Drtivé výhry starších i mladších žáků

[7. 4. 2015 12:50:27]
Drtivé výhry starších i mladších žáků

Krajský přebor žáků 2014/2015 – 20. kolo – sobota 04.04.2015


O bílé sobotě 04.04.2015 jsme absolvovali již 20. kolo Krajského přeboru žáků, čímž jsme se přehoupli do poslední třetiny soutěže. Tentokrát jsme doma hostili vrstevníky ze souměstí Brandýs-Boleslav. Příjemné jarní počasí, sluníčko a obě šatny plné hráčů, tak bych si to představoval každý víkend :-)

St.žáci – FK Brandýs-Boleslav o.s.                   9 : 0 (2:0)    
G: 4x Habart, 2x Čapek, Bláha, Čipera, Jirák


Sestava: Jirásek – Procházka 02, Machovský, Bartoš, Procházka 01 – Bláha, Hrbek, Čipera, Hrstka (36´ Jirák) – Mondek (12´ Kubín, 36´ Habart), Čapek.


Naši standardní sestavu 9 starších žáků jsme opět doplnili kluky o kategorii mladšími, tentokrát ovšem poprvé i borci, kteří hrají na střídavý start v 1.FK Příbram. Již dlouho jsme neměli na soupisce 15 jmen :-) V utkání se bojovalo „o 6 bodů“ – měli jsme jich se soupeřem stejný počet a sousedili jsme v tabulce. Tento důležitý zápas jsme začali aktivně, dobře jsme kombinovali a územní převahu jsme přeměnili v několik šancí, ovšem bez gólového výsledku. Náš počáteční nápor byl trochu utlumen ve 12. minutě, kdy kvůli zranění odstoupil Mondek, ale do boje naskočivší Kubín se svého úkolu zhostil výtečně. Bohužel, i on se stačil do konce poločasu zranit. Vraťme se ale do utkání. Běžela 16. minuta, rozhodčí odpískal přímý kop za soupeřův faul a míč si kousek za šestnáctku postavil Bláha. Naše lavička měla v tu chvíli jen jedno přání: „Blážo, tref to!“ A Bláža poslechl :-) Ve 22. minutě se ve vápně dostal k míči Čapek a nedal protivníkově brankáři šanci. Zbytek poločasu už se nic zvláštního nepřihodilo a do šaten jsme šli s dvoubrankovým vedením.

Jestliže příznivci hostí doufali, že se po přestávce podaří jejich hochům zvrat v utkání, přepočítali se. Ve 39. minutě zvyšoval na 3:0 opět Čapek a pak se na hřišti rozpoutalo peklo. Tedy z pohledu Brandýsských. Na provozní teplotu se zahřálo duo Habart-Jirák a během čtvrthodiny mezi 49. a 64. minutou naskládalo do soupeřovy svatyně 5 svých vizitek. Parádní výkon v premiérovém utkání za SŽ. Minutu před koncem ještě vymetl pavučinku z levé šibenice Čipera a zrodil se náš nejlepší výsledek této sezóny.


__________________________________________________________________________________

 

Ml.žáci – FK Brandýs-Boleslav o.s.          8 : 5 (2:0)
G: 3x Jirák, 2x Macháček, Habart, Pech, Sosnovec


Sestava:

1)      Svoboda – Bartoš, Čejda, Habart, Kindlmann, Pech, Procházka, Varga,

2)      Šťovíček – Hrstka, Jenčík, Jirák, Krejza, Macháč P., Macháček, Sosnovec.


Sečteno a podtrženo. V tomto utkání jsem měl k dispozici 16 hráčů, které jsem mohl rozdělit do dvou osmiček a ty pravidelně střídat. Nastoupili jsme pěkně z ostra, a když v 8. minutě otevřel skóre Habart, zdálo se, že nás čeká jednoduchý zápas. Měli jsme velkou územní převahu, ale soupeř důsledně bránil a občas zahrozil velice nebezpečnými brejky. Na další gól jsme čekali plných 20 minut, trefil se Sosnovec, poločasový stav byl tedy stejný, jako při předcházejícím zápase.

Úvod druhého poločasu patřil překvapivě hostům. Začali aktivněji, byli pohyblivější, a my jsme se najednou nemohli prosadit. Ve 34. minutě jsme inkasovali kontaktní gól, který soupeře ještě povzbudil, a začalo se nám to zamotávat. Jestliže jsme za čtyřicet minut zápasu viděli 3 trefy do černého, bylo posledních dvacet minut doslova pastvou pro diváky. Strhla se divoká přestřelka, během níž padlo deset branek. Ve 40. minutě se nám konečně podařilo skórovat, trefil se Macháček. Ještě v téže minutě zvyšoval Jirák, který se prosadil znovu ve 44. minutě. Neuplynulo však ještě ani 60 sekund a naše zaváhání Brandýs opět potrestal. Ve 49. minutě za nás zvyšoval Pech, ale o pět minut později následovala dvouminutovka hostí, kteří se dvěma rychlými góly opět dostali na dostřel. V 57. minutě dával svoji druhou branku Macháček a v 59. minutě pečetil naše vítězství Jirák z penalty. Soupeř nám ale ještě předvedl, že hrací čas je třeba využít beze zbytku a v posledních vteřinách nám vsítil pátý gól. Bohužel, na všech těchto čtyřech obdržených brankách mají velký podíl oba naši brankáři.

__________________________________________________________________________________

vedoucí týmů Josef Hrma

Zpět na články »