Důležitá domácí výhra

[17. 10. 2022 11:05:50]
Důležitá domácí výhra

„A“ muži – FC Velim  4:1 (2:0)

G: Sochůrek 2x, Repetný, Matoušek L.

 

Sestava:
Dřevojan F. –  Hrabák (61. Hofman), Sosnovec, Brotánek L., Krůta M. – Repetný, Novotný (83. Krotil), Hanuš, Sirotek M.  –  Matoušek L., Sochůrek (79. Chlasták)

V dalším domácím zápase nás nečekal lehký soupeř. Hosté vyhráli v minulé sezóně krajský přebor a i nyní se pohybují v horních patrech tabulky. Před zápasem jsme na ně ztráceli 5 bodů. My stále bojujeme s velkou marodkou. Ke Kdolskému, Habartovi a Kouklíkovi přibyl kanonýr Haas, který má problém s tříslem. Přesto jsme chtěli navázat na povedené poslední domácí zápasy.


Začátky zápasů se nám v úvodu sezóny nedařily, teď je tomu právě naopak. Hned v 8. minutě jsme mohli jít do vedení. Sochůrek vybojoval na pravé straně míč a přetaženým centrem našel Sirotka. Ten hlavou sklepl pod sebe na volného Hanuše, který vystřelil sice pohotově, ale vedle branky. O dvě minuty později obral hostujícího obránce o míč Matoušek, ve vápně našel volného Sochůrka, ale jeho chytré zakončení přes celou bránu zazvonilo jen o levou tyč. V 11. minutě zahrozili hosté, ale tvrdou střelu na první tyč zlikvidoval Dřevojan. V 15. minutě propadl míč ve vápně k Sirotkovi, ten ale trefil jen gólmana Dejmka. V 19. minutě předvedli rychlou akci po pravé straně hosté, ale s tvrdou střelou si Dřevojan nadvakrát poradil. Skóre se měnilo až v 32. minutě. Matoušek dal dlouhý míč na Sochůrka, ten se prosadil mezi stopery a předložil balon Repetnému, který prostřelil Dejmka 1:0. Ve 42. minutě vyslal Hanuš do pravého křídla Repetného, ten zasekl do středu a levačkou našel před bránou Sochůrka, který si tentokrát věděl rady a zvýšil na 2:0. V 45. minutě zakombinoval na pravé straně Hanuš s Matouškem, ten našel před bránou Brotánka, ale náš kapitán trefil jen do náruče Dejmka.


Jasné pokyny do druhé půle - pohlídat si hlavně začátek jsme splnili opět na 100%. V 50. minutě dal Matoušek do pravého křídla Repetnému, ten zatáhl a vrátil mu míč před bránu, kde Lukáš důrazně na zadní tyči zvýšil na 3:0. V 54. minutě hosté snížili. Dlouhý míč si zpracoval na prsa Ramšák a pohotovou střelou na zadní tyč nedal Dřevojanovi šanci 3:1. Naštěstí hned o pět minut později jsme gólově odpověděli. Matoušek poslal na pravé straně do sóla Sochůrka, který prostřelil Dejmka a upravil na 4:1. Posledních třicet minut zápasu jsme si už pohlídali a připsali jsme si 3 body.


Velice důležité vítězství. Na rozdíl od nepovedeného zápasu v Tuchlovicích všichni na hřišti bojovali a byli jsme za to odměněni čtyřmi góly, na kterých se podílelo hlavně trio Sochůrek, Matoušek a Repetný. Příští zápas sehrajeme opět na domácím hřišti a čeká nás derby s Dobříší. Přijďte nás podpořit v neděli 23.10. od 15:30.

Zpět na články »