Fotbalisté Tatranu vezou tři body z Plzně

[26. 8. 2019 8:00:55]
Fotbalisté Tatranu vezou tři body z Plzně

SK Petřín Plzeň – „A“ muži 1:4 (0:2)

 

Sestava:
F.Dřevojan - Repetný, L.Brotánek, D.Čejda, M.Krůta, Kdolský, M.Dvořák (84.Řehák), Čipera (65.Soldát), D.Krůta (84.Hájek), K.Kvěch (75.M.Sirotek), L.Matoušek (87.Bláha)

Prvních deset minut bylo oťukávání z obou stran. První se osmělili naši hráči střelou Repetného nad. Domácí odpověděli stejně úspěšným pokusem. Ve 12.minutě jsme kopali dva rohy, bez efektu. Byli to domácí, kteří si vypracovali první gólovou šanci, ale Dřevojan byl bezchybný. Tatran okamžitě odpověděl gólem. Čipera našel Matouška a ten ve 14.minutě poslal Tatran do vedení 0:1. Než se domácí otřepali ze šoku, tak mohl Tatran vést dva nula, po akci na jeden dotek mezi Krůtou a Kvěchem střílel Dvořák nad. Ve 22.minutě byli domácí blízko k vyrovnání, ale Dřevojan byl proti. Čipera ve 26.minutě poslal do šance Kvěcha, ale ten trefil vybíhajícího brankáře. Ve 34.minutě přišla další radost pro fotbalisty Tatranu. Matoušek se perfektně uvolnil, našel ve čtverci Dvořáka, který přisunul míč na D.Krůtu a ten zavěsil - 0:2.

 

Domácí do druhého poločasu prostřídali a snažili se zdramatizovat zápas. My jsme odpovídali Repetným nebo Matouškem, ale jejich střely mířily vedle. V 58.minutě se nechal přetlačit Milan Krůta a domácí snížili na 1:2. Okamžitě mohl odpovědět Matoušek, ale ve velké šanci střílel těsně vedle branky. V 65.minutě nám zatrnulo, ale hlavička domácího borce šla těsně nad břevnem. Trenér sáhl ke střídání a na hřiště šel Soldát, který tam byl šest minut, když byl ve čtverci faulován a kopala se penalta. K té se postavil Brotánek a poslal Tatran v 71.minutě opět do dvoubrankového vedení - 1:3. Zápas mohl po pěkné akci, kdy došlo k vyšachování domácí obrany, rozhodnout Dvořák, ale brankář domácích ho vychytal. V 84.minutě už byl bezmocný, když Dvořák poslal do šance Matouška a ten v tomto zápase podruhé rozvlnil síť domácích - 1:4. Pátou branku mohl přidat Kdolský po přihrávce Sirotka, ale domácí brankář byl proti. Hráči Tatranu předvedli dobrý výkon a po zásluze si vezou tři body, které znamenají posun v tabulce na páté místo. Pochvalu zaslouží všichni, ale přesto někteří hráči jmenovitě: Repetný uhlídal nebezpečného hráče domácích, Dřevojan mužstvo v pravou chvíli podržel a Dvořák dobře rozděloval míče ve středu hřiště a Matoušek dvakrát skóroval.

 

V neděli přivítáme na našem hřišti mužstvo Chebu a těšíme se na podporu našich skvělých fanoušků. Zápas začíná tradičně v 17.00 hod.

 

Zpět na články »