Jarní neporazitelnost trvá

[24. 4. 2023 9:37:15]
Jarní neporazitelnost trvá

„A“ muži – Spartak Průhonice 3:1 (1:0)
G: Habart 2x, Hanuš (p)

 

Sestava:
Dřevojan F. – Krotil, Brotánek L., Novotný, Krůta M. – Repetný (89. Schwarz), Hanuš, Kouklík (59. Plesl), Dvořák M. (77. Štemberk), Sirotek M. – Habart M. (71. Matoušek)

Po vítězném zápase v Berouně jsme chtěli konečně naplno bodovat i na domácím hřišti. Soupeř se nachází v sestupovém pásmu, ale na jaře se mu docela daří a za poslední čtyři zápasy vstřelil vždy minimálně tři branky. Respekt budilo hlavně výborné ofenzivní duo Douda, Hudec. Do zápasu jsme nemohli počítat se zraněnými Sochůrkem a Hofmanem a ani Schwarz nebyl úplně v pořádku.


Při taktické poradě před zápasem jsme se zaměřili hlavně na dirigenta Doudu, kterého dostal na starosti Kouklík a svůj úkol splnil na výbornou, soupeřova kapitána prakticky nepustil do hry. I díky tomu jsme měli mírnou převahu a soupeř se k ohrožení naší branky příliš nedostával. Také jsme chtěli využít toho, že v brance Průhonic nastoupil nezkušený dorostenec Borovička. To se mohlo podařit hned v 7. minutě, když Dvořák zachytil nepovedený odkop soupeřova gólmana, ale pohotové zakončení do prázdné brány skončilo těsně vedle pravé tyče. Soupeř hraje v rozestavení 3:5:2 a to vyhovovalo našim hbitým ofenzivním hráčům. Bohužel řadu nebezpečných akcí po stranách jsme nedokázali dotáhnout k ohrožení branky. Blízko k vedoucímu gólu jsme byli kolem 25. minuty, kdy se dvakrát k zakončení po rohu dostal kapitán Brotánek, ale po každé hlavičkoval těsně nad branku. Ve 29. minutě dostal další dlouhý míč do křídla Repetný, míč si navedl do středu, ale zakončení levou nohou nemělo patřičnou razanci a Borovička byl na místě. O minutu později si už soupeřův brankář nepočínal tak jistě. U přihrávky na Habarta byl sice dříve, ale míč mu vypadl. Matěj si ho navedl do střelecké pozice, ale Borovička svou chybu napravil. Ve 34. minutě jsme rychle rozehráli aut na Habarta, ten našel na penaltě Kouklíka, který i když byl důrazně bráněný vystřelil jen těsně vedle levé tyče. O minutu později mohli jít do vedení hosté. Hbitý Hudec si poradil na levé straně s dvěma obránci a postupoval z úhlu na Dřevojana. Zakončení naštěstí skončilo na přední tyči. Ve 40. minutě jsme se konečně radovali z úvodní branky. Hanuš si ve středu narazil s Dvořákem a krásnou uličkou za obranu našel Habarta, který zblízka prostřelil Borovičku - 1:0.


Do druhé půle jsme vstoupili výborně. Hned z rozehrávky našel Dvořák dlouhým pasem Repetného, ten se prohnal kolem obránce a ostrou přihrávkou našel před poloodkrytou bránou Sirotka. Marek ale trefil pouze levou tyčku. Ve 49. minutě poslal Hanuš další lahůdkovou přihrávkou do sóla Habarta, ten obešel Borovičku, kterému nezbylo nic jiného než faulovat – penalta. K té se postavil Hanuš a přesnou střelou za levou tyč zvýšil na 2:0. O další tři minuty jsme už vedli o tři branky. Dvořák dal do levého křídla na Sirotka, který přesnou přihrávkou na zadní tyč našel Habarta, který dorazil do odkryté brány - 3:0. Soupeř se se nevzdal a v 59. minutě mohl snížit po naší chybné rozehrávce, ale zachránila nás tyč. Hned v další minutě jsme mohli definitivně rozhodnout. Krotil centroval od levé lajny, na zadní tyči našel Habarta, ale jeho pohotové zakončení vyrazil Borovička. V 62. minutě se hosté dočkali snížení po další chybné rozehrávce. Míč se dostal k vysokému Štěpničkovi, který se důrazně probyl k zakončení a o pravou tyč dostal míč do sítě - 3:1. Hosté pak přidali, byli více na naši půlce a měli i několik nebezpečných standardek. Přesto jsme mohli v 77. minutě navýšit naše vedení. Plesl dal do pravého křídla míč na rozběhnutého Dvořáka, ten obešel chybně vyběhnutého Borovičku a postupoval z úhlu na odkrytou bránu, ale přes vracející se obránce se mu nepodařilo protlačit míč za brankovou čáru. V 86. minutě pak utnul poslední hostující naději na bodový zisk Dřevojan. Centr z pravé strany zakončoval soupeřův útočník z osmi metrů, ale Filip skvělým zákrokem míč vyrazil.


Místo pohodového dohrání zápasu po výborném začátku druhé půle jsme nechali soupeře snížit a ten až dokonce živil naději na bodový zisk. Přesto je vítězství zasloužené. Kromě vstřelených branek jsme měli i hodně dalších šancí. Zásadní bylo, že Kuba Kouklík znechutil hru Doudovi a hostující ofenzíva tak nebyla tak nebezpečná. Výborný zápas pal odehráli Habart s Hanušem, kteří se postarali o všechny naše branky. Vítěznou sérii budeme chtít prodloužit v sobotu 29.4. kdy pojedeme do Hvozdnice, kde hraje své domácí zápasy Béčko Povltavské fotbalové akademie. Zápas začíná v 17:00.

Zpět na články »