I druhý jarní zápas doma "béčko" zvládlo

[19. 4. 2023 13:18:00]
I druhý jarní zápas doma

I. B třída, skupina D – 17. kolo  
Neděle 16. 4. 2023 (hřiště: Tatran)

 

„B“ muži – Vyžlovka 3:0 (2:0)
G: V. Lípa 2, Matoušek

Sestava:
L.Dřevojan – D.Pudil, T.Čipera, L.Mošnička, Z.Janoušek (68.J.Chlasták), P.Lípa, M.Bláha (68.F.Stibor), D.Čipera, T.Nováček (55.R.Krůta), V.Lípa (82.J.Jiráček), L.Matoušek


V dalším domácím zápase jsme přivítali tabulkového soupeře v boji o záchranu – Vyžlovku. Na podzim jsme na soupeřově hřišti nastoupili v dost oslabené sestavě a po několika chybách jsme prohráli. I tentokrát soupeř vsadil hlavně na dlouhé nakopávané míče, ale nám se na rozdíl od podzimního zápasu dařilo hrát zodpovědněji směrem dozadu a nedocházelo k přečíslení.


I přesto, že jsme si chtěli hlavně ohlídat začátek a soupeře nepouštět do nebezpečných situací, tak jsme měli v 7.minutě velké štěstí, protože útočník Vyžlovky zamířil ve velké šanci těsně vedle branky. Ve 12.minutě se pěkně do vápna uvolnil L.Matoušek, ale jeho střelu brankář vyrazil. O minutu později zavíral T.Nováček centr na zadní tyči a v těžké akrobatické pozici nastřelil brankovou konstrukci. V 18.minutě se nám podařilo vstřelit vedoucí branku, když V.Lípa a L.Matoušek zatlačili na polovině na soupeřovu rozehrávku, druhý jmenovaný se ujal volného míče a samostatný nájezd na brankáře proměnil střelou podél gólmana – 1:0. V 21.minutě našel D.Čipera centrem z rohového kopu na zadní tyči P.Lípu, který v dobré pozici hlavičkoval těsně nad branku. V 26.minutě narýsoval D.Pudil kolmici do vápna na L.Matouška, ale jeho zakončení o pár centimetrů minulo branku. V 28.minutě nás podržel brankář L.Dřevojan, když po rohovém kopu fantastickým reflexivním zákrokem na lajně vyrazil míč směřující do branky. V 44.minutě zatáhl P.Lípa míč po levé straně, přesným centrem do vápna našel nabíhajícího V.Lípu a ten hlavou zvýšil na poločasových 2:0.


Úvod druhé části nebyl od nás vůbec špatný a zdálo se, že bychom mohli zbytek utkání kontrolovat. Bohužel po pěti minutách jsme začali zbytečně rozehrávat dozadu, často až na brankáře a zbytečně jsme se dostávali pod tlak s rozehrávkou. Soupeř díky tomu získal mírnou převahu a hrálo se hodně na naší polovině. Na druhou stranu nám to dávalo možnost vyrážet do rychlých brejků a v 58.minutě se do velmi nadějné pozice dostal P.Lípa, který si míč z levé strany navedl do vápna a obstřelil brankáře, ale bohužel míč skončil zároveň i těsně vedle zadní tyčky. V 63.minutě si dobrou možnost vypracoval soupeř, když využil prodloužení dlouhého míče do prostoru, ale zakončující útočník si s naším brankářem neporadil. V 68.minutě se ve vápně míč dostal k V.Lípovi, který se jako správný útočník rozhodl okamžitě zakončovat a jeho obstřel brankáře skončil v síti – 3:0. Soupeř se ovšem nevzdal a stále se snažil pomocí dlouhých míčů dostávat na dostřel naší branky. V závěru si ještě několik nadějných situací vytvořil, když dostal výhodu rozehrávat i dva trestné kopy z hranice vápna, ale většinou se jednalo o nepřesné zakončení, nebo spolehlivý zákrok našeho brankáře. My jsme se v závěrečných minutách soustředili hlavně na defenzívu a několik našich pokusů o brejk zastavil praporek pomezního, když signalizoval ofsajd.


Hlavní cíl v tomto utkání byl splněn ziskem tří bodů, což nás posunulo těsně před Vyžlovku. Potěšitelný je také fakt, že všechny tři branky tentokrát vstřelili útočníci a věříme, že se jim střelecky bude dařit i v dalších zápasech. V příštím kole hrajeme „derby“ v Sedlci-Prčici, která je momentálně zřejmě nejlepším mužstvem naší soutěže a nastupují zde i hráči, kteří by se neztratili ve vyšších soutěžích. Zápas se hraje v neděli 23.dubna od 17:00 hod.         

Zpět na články »