Klatovský Zajíček obral Áčko o další důležité body

[19. 4. 2022 7:44:07]
Klatovský Zajíček obral Áčko o další důležité body

„A“ muži – SK Klatovy 1898  2:3 (1:2)
G: Kdolský, Hofman

 

Sestava:
Glogar – Sosnovec (65. Hašek), Brotánek L., Hofman, Lípa P. – Repetný,  Kdolský, Dvořák M., Novotný (65. Habart M.), Čipera D.(46. Haas) – Sochůrek (78. Kouklík)

Videozáznam utkání: ZDE

 

Smolná ztráta bodů v poslední minutě v Katovicích a naopak bodové zisky konkurentů v boji o záchranu nastavil jasný cíl pro další zápas – tři body. Postavil se nám ale velice těžký soupeř z Klatov, který se mohl v případě výhry posunout na druhé místo tabulky. Ani v tomto zápase jsme nemohli nastoupit kompletní – na marodce zůstali Hanuš a Sirotek.


Do zápasu jsme nevstoupili vůbec dobře. Hned v první minutě zůstal po centru zprava na malém vápně neobsazený Zajíček, jeho nepovedené hlavička ale skončila vedle. Ve 3. minutě zachytil Sochůrek zpětnou přihrávku hostů, se střelou z 18 metrů doprostřed brány ale neměl brankář Valeš větší problémy. Hosté měli územní převahu, ke které jsme jim pomáhali nepřesnou rozehrávkou. V 15. minutě jsme ale zahrozili rychlým brejkem. Kdolský poslal dlouhý míč za obranu na Sochůrka, kterého zakřižoval hostující stoper. Matěj si míč zasekl, ale zároveň podklouzl a přihrávka do zajímavé pozice na Repetného se mu nepovedla. Ve 22. minutě se uvolnil ve vápně Sochůrek a po kontaktu s obráncem skončil na zemi. Rozhodčí ale rozpažil a pokračovalo se ve hře. Ve 28. minutě zaútočili hosté po levé straně a Zajíčkovi chyběl jen kousek k zakončení z malého vápna. Akce pokračovala a na centr od pravé lajny už nepokrytý Zajíček dosáhl a hlavou otevřel skóre - 0:1. Hosty branka povzbudila a v následujících minutách nás uzamknuli na naší polovině. Ve 32. minutě zasahoval Glogar po trestném kopu u levé tyče a míč vyrazil na roh. Ten jsme odvrátili, ale po další hrubé chybě v rozehrávce se míč dostal zase k Zajíčkovi, který tvrdou střelou na přední tyč navýšil skóre na 0:2. V 36. minutě jsme mohli snížit. Čipera zahrál zprava roh a před bránou našel přesně Sosnovce, jeho hlavička se ale mezi tyče nevešla. Ve 39. minutě už bylo veseleji. Sochůrek se probíjel na pravé straně do vápna, k odraženému míči se dostal Kdolský a křižnou střelou vymetl levou šibenici 1:2.


Do druhé půle jsme chtěli zvýšit ofenzivní sílu a na hřiště šel Haas. Byli to ale hosté, kteří prvně zahrozili před naší bránou. V 52. minutě se odražený míč dostal k Jandovi, který jen těsně minul. V 55. minutě to byl opět Zajíček, který prošel individuálně naší obranou a tvrdou křižnou střelu Glogar s námahou vykopl. V 59. minutě se už hostující kanonýr nemýlil. Vystihl špatnou malou domů a s přehledem zvýšil na 1:3. Hned v 61. minutě jsme měli možnost snížit. Ve vápně se uvolnil Haas, ale obrana jeho střelu zblokovala. Míč se dostal k Repetnému, který se dostal do konce ke dvěma střelám, ale ani jednou nebyl úspěšný. V 65. minutě jsme zahrávali roh. Po několika zblokovaných střelách odcentroval od pravé lajny Repetný, k míči se před bránou dostal Hofman a levačkou prostřelil brankáře Valeše - 2:3. Očekávaný tlak a snaha o vyrovnání se ale v závěru zápasu nekonal. Hosté ukázali svou kvalitu a  zápas dohráli převážně na naší půlce. V 73. minutě zasahoval proti střele z 11 metrů Glogar. O dvě minuty později zastavil Zajíčka před vápnem Hofman žlutým faulem. Následný trestňák skončil na zdi. V 82. minutě vyrazil Glogar prudkou střelu z levé strany a v 84. minutě střílel ještě jednou Zajíček a před Glogarem ještě dorážel Lukeš. Náš gólman vyrazil na roh. Ani závěrečné vysunutí Brotánka na hrot nepomohlo, Klatovy si už výhru pohlídaly.


Čtvrtý těsně prohraný zápas v řadě s týmem z čela tabulky. Bohužel body nám moc chybí a situace se záchranou se začíná hodně komplikovat. V zápase s Klatovy jsme předvedli zřejmě nejslabší jarní výkon, tentokrát jsme vyrobili v obraně opravdu hodně chyb. Minimálně dva góly jsme kanonýrovi Zajíčkovi doslova darovali. Po našem snížení na 2:3 si soupeř vítězství zkušeně pohlídal a neumožnil nám ani náznak šance na vyrovnání. Nyní už bude každý zápas existenční. Následující nás čeká v sobotu 23. 4. v Mýtě.

Zpět na články »