové po gólech a vítězství.

 


 

Sedlčany – Tatran Rakovník ml.žáci  4:6 (1:1)     /zápis o utkání/

31.10.2015     

           

V dalším kole nás čekal souboj dvou vyrovnaných mužstev a očekával jsem velký boj, nasazení a srdíčko na hřišti.

Do zápasu jsme nastoupili bez opory naší zálohy Báry Bartákové, která za holky Sparty hrála derby se Slávií (4:4) a dále jsme od 34.min. museli dohrávat bez Víti Macháčka, který při jednom ze soubojů upadl na hlavu a byl otřesen.

Začátek zápasu potvrzoval naše předpoklady o vyrovnaném zápase a hra se střídavě přelévala ze strany na stranu. V prvních 15 minutách jsme si vypracovali 4 gólové šance, ale stejně jako u st.žáků platilo nedáš dostaneš, a tak hosté v 16. minutě šli do vedení 0:1 po naší chybě v obraně a nedůrazném bránění.

V dalších minutách byla hra vyrovnaná s šancemi na obou stranách a ve 29. min. jsme se po gólu Vaška Vargy radovali z vyrovnání.

V kabině jsme museli zvednout hlas a s hráči si vyříkat přístup k zápasu a nasazení. Doufal jsem, že si do druhého poločasu v hlavičkách srovnáme jak je potřeba bojovat a makat.

Bohužel průběh druhého poločasu nás zklamal, neboť si myslím, že z naší strany mu chyběla fotbalovost, nasazení, jiskra a hlavně srdíčko a touha i když se nedaří tak to zlomit.

Na začátku druhého poločasu jsme šli po brance Víti Macháčka do vedení 2:1, které však netrvalo dlouho a po naší chybě soupeř ve 40.minutě vyrovnal na 2:2 a začal se stále více prosazovat, neboť je branka správně nastartovala, bylo jich plné hřiště a byla vidět touha zvítězit.

To vše se odrazilo i na průběhu zápasu kdy soupeř šel po další naší opakované chybě při bránění rohového kopu ve 44. a 45.minutě do vedení 2:4 . Jiskřičku naděje vykřesal ve 48. min. Vašek Varga, kdy snížil na 3:4 , ale soupeř hned za 4 minuty kontroval na 3:5. Další šanci jsme dostali v 52.minutě, kdy jsme po faulu zahrávali pokutový kop, který proměnil Vašek Varga na 4:5. Naše radost opět netrvala dlouho a soupeř nám opět odskočil v 55.minutě na 4:6.

Do konce zápasu jsme si vytvořili ještě dvě – tři šance a mohli jsme ještě v poslední minutě upravit výsledek z druhého pokutového kopu po faulu na našeho hráče, ale tentokrát mířil Vašek Varga mimo branku a tak se skóre již neměnilo.

Za hosty se 5x trefil Sabo Jiří r.2004 !!!!!!

V tomto zápase snese přísnější měřítko pouze Vašek Varga, který i s odehraným poločasem za st.žáky bojoval dokud mohl a  odměnou mu byl hattrick a až do zranění Víťa Macháček, který ale doplácel na nepřesné finální přihrávky. Ostatní zůstali hodně, hodně, hodně za výkony, které jsou schopni podat a nebylo tam vidět to správné fotbalové srdíčko a touha poprat se o výsledek i když se nedaří.

 

 

FK Říčany – Tatran Sedlčany st.žáci      4:1 (2:1)    /zápis o utkání/

7.11.2015        

         

V předposledním kole jsme zajížděli na hřiště FK Říčany, které byly před vzájemným duelem v tabulce o bod za námi, a tak jsme čekali vyrovnaný zápas.

Před začátkem zápasu jsme museli oželet účast M.Jiráka (zlomená ruka) , Kuby Kouklíka (zlomený prst u ruky) a na zápas také neodjel Patrik Brejla (zápas Kosova Hora – Jesenice).

Tyto výpadky v sestavě jsme museli řešit nasazením do základu Víti Macháčka (03) a Vaška Vargy (04). Již při rozcvičování jsme věděli, že se soupeřem, který měl značnou výškovou převahu a v kádru 9 hráčů r.2001 bude značný problém.

Domácí hráči zápas nepodcenili a hned od začátku nás přimáčkli před naší branku a bušili do nás a ve 4.minutě bylo 1:0. Domácí ve svém útočném tažení neustávali a v 18. minutě to bylo již 2:0.

Po druhé vstřelené brance domácí ubrali a naši hráči zjistili, že umíme také útočit a je jen škoda dvou šancí M.Bartáka, které jsme nedotáhli do góla, neboť by byl průběh hry ještě zajímavější.

V 31.minutě si P.Krotil opět sebral v našem vápně míč a nebyla síla, která by jej zastavila přes celé hřiště si to namířil do soupeřova vápna a bylo 1:2.

V poločasové přestávce jsme se snažili kluky nabudit a zkusit zápas ještě zdramatizovat a zlomit.

Na začátku druhého poločasu byly opět na každé straně šance, ale bez branek. Domácí udeřili až ve 42.minutě, kdy zakončili rychlý protiútok po naší ztrátě míče a bylo 1:3.  Ve 43.minutě střídal Víťa Macháček (03) a na hřiště musel Ondra Štemberk (04). Domácí si již hlídali vytvořený náskok a hru s přehledem kontrolovali. Na obou stranách bylo ještě pár náznaků šance, ale poslední branku utkání dali v 50.minutě opět domácí po našem nedůrazném odehrání míče a špatném obsazení hráčů a bylo 1:4.

Domácí si za předvedený útočný fotbal vítězství určitě zaslouží, je jen škoda, že jsme v takovém zápase nebyli kompletní. Myslím si, že by z toho byl pěkný vyrovnaný zápas. Snad v odvetě. Kluky musím pochválit za bojovnost a nasazení v zápase.


 

FK Říčany – Tatran Sedlčany ml.žáci             13:0 (6:0)     /zápis o utkání/

7.11.2015     

                   

V tomto zápase jsme narazili na nejfotbalovější mužstvo v soutěži, které předvádí velmi pěkný fotbal.

Na průběhu zápasu bylo znát, že za st. žáky odehrál celý zápas Vašek Varga a Víťa Macháček + Ondra Štemberk poločas.

Domácí byli herně lepší na míči, kombinovali a celý zápas diktovali hru. Na naší straně musím pochválit, že i přes nepřízniví výsledek jsme chtěli hrát až do konce a je jen škoda, že jsme z vypracovaných šancí také nedali nějaký gól, neboť minimálně 5 branek bylo na spadnutí.

 


Sedlčany – Spartak Příbram st.žáci              1:2  (1:1)      /zápis o utkání/

15.11.2015      

 

fotogalerie ze zápasu: ZDE  

              

V posledním kole jsme doma hostili vedoucí tým tabulky, který k nám přijel s velmi přesvědčivým skóre 74:5 a 37b .

V kabině bylo před začátkem zápasu cítit nažhavení kluků a chuť do zápasu. Kluci dostali jasné pokyny, jak na soupeře hrát a co mají dodržovat.

Od prvních minut jsme viděli na mokrém terénu velmi vyrovnaný zápas, soupeře jsme nepouštěli do vyložených šancí. Opticky jsme nechali soupeře hrát a poctivě jsme hráče přebírali od půlky hřiště, zahušťovali prostor a pozorně bránili což soupeři dělalo problémy a nemohl se dostat do hry. Naši hráči spoléhali zajištěnou obranu a rychlý přechod do útoku, kdy jsme si vypracovali dvě velké příležitosti, ale bez brankového efektu.

Poprvé jsme si mohli plácnout ve 22. min., kdy byl v napadání soupeřovy obrany úspěšný Martin Barták, zachytil špatnou rozehrávku soupeře, obešel brankáře a do prázdné branky - 1:0.

Soupeř byl po obdržené  brance zaskočen a je jen škoda, že jsme před poločasem inkasovali z trestného kopu za ruku – 1:1.

V poločasové přestávce jsme kluky burcovali, že mají na to soupeře porazit, ať dál dodržují stanovenou taktiku, neblázní dopředu a spoléhají na dobré bránění a včasné přistupování k hráčům.

Druhý poločas začal opět vyrovnanou hrou, kdy hosté opět opticky drželi více míč a naši hráči pozorně bránili a snažili se o rychlý přechod. Na obou stranách byl náznak slibných šancí bez využití a tak zápas rozhodla jedna naše vyrobená chyba a nedůslednost v bránění, kdy ji hosté potrestali na 1:2.

Kluky musím za odvedený výkon pochválit, neboť dokázali soupeři být více než vyrovnaným soupeřem a zápasu by slušela remíza, která by za předvedený výkon byla pro všechny spravedlivá.

Na závěr musím, kromě jednoho zápasu (Kunice) celé  mužstvo pochválit za podzimní část sezony, kdy předváděnou hrou a týmovým duchem ukázali, že chtějí a umí hrát fotbal, že v této soutěži mohou hrát otevřené fotbalové partie s každým mužstvem.

 

 

 

Sedlčany – Spartak Příbram ml.žáci                1:6 (1:4)     /zápis o utkání/

15.11.2015      

  

V posledním kole soutěže jsme se utkali s tradičním soupeřem, kterého známe již od přípravek a čekal jsem pohledné vyrovnané utkání.

I když výsledek utkání vypadá jednoznačně, tak samotný průběh zápasu byl úplně jiný a v druhém poločase si troufám říci, že jsme byli lepším mužstvem.

Bohužel jsme asi poprvé v domácích zápasech nechytili začátek a po úvodním oťukávání, kdy šla hra od branky k brance se hosté pěknou střelou v 6.min. dostali do vedení 0:1. Naše mužstvo, ale bojovalo, chtělo a začalo si vytvářet gólové šance, ale bohužel jsme opět selhali v proměňování.

Vyrovnání měl na noze výborně a s chutí hrající Víťa Macháček kdy šel sám na brankáře, bohužel bez gólu. Tyto situace se opakovaly v prvním poločase ještě 4x (Ondra Štemberk, Šimon Štemberk,  V.Macháček), a tak místo abychom vedli, tak nás soupeř trestal a vyučoval z produktivity. V 16.minutě 0:2, pak po pěkné akci snížil Kuba Bartoš 1:2, ale vzápětí po naší chybě hosté 1:3.  Škoda branky v poslední minutě prvního poločasu na 1:4, kdy jsme začínali být v tlaku a opět selhávali na zahozené šance.

V kabině jsme mužstvo burcovali, kladli důraz na klid v zakončení a hlavně jsme chtěli soupeře více zmáčknout a dostat pod tlak.

Na začátku druhého poločasu jsme diktovali hru dostávali se do šancí a opět jsme chodili sami na brankáře, ovšem bohužel pro nás bez gólu. Je to velká škoda, protože jen Víťa Macháček šel 5x sám na brankáře, Šimon Štemberk 3x, Ondra Štemberk 2x, do dobrých šancí se dostal Vašek Varga, Kuba Bartoš, ale přáno nám nebylo, a tak soupeř nás potrestal ještě dvěma góly na 1:6.

I přes výsledek jsem mužstvo za předvedený výkon, kde bylo nasazení, chuť, vůle zlomit výsledek a fotbalové řešení situací pochválil, protože jen tudy vede cesta a pokud budeme takovéto výkony předvádět opakovaně tak i ty branky se dostaví.

V zimní přestávce nás čeká hodně práce a pokud všichni přípravu odmakají, tak jako poslední zápas, tak mají před sebou dobré  jaro. Ale vede k němu jen soustředěná práce v tréninku, kázeň v tréninku i v zápase a týmový duch kdy jedem maká za všechny a všichni za jednoho. 

Zpět na články »