Festival zahozených šancí

[6. 3. 2023 7:56:07]
Festival zahozených šancí

FK Táborsko „B“ – „A“ muži  1:1 (0:0)
G: Dvořák M.

 

Sestava:
Dřevojan F. – Plesl (60. Schwarz), Brotánek L. (45. Hofman), Novotný, Krůta M. – Repetný, Kouklík (80. Habart M.), Dvořák M., Hanuš, Sirotek M. –  Sochůrek

Generálku na jarní část sezóny jsme  sehráli v Sezimově Ústí s rezervou FK Táborsko, která hraje jihočeský krajský přebor. K zápasu jsme nemohli počítat s Haasem, Matouškem a na poslední chvíli onemocněli Hrabák a Krotil. Ke všemu ještě nebyl úplně v pořádku Habart a tak jsme měli pouze dva zdravé hráče na střídání.


Domácí začali hodně aktivně, vysoko nás napadali a hrálo se více na naší polovině. My jsme se  soustředili na rychlé kontry a v 10. minutě jsme se dostali k zahrání trestňáku z 18 metrů. K míči se postavil Hanuš, jeho střelu zastavil obránce ve zdi rukou, ale penalta se nepískala. Podobnou šanci měli i domácí ve 24. minutě a po střele do břevna si s dorážkou poradil Dřevojan. V té době jsme už srovnali hru a hrál se vyrovnaný zápas s řadou šancí na obou stranách. V nejvíce nadějných situacích se objevoval Repetný, který díky své rychlosti dělal soupeři velké problémy, bohužel se mu nepodařilo správně vyřešit několik nadějných situací z pravého křídla. V řadě šancích se objevil i další rychlík Sochůrek, ale ani on nebyl v zakončení úspěšný. Nejblíže ke gólu byl ve 36. minutě, kdy k němu propadl míč a i když byl na vápně úplně sám, tak zbrkle zakončil a se slabou ránou si domácí gólman poradil.


Druhá půle už byla zcela v naší režii a pouze díky naší nemohoucnosti jsme vstřelili pouze jednu branku. Skóre ale otevřel v 53. minutě soupeř. Bylo to však po naší krásné akci po levé straně. Sirotek dal do tandemu na Dvořáka, který našel pod sebou na penaltě Sochůrka, ale jeho střela šla těsně vedle. Domácí rychle rozehráli a jejich útočník se řítil zleva na Dřevojana, ve vápně zasekl do středu a Hofman ho poslal k zemi – penalta. Při té nedostal náš brankář šanci k zákroku, když si vybral špatnou stranu - 1:0. Nám se z tlaku podařilo vyrovnat v 67. minutě. Dvořák důrazně vybojoval míč, navedl si ho na levačku a z 20 metrů trefil přesně k tyči – 1:1. Celá řada dalších šancí končila vedle brány, nebo na rukavicích soupeřova brankáře. Jednu z největších neproměnili v 76. minutě Sochůrek s Kouklíkem. Prvně jmenovaný dostal míč do uličky, ale jak jeho střelu, tak Kouklíkovu dorážku jsme do branky neprotlačili. Vrchol zmaru přišel v 88 minutě. Schwarz byl na pravém křídle u míče dříve než vyběhnuvší brankář a posunul míč na Repetného. Ten si navedl míč před bránu, kde byli pouze dva obránci, a z osmi metrů trefil pravou tyč.


Generálku je třeba hodnotit ze dvou úhlů. Velice dobře se nám dařila křídelní hra, když jsme využili velkého hřiště a dostávali jsme se do mnoha šancí. Bohužel v zakončení jsme si nepočínali dobře a  vždy jsme zvolili to špatné řešení. Doufejme, že v neděli v prvním mistrovském zápase budeme efektivnější a do jarní části sezóny vstoupíme vítězstvím. Derby se Spartakem Příbram sehrajeme v neděli 12.3. od 14:30. Přijďte nás podpořit!

Zpět na články »