Dostali jsme lekci z produktivity

[6. 5. 2019 12:52:00]
Dostali jsme lekci z produktivity

„A“ muži – SK Doubravka   0:4 (0:1)

 

Sestava:
Glogar – P.Lípa (77.Nováček), L.Brotánek, D.Čejda, M.Krůta, Kdolský, K.Kvěch, M.Dvořák (69.M.Dvořák), Soldát, Haas (67.L.Mataoušek), Senft

Videozáznam utkání: ZDE

 

Fotogalerie: ZDE (David Štverák)

 

Tatran byl Doubravce během zápasu minimálně vyrovnaným soupeřem a v mnoha statistikách byl i lepší, ale v tom nejdůležitějším – střílení branek - jednoznačně propadl! Naši hráči měli častěji míč na svých kopačkách, kopali jsme 14 rohových kopů, hosté je dva. Bohužel jsme z nich nedokázali ani jednou skórovat. Po půli jsme mohli vést o tři branky, ale místo toho jsme gólem z 45.minuty prohrávali. Už v první minutě měl šanci Haas, ale první dotek s míčem byl špatný. V páté minutě vyzkoušel pozornost brankáře znovu Haas, ale ten jeho střelu vyrazil na roh, po kterém stejný hráč z úhlu střílel vedle. Ani z trestných kopů se nám nedařilo, Čejda trefil zeď, Kdolský mířil vedle. Hosté poprvé zahrozili ve 35.minutě, když po naší standardce pelášilo na naše dva obránce pět protihráčů! Následně jeden náš obránce uklouzl a převaha byla ještě větší. První střelu řešil nepovedeným odkopem Glogar, a tak ho na brankové čáře zastoupil Čejda, který míč směřující do naší branky vyhlavičkoval do bezpečí. Vzápětí přišli tři naše šance. Nejdříve zaváhal Lípa, který místo lobu přes vybíhajícího brankáře míč podržel a obránci ho stačili zablokovat. Potom Soldát vyrazil za kolmou přihrávkou, píchl si míč kolem brankáře a poslal ho od brankové čáry na Kdolského, který se snažil hlavou poslat míč do sítě, ale přestřelil. Vzápětí Kdolský vyslal projektil na branku a hostující brankář špičkou kopačky vyrazil míč do bezpečí. A když utekl po pravé straně Dvořák a trefil přízemní křížnou střelou tyčku, tak nám bylo nám jasné, že dnes nám střílení branek není přáno. Zato hosté naopak využili téměř každou příležitost. V poslední minutě první části jsme ztratili míč na polovině hřiště, hosté se postupnou akcí dostali k našemu pokutovému území, kde Roubal dostal hodně času k zamíření a přesnou střelou dal na 0:1.


Druhý poločas nebyl z naší strany tak kvalitní, jako první půle, ale bylo to prostě trápení. Na některých hráčích se projevilo, že nebyli v týdnu zdravotně úplně v pořádku, přestala nám hrát záloha a o střídání si říkal zraněný Lípa. V 52.minutě házeli hosté aut na volného hráče, ten našel na desítce neobsazeného Krejčího, který neměl problém dát na 0:2. Potom dvakrát proběhl kolem našich stoperů Ungr a bylo vymalováno -0:3, 0:4. A když střídající Sirotek těsně minul branku, bylo jasné, že nedáme ani čestnou branku. Byl to zápas „blbec“ na který je potřeba rychle zapomenout, vždyť v neděli hrajeme doma další zápas s Táborskem. Je obrovská škoda, že se nám nepovedl zrovna tento domácí zápas před skvělými diváky, kteří vytvořili fantastické prostředí pro obě mužstva.

 

Za vynikající atmosféru je potřeba poděkovat i majiteli restaurace Na Růžku Pavlu Vystydovi, který vybavil fanoušky trubkami, tleskacími tyčemi, nafukovacími balónky, byl hlavním sponzorem zápasu a o poločase měli diváci možnost vyhrát zajímavé ceny, které věnoval – takže ještě jednou díky.

Zpět na články »