Hanušova levačka = tři body

[7. 5. 2024 8:07:47]
Hanušova levačka = tři body

„A“ muži – Mnichovohradištský SK   2:1 (1:1)
G: Hanuš 2x

 

Sestava:
Dřevojan F. – Repetný, Novotný, Plesl, Hofman  – Říha (90. Krůta M.), Hanuš, Kouklík (78. Brotánek L.), Kdolský (73. Habart M.), Sirotek M. – Štemberk (89. Chlasták)

Po výhře v Průhonicích, jsem přivítali dalšího soupeře ze spodku tabulky. Mnichovo Hradiště  potřebovalo bodovat, aby se vzdálilo sestupovým příčkám a tak nás nečekal jednoduchý zápas. My jsme nemohli počítat s dlouhodobě zraněným Sochůrkem a k dispozici nebyli ani Krotil, Schwarz a Lípa.


Od začátku zápasu jsme měli více ze hry a už v 8. min. jsme měli jít do vedení. Na pravé straně si míč vyměnili Štemberk s Repetným, druhý jmenovaný našel na malém vápně volného Kouklíka, který z první nedokázal dostat míč do sítě a ten skončil jen těsně vedle pravé tyče. Ve 14. min dobře presoval Štemberk, chybnou rozehrávku vystihnul Sirotek, ale střela z 18 metrů se mezi tři tyče nevešla. Ve 21. min. přišla další obrovská šance. Po dobrém napadání se dostal míč do levého křídla k Sirotkovi, který z úhlu prudce vystřelil. Brankář Vrána pouze vyrazil míč před sebe, kde dobíhal osamocený Kdolský na kterého zívala téměř celá brána. Bohužel gól z toho nakonec nebyl, protože proti dorážce vymrštil ruku hostující brankář a Michal jí trefil. Hosté poprvé trefili bránu ve 27. min. a hned šli do vedení. Na pravé straně získali míč po naší chybné rozehrávce, ten se dostal do středu na Sedláčka, který si ho připravil na levačku a z vápna prostřelil Dřevojana - 0:1. Důležité bylo, že se nám do poločasu podařilo vyrovnat. Ve 36. minutě byl ve středu hřiště před vápnem faulovaný Kouklík. K trestňáku se postavil Hanuš a za krásnou střelou přes zeď plachtil Vrána marně - 1:1. Ve 42. min se probil po pravé straně Repetný, křižným pasem našel Hofmana, který se do míče opřel 22 metrů od brány a jen těsně minul pravou tyč.


Druhý poločas začal v podobném duchu jako první. My jsme byli více na míči a první větší šance přišla hned v 51. minutě. Hanuš dal milimetrový pas do levého křídla na Sirotka, který střílel z hranice vápna, ale míč skončil nad brankou. O minutu později se připomenuli hosté. Po obléhání naší branky se míč dostal k Pitlounovi, jehož nebezpečná střela z 16 metrů prolétla jen těsně nad břevnem naší branky. Ještě nebezpečnější byla šance na druhé straně v 55. minutě. Na Kdolského roh z levé strany si naběhnul Novotný, ale hlavička z 8 metrů se mezi tři tyče nevešla. V 62. min si středem naběhnul Hofman a po zaseknutí míče byl faulován. K trestňáku z prakticky stejného místa jako v prvním poločase se opět postavil Hanuš a jeho levačka zatočila míč přes zeď do šibenice - 2:1. Definitivně rozhodnout jsme mohli o dvě minuty později. Hanuš dal míč doprava na Říhu, ten našel ve vápně volného Štemberka, který ze sedmi metrů trefil jen nohu brankáře Vrány. Hosté následně posílili útok a dlouhými míči nás přeci jen zatlačili před naší branku. Obrana ale fungovala velice dobře a k žádné vyložené šanci jsme soupeře nepouštěli. Naopak se otvíraly prostory na druhé straně. V 83. min. dobře napadal Habart, obral o míč stopera Zajíčka a od půlky postupoval sám na bránu, s jeho střelou si ale Vrána taky poradil a následné zakončení Hanuše skončilo nad bránou. Neproměněné obrovské šance nás nakonec mohly stát body. V 90. min se ve skrumáži před naší brankou dostal k míči Zajíček, ale střelu z 10 metrů Dřevojan vyrazil. Ani poslední velikou šanci jsme nevyužili. V nastaveném čase vybojoval míč Chlasták. Přes Krůtu se dostal doleva k Sirotkovi, ten se ve vápně uvolnil a dal proti noze zpět volnému Krůtovi, který míč dobře netrefil a ten se odkutálel mimo bránu.


Podobný průběh se opakuje vlastně v každém zápase. Neproměníme ani ty největší šance a soupeř dá gól po naší chybě. V tomto zápase nás zachránila fantastická kopací technika Marka Hanuše. Stačilo vybojovat trestňák před vápnem a pak se jít radovat. Příští zápas nás čeká v okresním derby už jistě postupující Milín. Stále jsme jediným týmem, který ho dokázal porazit, a nebylo by špatné zase nějaké body získat. Zápas se hraje v sobotu 11. 5. od 10:30 na hřišti suveréna letošního ročníku středočeského krajského přeboru.

Zpět na články »