Hodnocení podzimní části sezóny 2019/2020 - "A" muži

[19. 11. 2019 14:12:28]
Hodnocení podzimní části sezóny 2019/2020 -

Vážení příznivci Tatranu, připravili jsme pro Vás zhodnocení podzimní sezóny ročníku 2019-2020 za „A“ mužstvo. Čekali jsme lepší výsledky, umístění ve středu tabulky, ale to se bohužel nestalo. Dvanácté místo se ziskem 19 bodů a skórem 29:35 je pro nás zklamáním, v tabulce pravdy máme mínus 2. Tři kola před koncem to vypadalo, že cíl splníme, jenže jsme poslední dva zápasy doma nezvládli a ztratili jsme pět bodů.

 

Kdybychom je neztratili, tak jsme ve středu tabulky skončili, a měli plus tři body. Nedařilo se nám proti minulým létům hlavně venku, kde jsme z osmi zápasů dokázali bodovat naplno jen v Plzni na Petřínu a naše skóre je hrozné (10:26). Doma se nám, až na poslední dva zápasy, dařilo vítězit a získali jsme 16 bodů při skóre 19:9.

 

Kde hledat příčiny našich výsledků? Hlavně to byla ztráta pěti hráčů ze základu. Pro zranění vypadli Honza Vystyd, Petr Haas a Pavel Lípa. Do zahraničí odešel Tomáš Senft a fotbal přestal hrát Dominik Němec. Pro trenéra nastalo velké dilema, koho postavit do útoku. Musel to řešit za pomoci záložníků a tím se stalo, že v útoku nebyl žádný zakončovatel, hráči situace přehrávali a nikdo nevystřelil, i když si to situace vyžadovala. Další náš problém je, že máme devadesát procent hráčů s vysokoškolským vzděláním, a práce pro ně není v Sedlčanech, a tak se zabydleli v Praze a účast hráčů na tréninku je slabá. Třetí věc, která naše hráče trápí, je přístup k utkání po inkasování většího počtu branek, případně po situacích, kdy si myslí, že náš tým poškodil rozhodčí. Mnohdy potom došlo k vypuštění zbytku zápasu a zbytečně jsme odjeli s debaklem. Čtvrtý náš obrovský problém je řešit standardní situace, po kterých inkasujeme neskutečně laciné branky. Je pravda, že máme vzrůstem malé hráče, ale to neznamená, že při těsném bránění nemůžou, v rámci pravidel, soupeřům situaci dostatečně znesnadnit. Nyní bude velmi důležité, aby dopadly na výbornou operace Vystyda a Haase a hráči se naplno zapojili do přípravy na jaro. Stejně tak doufáme, že se po operaci ramene plně uzdraví Pavel Lípa. V zimní přípravě půjde hlavně o nabrání fyzické kondice v přípravných zápasech, kterých máme celkem devět a budeme se v nich soustředit také na zlepšení obrané činnosti mužstva.

 

Statistiky:


Střelci:
K.Kvěch 7 branek, D.Krůta 5, L.Matoušek, L.Brotánek, Čipera 3, M.Dvořák 2,  D.Čejda, M.Krůta, Řehák, Kdolský, Kouklík, Soldát 1 

 

Nahrávky:
M.Dvořák 7x, M.Krůta 3x, D.Krůta, K.Kvěch, Soldát, Repetný, Kdolský 2, Čipera, L.Matoušek a D.Čejda 1

 

Tresty:
M.Krůta 5x žlutá + 1x červená, D.Krůta 5x ŽK + 1x ČK, L.Brotánek 3x ŽK + 1xČK, Řehák 3x ŽK, D.Čejda 2x ŽK + 1x ČK, M.Dvořák 2x ŽK, Soldát 2x ŽK, Hájek, V.Lípa, Kdolský, Špaček, Kouklík, Čipera a Glogar 1x ŽK, Repetný 1x ČK

 

Do devátého kola se na webu fotbalunas.cz hodnotili hráči kola: 1.místo D.Čejda a Čipera, 2.místo K.Kvěch, Repetný, L.Matoušek a M.Dvořák, 3.místo D.Krůta.

 

Na podzim nastoupilo za „A“ mužstvo 27 hráčů a na lavičce byl ještě připraven brankář Lukáš Dřevojan. Jmenovitě se v dresu „áčka“ představili následující hráči: Glogar, F.Dřevojan, Repetný, Řehák, L.Brotánek, D.Čejda, D.Krůta, M.Krůta, Kdolský, M.Dvořák, Soldát, K.Kvěch, Čipera, M.Sirotek, L.Matoušek, P.Lípa, V.Lípa, Špaček, Bláha, Nováček, Pudil, Hájek, Novotný, Sosnovec, Sochůrek, Kouklík a Doubrava.

 

Na závěr přejeme všem příznivcům Tatranu hodně štěstí a zdraví v novém roce 2020 a na jaře radost z vítězných zápasů našich hráčů. To Vám přeje „A“ mužstvo a realizační tým.

Zpět na články »