I třetí soupeř z jihu dostal sedm gólů

[26. 2. 2024 8:06:43]
I třetí soupeř z jihu dostal sedm gólů

„A“ muži – FK Týn nad Vltavou 7:3 (3:2)
G: Kdolský 2x, M.Sirotek 2x, Repetný, Sochůrek, Novotný


Sestava:
Habart J. – Krotil (46. Sirotek M.), Plesl, Brotánek (65. Kouklík), Chlasták (46. Krůta M.) – Schwarz, Hanuš, Novotný, Kouklík (46. Kdolský), Repetný – Sochůrek (65. Chlasták)

V posledním přípraváku na domácím hřišti jsme přivítali dalšího soupeře z jihu, tentokrát přeborový Týn nad Vltavou. Nám chybělo několik hráčů a Krotil s Chlastákem odehráli poločas za Béčko v zápase, který bezprostředně předcházel našemu utkání. Velice potěšující byl fakt, že se po dlouhých měsících objevil v zápase Michal Kdolský.


Do zápasu jsme vstoupili velice dobře a hned ve 4. minutě jsme šli do vedení. Repetný na levé straně vystihnul chybnou rozehrávku soupeře a po zemi k levé tyči nedal brankáři šanci zasáhnout - 1:0. V 7. min předvedl hezkou individuální akci Sochůrek. Na pravé straně si nejdříve narazil se Schwarzem, ve vápně si obhodil stopera a zkušeně přehodil gólmana - 2:0. V 18. minutě už to bylo o tři branky. Hanuš zahrával roh z levé strany a před bránou našel přesně hlavu Novotného - 3:0. Hosté měli zkušenější tým než předchozí dva soupeři a po špatném začátku se přeci jen dostali do hry. Nám moc nefungovala rozehrávka přes střed pole, ztráceli jsme velké množství balónů a ani pohyb nebyl nejlepší. Soupeř dostával až příliš mnoho prostoru, čehož využil ke snížení skóre. Nejdříve jsme ve 23. min. ztratili míč na půlce hřiště, po kolmici za obranu postupovali dva soupeřovi hráči sami na Habarta a situaci vyřešili po střele do prázdné brány - 3:1. Ve 32. minutě se po našem nedůrazu na půlce dostal do dalšího sóla hostující záložník a zkušeně obstřelil našeho mladého gólmana - 3:2.


Do druhé půle jsme vstoupili lépe a hned ve 49. min se to projevilo na skóre. Soupeřův obránce při odkopu trefil nohu Krůty a kopala se penalta. K té se postavil Michal Kdolský a ani po dlouhých měsících bez fotbalu neztratil jistotu v zakončení - 4:2. V 68. min. přidal Michal i druhý gól. Repetný zatáhl míč po pravém křídle, dal pod sebe na Kdolského, který si narazil s Kouklíkem a z blízka prostřelil brankáře - 5:2. O další branku se z velké části postaral opět Kuba Kouklík. Na levé straně se v 77. min. prokličkoval do vápna a volný míč napálil nekompromisně do sítě Sirotek - 6:2. Zápas určitě nebyl jednoznačnou záležitostí a i hosté se dostávali často před naší branku. Prestože nebyli příliš efektivní, tak se jim podařilo v 80. min. snížit. Po kolmici za obranu hasil situaci nedovoleným zákrokem ve vápně Chlasták a z penalty soupeř snížil na 6:3. Poslední slovo jsme měli ale my. V 85. min. zatáhnul míč po pravém křídle Schwarz, přesně našel nabíhajícího Sirotka, který dotlačil míč do sítě - 7:3.


Poslední příprava na domácí půdě nebyla herně tak povedená jako předešlé zápasy, přesto jsme si udrželi slušnou produktivitu a opět dali sedm branek. V sobotu 2.3. sehrajeme generálku na hřišti divizních Hořovic a tam se teprve ukáže jestli jsme dobře připraveni na těžký první mistrák s Velimí. Doufáme, že se dají zdravotně dohromady hráči, kteří nám v tomto zápase chyběli a budeme moci nastoupit v nejsilnějším složení.

Zpět na články »