Hanušova levačka opět čarovala

[27. 5. 2024 8:03:07]
Hanušova levačka opět čarovala

Povlatavská FA „B“ – „A“ muži   2:2 (1:0)
G: Hanuš 2x

 

Sestava:
Jiráček – Repetný, Novotný, Hofman, Krůta M. – Schwarz (45. Krotil), Hanuš, Kdolský (73. Brotánek L.), Kouklík, Sirotek M. – Štemberk (77. Chlasták)

VIDEOZÁZNAM UTKÁNÍ: ZDE

 

Pro soupeře od Vltavy nejsme oblíbeným soupeřem. V předchozích třech zápasech jsme jim nepovolili ani bod a nastříleli celkem 16 branek. Po domácím debaklu od Tuchlovic jsme tak chtěli navázat na předchozí vzájemné duely a odvést si z Hvozdnice, kde se utkání hrálo, nějaké body. Bohužel jsme měli problémy se sestavou, hlavně na důležitém místě brankáře. Ani jeden s gólmanů, kteří v této sezóně nastupují za dospělé, s námi nejel. Velkou premiéru si tak mezi tyčemi odbyl dorostenec Honza Jiráček.


Utkání začalo opatrně a v prvních minutách byla k vidění řada nepřesností na obou stranách a žádná akce nebyla dotáhnutá až ke gólové šanci. První zajímavější situace nastala až ve 24. min. Domácím se povedla přihrávka za obranu, ale následný centr před bránu zblokoval Novotný. O minutu později jsme předvedli rychlou akci po levé straně. Kdolský dal do křídla na Sirotka, ten hledal ve vápně Schwarze, kterému ale chyběl krok, aby se dostal k zakončení z prostoru penalty. Ve 30. min byl znovu v akci Sirotek, tentokrát si míč od levé lajny navedl do středu a střela pravou nohou jen těsně prolétla kolem šibenice. Ve 35. min se prvně měnilo skóre. Domácí kopali trestňák z pravé stany a ostrý centr na zadní tyč vyrazil Jiráček nešťastně do Hofmana, od kterého se míč odrazil do sítě - 1:0. Ještě do půlky jsme na domácí branku vyslali dvě nebezpečné střely. Nejdříve ve 41. minutě skončila Kdolského pumelice těsně nad břevnem domácí branky. O minutu později vypálil z 25 metrů Sirotek, brankář Grégr s velkými obtížemi vytěsnil míč do břevna a následně úspěšně odvrátil na roh i odražený míč, který se snášel za jeho záda.


Do druhé půlky jsme vstoupili dobře a určitě jsme byli aktivnějším týmem. V 50. min jsme se dožadovali penalty, když se míč po Krůtově střele, podle našich hráčů, odrazil od ruky domácího obránce. Sudí Kohout byl ale jiného názoru. Velkou šanci na vyrovnání měl v 56. min. střídající Krotil. Po trestňáku z pravé strany ho našel Hanušův centr v ideální pozici 10 metrů od brány, ale po zakončení hlavou skončil míč nad brankou. Z vyrovnání jsme se radovali v 64. minutě. Na levé straně, 22 metrů od brány, byl faulovaný Hanuš. Sám se ujal exekuce a utěšenou střelou na přední tyč nedal Grégrovi šanci - 1:1. V 67. min. se prosadil zleva kolem koncové čáry Štemberk, míč před bránu domácí odvrátili pouze ke Kouklíkovi, ale jeho pohotová střela se mezi tři tyče nevešla. V 70. min. dal do pravého křídla Hanuš na Repetného, ten postupoval zprava na bránu, ale střela na první tyč rozvlnila síť ze špatné strany. V 81. min. jsme po autu na pravé straně nepokryli domácího dirigenta Nováka. Ten posunul na Gruntoráda, který si navedl míč do středu a na odvrácení prudké střely chyběli Jiráčkovi centimetry a po jeho zákroku zapadl míč do brány - 2:1. V 86. min. nás ale benjamínek v naší brance udržel ve hře o body. Po rohu z levé strany zakončoval domácí hráč z 8 metrů a Jiráček míč na brankové čáře reflexivně vyrazil. Díky tomu jsme dostali šanci na vyrovnání, kterou v poslední minutě nastavení nepohrdl kapitán Hanuš. Po faulu na Krotila si postavil míč 23 metrů od brány, a i když si na prudkou střelu přes zeď Grégr sáhl, tak se mu vyrovnání zabránit nepodařilo - 2:2.


Po dvou zápasech bez bodu se nám podařilo získat zasloužený bod v nastaveném čase. Hlavně v druhém poločase jsme byli aktivnější, ale koncovka je pořád náš velký problém. Všichni kluci zaslouží pochvalu za poctivý výkon, ale musím vypíchnout dva hráče. Samozřejmě v tomto zápase kapitána Hanuše, který opět čaroval se svou geniální levačkou a Honzu Jiráčka který nás nenechal na holičkách a svojí premiéru v bráně áčka zvládl velice dobře. V dalším zápase si budeme chtít vylepšit reputaci před domácími fanoušky v zápase s Libiší, který se bude hrát v neděli 2. června od 17 hodin. V sobotu navíc doma hraje i béčko, které od 17 hodin hostí Černolice. Zároveň při těchto utkáních proběhne velké loučení, protože se bude jednat o dva poslední domácí zápasy klubové legendy Dušana Pudila!   


 

Zpět na články »