Hattrick Michaela Dvořáka pomohl Béčku k prvním jarním bodům

[16. 4. 2018 11:37:47]
Hattrick Michaela Dvořáka pomohl Béčku k prvním jarním bodům

 

Tatran Sedlčany „B“ - SK Chlumec 6:2 (4:0)

G: M. Dvořák 3x, Špaček, Krůta, Matoušek P.

Sestava Tatranu:
Glogar  – Pešek (68. Sirotek P.), Hofman, Stibor (45. Šťovíček F.), Dvořák J. – Valenta, Strnad, Matoušek P., Špaček (53.Bartůšek), – M. Dvořák, Krůta (68. Kabíček)


ŽK: 34. Pešek, 56. Hofman, 68. Kabíček, 81.Matoušek P.


Po třech jarních porážkách jsme chtěli jednoznačně bodovat. Čekal nás soupeř bojující o záchranu, v jehož středu tentokrát chyběl kanonýr Veselý.  To naše sestava byla posílena o M. Dvořáka, Krůtu a Hofmana z Áčka a oproti minulému zápasu se na hřišti objevili i P. Matoušek a Pešek.

Úvod zápasu byl konečně v naší režii a už v 8. min jsme mohli jít do vedení. To Krůta vysunul M. Dvořáka, ten byl sám před brankářem, ale neprostřelil ho. Následná dorážka Krůty šla kousek vedle.  V 11. min jsme se už radovali. Matoušek vyslal kolmicí do sóla M. Dvořáka, který s přehledem otevřel skóre 1:0. V 18. min zahrozili hosté. Jejich nejlepší hráč Šonka se dostal po dlouhém míči za stopery, ale netrefil branku. V následující minutě utekl po pravém křídle Krůta, zpětnou přihrávkou našel na vápně M. Dvořáka, který technickou střelou, k levé tyči, zvýšil na 2:0. Ve 27. min mohl Michal Dvořák zkompletovat čistý hattrick, sám před bránou na levé straně ale trefil jen brankářovy nohy. Ve 37. min uvolnil na pravém křídle M. Dvořák Krůtu, jehož ostrý míč před bránu dotlačil do sítě Špaček 3:0. Ve 44. min zakončil velmi dobrý poločas Krůta, který šel po krásné Matouškově přihrávce sám na Kadeřábka a po kličce zvýšil do prázdné brány na 4:0. První poločas se nám jak herně tak výsledkově podařil. Ukázala se hlavně velká kvalita ve středu pole. Na druhé straně nám dělal problémy šikovný Šonka, naštěstí se k němu nikdo z hostů nepřidal a Glogar neměl příliš práce.

Druhá půle už nebyla z naší strany tak kvalitní jako první. Chybělo více pohybu a větší vůle po dalších gólech. Hosté toho využili v 56.min ke snížení. Necelých 30 metrů před naší bránou zastavil Hofman rychlý protiútok jen za cenu žlutého faulu. K míči se postavil Šonka a tvrdou střelou přes zeď snížil na 4:1. Naše snaha o odpověď končila řadou nepřesností. Po několika střídání jsme zahrozili až v 67. minutě. Honza Dvořák se uvolnil na levém křídle, pod sebou našel M. Dvořáka, ten ale mířil vedle. V 70. min posunul Strnad na P. Sirotka, který z 16 metrů těsně minul. V 73. min se nejlepší hráč na hřišti Michal Dvořák přeci jen dočkal hattricku. Na půlce si vzal míč, přes několik hráčů prošel do vápna, kde po zasekávačce na pravou nohu nedal Kadeřábkovi šanci 5:1. V 79. min šel z levé strany sám Valenta, místo zakončení ještě hledal Šťovíčka, ke kterému se ale míč nakonec nedostal. V 83. min se středem hřiště probil až před gólmana Matoušek a zvýšil na 6:1. Konečné slovo měli nakonec hosté, když se v 88. min dostal až před Glogara Šonka a jejich střet posoudil rozhodčí Brožek jako penaltový. K míči se postavil Vostarek a upravil na konečných 6:2.

Ke třem bodům nám tentokrát pomohly posily z Áčka M. Dvořák a Krůta, kterým v produktivitě zdárně sekundoval P. Matoušek. Všichni tři si připsali 3 „kanadské“ body. Pochvalu zaslouží i kapitán Honza Dvořák, který ve druhé půli úspěšně eliminoval jedinou hrozbu soupeře Šonku, ten přesto zařídil oba hostující góly. Příští zápas odehrajeme v sobotu 21.4. v Hýskově.

 

Zpět na články »