Hodnocení podzimní části sezóny 2016/17 - "A" muži

[6. 12. 2016 13:28:36]
Hodnocení podzimní části sezóny 2016/17 -

Skončil podzim a znova se ukázalo, že druhý rok bývá náročnější. Za prvé už tam není euforie z postupu, za druhé už nás mají soupeři přečtený a ví koho si pohlídat. 

Někdo by si mohl říct, že můžeme být spokojeni, když jsme ve středu tabulky, máme 21 bodů a v tabulce pravdy je to nula a aktivní skóre 20:19. Ale to je omyl, ke spokojenosti nám chybí pět bodů. Proti silným soupeřům hrajeme dobře, ale proti slabším se přizpůsobujeme jejich hře. Kde jsme ztratili ty body - určitě v Rokycanech, v Mariánských Lázních, v Roudném v poslední vteřině a na Admiře, kde jsme hráli víc jak 60 minut v deseti a dostali gól v 87.minutě z penalty. Velký rozdíl je ve hře doma a venku! Určitě nám neprospělo, že trenér musel každý týden sestavovat novou sestavu. Například do Sušice odjelo mužstvo bez útočníků, přesto to naši hráči z lavičky zvládli a odvezli jsme si tři body. Doma podáváme výborné výkony, zato venku je to o 50% horší. Přes zimní přestávku na tom musíme zapracovat, aby výkony venku byly stejné jako doma. Další velký problém našeho mužstva je neproměňování gólových příležitostí. Zatímco soupeři dokážou takové příležitosti proměňovat, my je zazdíme. Na jaře i na podzim jsme vstřelili stejný počet gólů, ale zatímco Němec se o dvě branky zlepšil, Haas dal jenom jeden, zatímco na jaře osm! Chyběly nám i branky zraněného Senfta. Není všechno jenom špatné, vždyť se čtyřikrát zapsal do střelecké listiny Soldát. Další obrovské pozitivum je, že si již zkusili zahrát i další mladí hráči z dorostu či „B“ mužstva (Hofman, Krůta, V.Lípa, Otradovec). Všichni prokázali, že se Tatran nemusí o svojí budoucnost bát. Zimní příprava začne 11.1.2017 v Sedlčanech, 21.1.sehrajeme na 1.FK Příbram přípravný zápas proti U19, potom odjedeme na soustředění, kde sehrajeme v neděli přátelák se Sušicí. 4.2. budeme k vidění na turnaji v Příbrami na hřišti Spartaku. 11.2. hrajeme v Praze proti Uhelným Skladům,18.2.budeme k vidění v Milevsku, 25.2.by jsme rádi na naší umělce přivítali třetiligový Štěchovice od 11 hod. Generálka bude tradičně ve Voticích 4.3. - čas bude upřesněn. 12.3. už nás čeká doma první mistrovský zápas proti Klatovům od 14.30 hod. a určitě budeme chtít vyhrát. Musíme poděkovat našim divákům, kteří byli výborní jak doma, tak venku. Opět byli největší návštěvy u nás a to ještě byla v zápisu s Aritmou chyba, nebylo tam 128 diváků, ale 280 diváků. Nesmíme zapomenout, že na stránkách fotbalunas.cz probíhá po každém zápase sestava kola a vyhodnocení nejlepšího hráče. Naši hráči se objevili v sestavě celkem devětkrát a to je dobrá vizitka. Soldát dokonce třikrát - jednou vyhrál, dvakrát byl druhý. Rovněž Řehák a Haas zaznamenali vítězství, druhá místa obsadili Kdolský, Vystyd, Capouch a Čejda, který se dostal do sestavy v posledním kole.

A teď o každém něco: Capouch patří mezi naše stálice a bez něj si neumíme sestavu představit, jeho zásluhou máme body. Řehák spolehlivý bek, s dobrým odhadem na míč, umí předskočit i hrát dobře hlavou. Vystyd má nejtěžší úkol pohlídat nejlepšího hráče soupeře, jeho výborné výkony dokáže zhatit hloupá chyba viz poslední vteřina zápasu v Roudném. Brotánek se zabydluje na postu stopera, kde podává spolehlivý výkony, zlepšit ale potřebuje přihrávku. Lípa Pavel se zabydlel na kraji obrany, z které dokáže úspěšně zaútočit a využít své rychlosti. Repetný platí na soupeře svojí rychlostí, umí přejít přes hráče, ale někdy je zbytečně zbrklý, hlavně v koncovce. Kdolský v minulém ročníku vyhodnocený jako nejlepší hráč A divize musí hrát ve středu zálohy, přesto že jeho místo je na kraji, kde je vynikající. Kvěch je velké zklamání – neunesl, že vypadl ze základní sestavy, ale slíbil, že v zimě bude makat, aby se do základu vrátil. Dvořák je náš kreativní záložník a dokud má sílu, patří k oporám, přesto si myslím, že dvě vstřelené branky je málo, umí totiž vystřelit oběma nohama. Soldát, další rychlík na straně, který má dobrý výběr místa, umí si naběhnout a neskutečně motat nohama, konečně začal dávat branky. Němec stále patří mezi nejlepší útočníky v divizi a je naším nejužitečnějším hráčem. Haas, další výborný útočník, který je nemilosrdně hlídán všemi prostředky, ale i on umí rány rozdat. Proti jaru je tu ale obrovský střelecký výpadek, zatímco na jaře dal osm branek na podzim jen jednu, přesto že měl příležitosti zápas rozhodnout, viz Roudné v 89 minutě. Hájek se jeví jako dobrá alternativa do středu zálohy, nebojí se zakončit a určitě nečekal, že dostane tolik příležitostí hrát, do kolektivu dobře zapadl. Sirotek Mára, když jde na hřiště z lavičky tak nezklame. Valenta rychle umí s míčem, ale chybí mu síla v osobních soubojích, na tom musí zapracovat v posilovně. Čejda v Sušici dokázal, že je to výborný hráč, vždyť byl nejlepší na hřišti a bude opět záležet na něm, jak bude v zimě trénovat. Senft měl problémy se zánětem v kotníku, ze začátku nastupoval, přesto že měl bolesti, doufáme že po zranění bude fit a na jaře bude opět střílet branky. Náhradní brankář Hrůša má opět svojí periodu, kdy hraje a kdy se neukáže, teď platí ta druhá varianta. Naštěstí tu byl dorostenecký brankář Dřevojan, který kryl Capouchovi záda doma. Než dojde na statistiku chtěl bych poděkovat našim fanouškům, kteří připravili dvakrát tombolu, Pavlovi Vystydovi, manželům Řehákům, Zdeňkovi Janouškovi, Rudovi Vlkovi, Jaromíru Dvořákovi a dalším sponzorům.

 

Branky: Němec 5, Soldát 4, Repetný, Kdolský, Hájek, Dvořák 2, Brotánek, Vystyd, Haas 1, Nahrávky: Kdolský 4, Repetný 3, Němec, Haas, Soldát 2, Řehák, Čejda, Capouch, Senft, Krůta a Lípa 1, Nejužitnější hráč: Němec 13 bodů, Soldát 11, Kdolský 10, Repetný 8,5, Haas 5, Hájek, Dvořák 4, Vystyd, Brotánek 2, Řehák, Čejda, Capouch, Senft, Lípa a Krůta 1,5. Za branku jsou dva body za nahrávku 1,5 bodu.

Nakonec chce celý realizační tým a „A“ muži poděkovat výboru oddílu kopané, všem sponzorům, skvělým divákům a popřát jim do nového roku 2017 pevné zdraví a spokojenost s našimi výsledky.

Zpět na články »