Dorosty si doma poradily s Hořovickem

[3. 5. 2018 11:16:34]
Dorosty si doma poradily s Hořovickem

ČESKÁ DIVIZE STARŠÍHO DOROSTU - skupina A
23. mistrovské utkání: 28.4.2018 (hřiště: Tatran)

Starší dorost – Hořovicko  3:0 (1:0)
G: Nováček 3
(A: Matoušek 2, Všetečka)

Sestava:
Dřevojan – Hrbek, Čejda, Doubrava, Machovský – Vyskočil (72.Barták), Bláha, Čipera, Všetečka – Nováček (78.Kopp), Matoušek
(připraveni: Beňo, Novotný)

Po naprosto zpackaném zápase na Dobříši nás na domácím hřišti čekalo Hořovicko, které se stále pohybuje mezi prvními celky tabulky, konkrétně před utkáním bylo na čtvrtém místě. Nám ovšem nezbývalo nic jiného než se doma pokusit o tři body, protože situace v dolní polovině tabulky je velmi vyrovnaná a o udržení se asi bude bojovat až do úplného závěru sezóny. Bohužel, již tradičně v poslední době, jsme opět postrádali několik hráčů z našeho kádru, ale se situací jsme se dokázali s pomocí mladších vypořádat.

Tentokrát se kluci dokázali soustředit hned od úvodu a do zápasu jsme vstoupili velmi aktivně. Soupeře jsme se snažili přehrávat pohybem a rychlou kombinací, což se dařilo a přineslo nám to velké množství obrovských příležitostí a nebezpečných situací. V 9.minutě postupoval L.Matoušek zcela sám na soupeřova brankáře, ale ten jeho zakončení vyrazil. V 20.minutě nás do vedení poslal T.Nováček, kterého ve vápně přesně našel L.Matoušek – 1:0. V 25.minutě se nám podařilo dobře zatlačit na soupeřovu rozehrávku a pramenila z toho velká šance T.Nováčka – bohužel neproměnil. O minutu později po rohovém kopu hlavičkoval stejný hráč těsně vedle. V 30.minutě to byl opět T.Nováček, který běžel sám na branku, ale nastřelil pouze brankáře. Po následném rohu hlavičkoval ve velké šanci těsně vedle D.Čejda. V 31.minutě skončila nebezpečná střela D.Čipery jen těsně vedle branky. V 37.minutě další stoprocentní gólová šance, kterou neproměnil L.Matoušek. Kdyby se do kabin šlo za stavu 5:0, tak se nemohl nikdo divit. Bohužel opět jsme selhali v koncovce a po první části jsme drželi jen těsné vedení 1:0.

Druhá část začala přesně tak, jak jsme si nepřáli. Aktivitu přebral soupeř a po našem nedůrazu v obranné činnosti si vytvořil ve 48.minutě dobrou šanci. Naštěstí se kluci dokázali rychle vzpamatovat a s postupujícím časem jsme si zase vytvářeli větší šance my. V 57.minutě našel M.Hrbek krásným pasem nabíhajícího L.Matouška, který míč dobře přebral, ale následně trestuhodně šanci opět neproměnil. V 58.minutě jsme se konečně dočkali, když se křížnou střelou prosadil T.Nováček (po přihrávce L.Matouška) – 2:0. Tentýž hráč v 60.minutě zkompletovat hattrick, když tentokrát těžil z dobré práce Z.Všetečky, který vybojoval míč a přiťukl mu ho do brejku – 3:0. V 64.minutě zahrozil i soupeř, ale L.Dřevojan si velmi dobrou příležitostí poradil. V 67.minutě si D.Čejda podruhé skvěle naběhl na rohový kop, ale opět hlavičkoval těsně vedle. V 69.minutě několikátý samostatný nájezd L.Matouška – opět bez gólu. V 85.minutě ještě pěkně vystřelil Z.Všetečka, ale hostující brankář byl na místě. V úplném závěru si ještě jednu velkou šanci připravil soupeř, ale ani tentokrát na jistého L.Dřevojana v naší brance nevyzrál.

Výhra v tomto utkání je zcela zasloužená, kluci předvedli dobrý týmový výkon a nebýt naší naprosté nemohoucnosti v zakončení, tak by byl výsledek ještě daleko jasnější. Z jednotlivců musím vyzdvihnout aktivně hrající dvojici Nováček – Matoušek, ale přestože Tomáš vstřelil tři branky, tak je musím zároveň pokárat za neproměněné šance. Výrazným oživením pro naší hru byl návrat J.Vyskočila po zranění a výborný výkon na předstoperu předvedl M.Doubrava z mladšího dorostu.

Příští utkání hrajeme v sobotu 5.května v Praze, kde se střetneme s Motorletem „B“, který má s námi v tabulce stejně bodů. U mladších dorostů se bude jednat o souboj 1. a 2. celku tabulky.     

         
-----------------------------------------------------------------------------------

 

Mladší dorost – Hořovicko  5:0 (1:0)
G: Novotný 3, Sochůrek, Kouklík

Sestava:
Dřevojan – Beňo, Svoboda, Bareš, Procházka, Sosnovec, Barták, Kouklík, Kozohorský, Sochůrek, Chocholoušek
střídali: Jirák, Hrabák, (Doubrava)

 

Fotogalerie z obou dvou utkání: ZDE

Zpět na články »