DREAMteam – HOLICE 25.06.2016 (turnaj starších žáků) – 2.část

[21. 7. 2016 10:40:54]
DREAMteam – HOLICE 25.06.2016 (turnaj starších žáků) – 2.část

VIKTORIA CUP – den druhý

Mezinárodní dvoudenní fotbalový turnaj se hrál na 3 travnatých hřištích v rozestavení 10+1, střídání bylo hokejové, hrací čas 2x15 minut, finálový zápas 2x20 minut a kvůli menšímu počtu účastníků ve skupině „C“ se i jejich zápasy hrály 2x20 minut.

Skupina A - hřiště HOLICE v Čechách
- SK Holice
- MOS Strzelce Opolskie (PL)
- Spartak Medzev (SVK)
- SK Vysoké Mýto
- FC Hradec Králové

Skupina B - hřiště ALBRECHTICE nad Orlicí
- SK SENCO Doubravka 2003
- FC Slovan Hlohovec (SVK)
- FK Náchod 2001
- NK Mladost Proložac (CRO)
- TJ TATRAN Sedlčany

Skupina C - hřiště CHVOJENEC
- FK Náchod 2002
- ČFK Nitra (SVK)
- SK Pardubičky
- FK Přelouč

Sobotní budíček jsme měli v 7:00 a venkovní teplota 27 stupňů věštila perný den. Po nezbytné ranní hygieně jsme lehce posnídali v kempové restauraci a nadvakrát (měli jsme k dispozici pouze dvě auta) jsme se přesunuli do asi 13 km vzdálených Albrechtic, kde jsme hodlali pobýt téměř celou sobotu.

09:40-10:15 ... FC Slovan Hlohovec - TJ TATRAN Sedlčany … 0:2 (Barták, Habart)
Ze Slovanu šel strach – čerstvý vítěz slovenské 3. žákovské ligy (kvalitou asi jako náš krajský přebor), v osmnácti soutěžních zápasech získal impozantní skóre 139:16 !!!
Naše téměř hodinová předzápasová příprava ale splnila účel, do utkání jsme šli opravdu nabuzení a s velkou touhou po vítězství. Prvních pět minut jsme měli územní převahu, naši úderníci se ale teprve zastřelovali. V dalším průběhu soupeř hru vyrovnal a po oboustranně bojovném výkonu skončil poločas bez branek. Po pětiminutové přestávce jsme získali opět trochu navrch a ve 21. minutě dal naši první branku Matěj. Zbytek utkání jsme již měli plně pod kontrolou, Slovákům jsme moc šancí neposkytli, naopak v poslední minutě pečetil naše zasloužené vítězství Martin.

11:40-12:15 ... TJ TATRAN Sedlčany - NK Mladost Proložac … 1:0 (Kouklík)
Tak o tomto soupeři z jihu Chorvatska se mi nepodařilo zjistit skoro nic, každopádně byl z největší dálky (cca 1.100 km) a podle holických statistik na tento turnaj jezdí poměrně pravidelně a umisťuje se většinou v první třetině tabulky.
Zápas jsme začali opatrně, protože jsme z předchozího utkání věděli, že jsou Chorvaté technicky zdatní, hodně pohybliví a velmi rychlí. Postupem času jsme se my i protivník dostávali do otáček a souboj nabíral na tempu, nicméně ani jeden tým svoje šance v prvním poločase neproměnil. Začala druhá půle, hrálo se něco málo přes minutu a Kuba vypustil parádní dalekonosnou jedovku, která vymetla protivníkovu levou šibenici. Branka pochopitelně vnesla do naší hry trochu klidu, přesně jsme kombinovali, a i když jsme dohrávali zbytek utkání proti neustále sílícímu větru, tři body jsme již z pařátů nepustili.

14:55-15:30 ... SK SENCO Doubravka 2003 - TJ TATRAN Sedlčany … 0:5 (3x Habart, Barták, Kouklík)
Zápasu předcházel organizační chaos, kdy pořadatelé naprosto nezvládli vydávání obědů, nás povolali jako poslední, aby ještě ke všemu zjistili, že jim asi pět porcí chybí. Toto byla sice jediná, ale zato pořádná víkendová kaňka, která by se asi při 46. ročníku stát neměla. Abychom nehráli s plnými břichy, tak jsme si s trenéry domluvili přehození zbylých zápasů, ale protože se blížila bouřka, svolil jsem nakonec s původním rozpisem, jenom trochu posunutým. Naštěstí nás čekal nejslabší člen naší skupiny, Doubravka, která přijela s mladšími žáky. Nechtěli jsme připustit žádné komplikace, hráli jsme od začátku důrazně a hned ve 4. minutě Matěj po sólu přes půl hřiště skóroval. Dalšími dvěma brankami v 8. a 17. minutě dosáhl čistého hattricku, naše skóre pak vylepšili ještě v 19. minutě Martin a ve 22. minutě Kuba. Výsledek vypadá sice hezky, ale naše hra v průběhu druhého poločasu již tak hezká nebyla. Jak to občas chodí při utkáních se slabšími soupeři, kluci přestali dodržovat pokyny, hráli hodně sólově, bez nahrávek. Museli jsme si připomenout, že tohle by na další týmy rozhodně nestačilo …

16:15-16:50 ... TJ TATRAN Sedlčany - FK Náchod 2001 … 1:2 (Habart)
Nastal čas „Č“ a náš „Boj o první místo“. Proti nám stáli urostlí junáci z Náchoda, účastníci České ligy žáků, a my jsme věděli, že jen zodpovědným výkonem a důsledným kombinačním fotbalem můžeme eliminovat fyzickou převahu východočechů. Dle mého názoru nejlepší utkání této žhavé soboty. V neutuchajícím vedru předváděly oba týmy moderní, rychlý fotbal s přesnými přihrávkami i tvrdými osobními souboji. Přes několik slibných šancí na obou stranách byl poločasový výsledek opět bez koření. Brzo po přestávce jsme ale neuhlídali náchodský brejk a poprvé na turnaji jsme inkasovali. V tuto chvíli jsme ukázali bojovná srdíčka a za mohutného povzbuzování našich sedmi fanoušků jsme dál hráli naprosto vyrovnanou partii, ve 23. minutě se nám dokonce podařilo vyrovnat, když se prosadil Matěj. Výsledek, který nám zaručoval první příčku ve skupině, jsme ale neuhráli, soupeři vyšel ještě jeden atak a uštědřil nám první turnajovou porážku.

V ohromném vedru jsme odehráli 4 těžké zápasy a po kvalitním výkonu jsme z druhého místa postoupili do finálové skupiny, což byl náš hlavní víkendový cíl.
Podle označení pořadatelů jsme byli „první z druhých“ … :-)

KONEČNÉ POŘADÍ SKUPIN:

Skupina „A“
1. FC Hradec Králové                                  4-4-0-0           12                    17:  2
2. Spartak Medzev                                        4-2-1-1             7                      7:  4
3. MOS Strzelce Opolskie                           4-2-0-2             6                      9:  7
4. SK Holice                                                  4-0-2-2             2                      2:10
5. SK Vysoké Mýto                                       4-0-1-3             1                      0:12

Skupina „B“
1. FK Náchod 2001                                       4-3-1-0           10                    12:  3
2. TJ TATRAN Sedlčany                           4-3-0-1             9                      9:  2
3. FC Slovan Hlohovec                                4-2-1-1             7                      9:  3
4. NK Mladost Proložac                               4-1-0-3             3                      4:  8
5. SK SENCO Doubravka 2003                  4-0-0-4             0                      0:18

Skupina „C“
1. ČFK Nitra                                                  3-3-0-0             9                      9:  1
2. FK Náchod 2002                                       3-1-1-1             4                    10:  4
3. FK Přelouč                                                3-1-1-1             4                      5:  6
4. SK Pardubičky                                          3-0-0-3             0                      1:14

Návrat do kempu již byl „jednorázový“, neboť v průběhu dne dorazila další 3 auta i s posádkami :-)
Já jsem musel ještě odjet do Holic na schůzi trenérů, ale díky rodičům vyrazili kluci po večeři relaxovat do pardubického akvaparku. Po návratu jsme je ani nemuseli moc nahánět do pelíšků, sobota jim dala pořádně zabrat. Dospěláci ještě na terase kempové hospůdky zhodnotili den, počasí a probíhající fotbalové mistrovství Evropy, ale i oni s vidinou těžké neděle brzo zalehli ...


Až na zmíněné komplikace s obědy parádní den :-)


To be continued … :-)


PEPÍNO Hrma

Zpět na články »