Dvě výhry nad okresním rivalem z Dobříše

[13. 5. 2015 12:52:52]
Dvě výhry nad okresním rivalem z Dobříše

Krajský přebor žáků 2014/2015 – 25. kolo - neděle 10.05.2015


Na Den matek, v neděli 10.05.2015, jsme v našem kotli přivítali hochy z Dobříše. Slunečné jarní počasí a naše oba týmy téměř v kompletní sestavě, s body neměl být problém.

Starší žáci – MFK Dobříš                          5 : 2 (4:1)   
G: 2x Mondek, Čapek, Habart, Hrbek


Sestava:

Jirásek – Hrstka, Machovský, Bartoš (64´Procházka 02), Procházka 01 – Hrbek, Bláha, Čipera (36´Habart), Bareš – Mondek (64´Sosnovec), Čapek.


Beznadějně poslední Dobříš neměla být pro naše starší kluky žádným nerozlousknutelným oříškem. Naše převaha byla od začátku výrazná a protože se nám dařilo i střelecky, vypadalo to po první čtvrthodině na debakl. Po trefách Hrbka (2´), Čapka (4´) a Mondeka (6´ a 16´) jsme vedli již o čtyři branky. Po této exhibici jsme ale nepochopitelně zvolnili a do konce poločasu už jsme neskórovali. Naopak, byl to soupeř, kdo těsně před poločasovým hvizdem snížil.

Druhou půli už jsme nijak oslnivě nehráli, dokonce jsme ve 47. minutě inkasovali další gól a situace se začínala dramatizovat. Uklidnění přinesla až 55. minuta, kdy se dobříšskou obranou probil Habart a podtrhl účet toho dne. Nejdůležitější byl samozřejmě zisk tří bodů :-)


__________________________________________________________________________________

 

Mladší žáci – MFK Dobříš              6 : 4 (2:2)  
G: 3x Jenčík, Habart, Pech, Varga


Sestava:

Vzhledem k tomu, že jsem měl k dispozici prakticky kompletní soupisku, mohl jsem pravidelně střídat dvě osmičky.

1. Sosnovec – Čížek, Habart, Jenčík, Jirák, Kubín, Novotný, Pech,

2. Šťovíček – Bartoš, Kočí, Macháč L., Macháček, Procházka, Svoboda, Varga.


Začátek jsme měli výborný, hned ve 2. minutě skóroval Jenčík a vypadalo to na příjemné tréninkové tempo. Ale ouha, soupeř se před námi nesklonil, dobře bránil a ohrožoval nás rychlými brejky. V 8. minutě se Dobříši podařilo vyrovnat a ve 14. minutě se dokonce dostala do vedení. Naštěstí se ve 25. minutě podruhé trefil Jenčík a do šaten jsme odcházeli s rozpačitým nerozhodným výsledkem.

Druhý poločas jsme začali sice nátlakem, měli jsme velkou územní převahu, ale v koncovce se nám nedařilo (v průběhu zápasu jsme nastřelili 5x tyčku). A podle pravidla „nedáš – dostaneš“ jsme ve 37. minutě nepokryli jeden ze sporadických útoků a prohrávali jsme! O 4 minuty později se po výkopu od branky dostal míč k Vargovi, který nezaváhal, po pravé straně to zatáhl až k bráně a přesně trefil. Ve 49. minutě jsme kopali jeden z rohů, na centr si vyskočil Habart a hlavou nás opět dostal do vedení, o 3 minuty později zvyšoval pěknou střelou Pech. Zdálo se, že už je rozhodnuto, ale v poslední minutě si ještě zakřičeli diváci obou táborů. Nejdříve Dobříš snížila na rozdíl jedné branky, ale hned po rozehrání krásnou bombou kontroval Jenčík, který tak završil svůj hattrick. Vybojovanými body jsme si upevnili 7. příčku v tabulce.


__________________________________________________________________________________

                                                                                                                                                                vedoucí týmů Josef Hrma

Zpět na články »