Jeden vstřelený gól "béčku" na body v Neveklově nestačil

[9. 5. 2019 13:29:07]
Jeden vstřelený gól

I.B třída, skupina D – 20.kolo  
sobota 4.5.2019 (hřiště: Neveklov)

 

Neveklov – „B“ muži  3:1 (0:1)
G:
L.Matoušek



ŽK: Čejda, Šťovíček, Bartůšek 

 

Sestava:
Glogar – J.Dvořák, Pudil, Kříž, F.Šťovíček (58.Vokřál) – M.Sirotek, J.Čejda, Lhota (80.Otradovec), Bartůšek – R.Kvěch (70.Stibor), L.Matoušek

 

V Neveklově se hrálo za velmi chladného počasí a po většinu zápasu také pršelo. Po několika prvních minutách, kdy mužstva zjišťovala, co můžou od soupeře čekat, jsme se ujali herní iniciativy a snažili jsme se o kombinační hru. Domácí nám to usnadňovali tím, že nechávali naším středovým hráčům hodně místa. První vážnější situace přišla v 16.minutě, kdy střelu J.Lhoty z trestného kopu vyrážel brankář na roh. Po jeho zahrání se míč dostal k L.Matouškovi, ale i jeho nebezpečný pokus domácí gólman zlikvidoval. Ve 20.minutě se domácí celek dostal do dvou rychlých brejků a nechybělo moc, abychom prohrávali. V prvním případě útočník Neveklova lobem těsně přestřelil branku a druhou situaci vyřešil na poslední chvíli skluzem J.Kříž a míč odpálil do zámezí. V 26.minutě se pěkně na straně uvolnil L.Matoušek, vnikl do vápna, ale jeho pokus o střelu k tyči brankář vystihl. V 34.minutě se nám podařila pěkná kombinační akce od poloviny hřiště na jejímž konci byla finální přihrávka J.Čejdy na L.Matouška, který se z hranice penalty nemýlil – 0:1. Ve 45.minutě se v samostatném úniku zjevil R.Kvěch, vybíhající brankář mu skočil pod nohy, Robert situaci ustál, ale již nedokázal pořádně zakončit a levou nohou trefil jen boční síť. Jak se ukázalo, zvolil v tu chvíli nejhorší řešení, protože před branku mu nabíhali dva zcela volní spoluhráči, případně pokud by střet s brankářem neustál, tak by se zřejmě kopala penalta.


V druhém poločase jsme chtěli pokračovat ve stejné hře, což znamenalo podržet míč a kombinovat. Bohužel hráči začali nepochopitelně dělat naprostý opak, čímž vrátili Neveklov do hry, protože byl najednou daleko více u míče. Hned ve 48.minutě musel T.Glogar předvést těžký zákrok, když vyrážel střelu zblízka. Ještě větší šanci na srovnání měli domácí, v 52.minutě, v které jeden z hráčů Neveklova přestřelil z hranice malého vápna prakticky prázdnou branku. Následně se hra opět trochu uklidnila a začali jsme soupeře přehrávat. V 65.minutě přišel zřejmě rozhodující okamžik utkání. L.Matoušek dostal míč do běhu, krásnou stahovačkou obešel posledního obránce, počkal si na pohyb brankáře, který už prakticky také ležel na zemi, ale následně poslal míč vedle branky! O tři minuty později se v jen o trochu horší pozici objevil A.Bartůšek (šel ze strany), ale i jeho souboj s brankářem skončil zakončením vedle branky. V těchto chvílí byla hra domácí celku velmi neurovnaná, prakticky neexistovala záložní řada a druhá inkasovaná branka by je zřejmě naprosto dorazila. V 77.minutě ovšem přišel zbytečný faul před naším pokutovým územím a Neveklov nabídnutou šanci využil, když P.Šmejkal střelou z trestného kopu vyrovnal na 1:1. Jenže to nebylo všechno. Domácí tým vstřelena branka nabudila a začal se stále více a více tlačit na naší polovinu. V 86.minutě přišel náš další faul v nebezpečné vzdálenosti, tentokrát  to bylo jen dva metry za vápnem a P.Šmejkal se opět nemýlil – 2:1. Závěrečný pokus o tlak, z kterého bychom mohli vyrovnat, se nám vůbec nedařil a naopak domácí ještě dokázali z rychlého brejku upravit na konečných 3:1.


Konečný výsledek příliš neodpovídá tomu, jak zápas probíhal, protože minimálně tři čtvrtiny utkání jsme byli lepším týmem a dokázali jsme si vytvořit i mnoho příležitostí ke vstřelení branky. Bohužel opět se potvrdila naše slabina, což je střílení gólů. Příští zápas hrajeme v Teplýšovicích v sobotu 11.5.2019 od 17:00 hod.   

 

Zpět na články »